Libnet.ro
UNICEF

06:00

Parlamentul Republicii Moldova ia decizii privind situatia din Transnistria.

România Liberă România Liberă,
Parlamentul Republicii Moldova ia decizii privind situatia din Transnistria.

Parlamentul Republicii Moldova a adoptat, vineri, dupa doua zile de dezbateri, cu participarea comunistilor PCRM), liberal-democratilor PLDM), democratilor PD) si grupului reformatorilor liberali, o declaratie privind situatia din Transnistria, relateaza Jurnal de Chisinau, in pagina electronica, informeaza Mediafax. Declaratia a fost adoptata cu 76 de voturi. Liberalii lui Mihai Ghimpu si neafiliatii Igor Dodon si Mihai Godea s-au abtinut de la vot. Potrivit declaratiei, Parlamentul . continuă pe România Liberă

Scandal in Parlamentul Republicii Moldova din cauza situatiei din Transnistria

Spectacol in Parlamentul Republicii Moldova. Deputatii comunisti au intrerupt sedinta cu usile inchise in care se discuta problema transnistreana si au chemat presa sa asiste. O reuniune speciala fusese conv.

Parlamentul Republicii Moldova a amanat pentru vineri ratificarea Tratatului de frontiera cu Romania

Republicii Moldova a amanat pentru vineri ratificarea Tratatului de frontiera cu Romania si a Acordului privind cooperarea in domeniul militar, anunta Agerpres. Ratificarea celor doua documente figura pe ordinea de zi de joi, dar in aceasta zi parlamentul organizeaza audieri cu usile inchise privind situatia din regiunea transnistreana, care s-a tensionat in ultimele zile.

Agitatie in Transnistria, Parlamentul Republicii Moldova intra in sedinta speciala. Plus: problema Moldovei si Transnistriei a fost discutata la intalnirea lui Ponta cu Merkel - surse

Parlamentul de la Chisinau se reuneste joi in plen pentru a analiza problema transnistreana in contextul tensiunilor provocate de legea privind frontiera de stat a Transnistriei, semnata de seful administratiei separatiste de la Tiraspol, Evgheni Sevciuk. Decizia unilaterala a Tiraspolului a starnit un val de ingrijorare atat la Chisinau, cat si in randul comunitatii internationale, provocand si reactia Ambasadei SUA la Chisinau. Moscova subliniaza insa ca nu va retrage munitia si trupele din regiune inainte de a se ajunge la o solutie politica - totul pe fondul apropierii Moldovei de UE. In paralel, unul dintre subiectele de pe agenda intalnirii Angela Merkel - Victor Ponta a fost situatia din Moldova si Transnistria, potrivit unor surse diplomatice.

Chisinau. Sedinta secreta in Parlament pe tema situatiei din Transnistria.

Deputatii din Republica Moldova vor examina, joi, cu usile inchise, situatia din Transnistria, dupa ce administratia separatista a stabilit saptamana trecuta frontierele regiunii, informeaza Publika. md. Vicepremierul pentru Reintegrare, Eugen Carpov, ministrul de Interne, Dorin Recean, directorul Serviciului de Securitate, Mihai Balan, dar si alti oficiali responsabili de situatia din raioanele de est vor fi audiati in Parlament. Citeste si CONFLICTUL TRANSNISTREAN. Pericol de razboi pe .

Declaratia privind situatia din regiunea transnistreana a fost votata in Parlament. Cinci deputati s-au abtinut

Fractiunile PLDM, PCRM, PD si grupul Hadarca au votat pentru declaratia privind situatia din raioanele de est ale Nistrului . Documentul nu a fost sustinut de liberalii condusi de Mihai Ghimpu, grupul Dodon precum si Mihai Godea.

Parlamentul de la Chisinau a adoptat declaratia privind problema transnistreana

Parlamentul Republicii Moldova a adoptat vineri o declaratie privind ultimele evenimente din Transnistria si actiunile ce urmeaza a fi intreprinse pentru stabilizarea situatiei in regiune, transmite Publika. md.

Este Transnistria Reintegrabila?

Autoritatile moldovene spera ca integrarea europeana va spori atractivitatea Republicii Moldova pentru cetatenii sai din regiunea transnistreana. Sperantele lor sunt contrazise de o serie de realitati adverse politice, economice si sociale din regiune.

Este Transnistria reintegrabila?

Autoritatile moldovene spera ca integrarea europeana va spori atractivitatea Republicii Moldova pentru cetatenii sai din regiunea transnistreana. Sperantele lor sunt contrazise de o serie de realitati adverse politice, economice si sociale din regiune, scrie Victor Chirila, director executiv al Asociatiei pentru Politica Externa, pe blogul sau de pe adevarul. ro.

Summitul G8: Ce decizii au luat puternicii lumii.

Summitul G8 de la Lough Erne, in Irlanda de Nord, s-a incheiat marti cu o declaratie finala, relateaza AFP, care prezinta principalele puncte ale documentului, informeaza Realitatea. net. SIRIARamanem angajati in cautarea unei solutii politice pentru criza . Sustinem puternic decizia organizarii imediat ce este posibil a Conferintei de la Geneva privind situatia din Siria, cu scopul de a pune in aplicare comunicatul de la Geneva din 30 iunie 2012 ce defineste etapele-cheie, prima fiind un .

Avem gaze, dar nu le extragem! Doar una din cele 15 sonde din sudul Republicii Moldova este exploatata

Metanul din subsolul tarii noastre nu poate ajunge la mai multi consumatori, pentru ca gigantul rus Gazprom nu permite intreprinderii Moldovagaz sa-l distribuie. Reprezentantii companiei sustin insa ca de vina ar fi calitatea combustibilului.

ştiri de la România Liberă

actualitate, 06:00

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,206 seconds )