Libnet.ro
UNICEF

15:00

Pesta porcina africana din Romania s-a extins. Cum arata harta acum (FOTO)

B1 B1,
Pesta porcina africana din Romania s-a extins. Cum arata harta acum (FOTO)

Pesta porcina africana din Romania s-a extins cu inca doua judete. Asadar, dupa cazul confirmat in comuna Ieud, judetul Maramures apare in harta care va fi oficializata zilele urmatoare cu culoarea. continuă pe B1

Creste numarul focarelor de pesta porcina africana. Porcii din doua localitati vor fi ucisi preventiv

DSVSA Giurgiu a prezentat luni, 22 octombrie, situatia focarelor cu pesta porcina africana din judet. Totodata, institutia a anuntat ca porcii din doua localitati vor fi ucisi preventiv.

A crescut numarul focarelor de pesta porcina africana in judetul Giurgiu. Porcii din doua localitati vor fi ucisi preventiv

DSVSA Giurgiu a prezentat luni, 22 octombrie, situatia focarelor cu pesta porcina africana din judet. Totodata, institutia a anuntat ca porcii din daua localitati vor fi ucisi preventiv.

Pesta porcina africana s-a extins intr-un nou judet din Romania

Trei focare de pesta porcina africana au fost identificate la Ieud, dupa ce mai multi sateni au cumparat recent animale dintr-o alta localitate, rezultatele fiind confirmate in urma analizelor de laborator.

Pesta porcina africana se extinde in Teleorman. inca un caz depistat in partea de sud a judetului

Un nou caz de pesta porcina a fost confirmat luni, 22 octombrie, intr-o gospodarie din satul Storobaneasa din comuna cu acelasi nume, din judetul Teleorman.

Afacere pentru unii, dezastru pentru altii

Surse: Pesta porcina africana a fost o afacere pentru angajatii statului si pentru vanzatorii de solutii dezinfectante, de carcase de porc, de lazi frigorifice Epidemia de pesta porcina africana PPA) a ravasit judetele din nord-ves-tul, sudul si sud-estul tarii si a fost greu de controlat, potrivit autoritatilor. Multi dintre crescatorii de porci si fermierii afectati de PPA au sustinut ca, de fapt, boala nu a ajuns peste tot si ca autoritatile au facut exces de zel.

Mistret infectat cu pesta porcina, descoperit la frontiera, in zona Silistra

Autoritatile din Bulgaria au anuntat ca un mistret infectat cu pesta porcina africana a fost descoperit la frontiera cu Romania, in apropiere de Calarasi.

PE aloca 50 milioane euro pentru fermierii afectati de pesta porcina

Plenul Parlamentului European a votat, astazi, Pozitia Parlamentului privind Proiectul de buget al Uniunii Europene UE) pentru anul 2019. Pozitia include si alocarea a 50 milioane de euro pentru fermierii afectati de pesta porcina africana PPA), ca urmare a propunerii deputatului european Siegfried Muresan PPE / PNL).

Pesta porcina se extinde amenintator: Peste 23.000 de animale ucise preventiv. La complexul de la Dragalina vor fi adusi porci santinela

Pesta porcina africana tine autoritatile pe jar. Pana la aceasta data, conform datelor cetralizate de Prefectura Calarasi, focarele se extind amenintator. La Dragalina, la complexul de porci apartinand Nutricom SA, s-a incheiat uciderea preventiva a celeor peste 20. 000 de animale. Ferma a intrat in etapa de dezisectie.

Gafa a Prefecturii Maramures: Autoritatile iau masuri pentru extinderea focarelor de pesta porcina

Gafa uriasa a Prefecturii Maramures. intr-o postare pe Facebook cu privire la pesta porcina, autoritasile locale au scris ca iau masuri pentru extinderea pestei porcine si nu pentru combaterea.

Bani de la UE pentru pesta porcina

UE a alocat deja doua milioane de euro pentru a ajuta serviciile veterinare sa gestioneze focarele de pesta porcina, conform datelor comisarului european pentru sanatate publica si siguranta alimentara, Vyte.

ştiri de la B1

actualitate, 15:00

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,215 seconds )