Libnet.ro
UNICEF

01:05

Presedintele interimar al Republicii Moldova anunta alegeri anticipate

Antena3 Antena3,
Presedintele interimar al Republicii Moldova anunta alegeri anticipate

Premierul Pavel Filip, care detine interimatul functiei de presedinte al Republicii Moldova, a semnat decretul de stabilire a alegerilor parlamentare anticipate pentru data de 6 septembrie. Este un termen. continuă pe Antena3

Pavel Filip, presedinte interimar al Rep. Moldova anunta alegeri anticipate pe 6 septembrie

Curtea Constitutionala a Republicii Moldova a constatat duminica, potrivit unei noi hotarari emise in regim de urgenta, ca exista circumstante ce justifica interimatul functiei de presedinte al tarii, interimatul urmand sa fie asigurat de catre.

Dacian Ciolos: Putem avea un guvern interimar si imediat dupa prezidentiale alegeri anticipate

Liderul PLUS, Dacian Ciolos, a declarat joi seara, la Digi24, ca trebuie incercata constituirea unei noi majoritati care sa sustina un guvern interimar pana dupa alegerile prezidentiale, urmand ca ulterior sa fie organizare alegeri parlamentare anticipate.

REPUBLICA MOLDOVA: Pavel Filip anunta alegeri parlamentare anticipate

Premierul Republicii Moldova, Pavel Filip, desemnat de Curtea Constitutionala drept presedinte interimar, a semnat decretul de convocare a alegerilor parlamentare anticipate in 6 septembrie.

Igor Dodon, acuzat de tradare de tara. PDM cere demisia presedintelui si anunta alegeri prezidentiale noi

Vicepresedintele PDM Andrian Candu l-a acuzat pe Igor Dodon de tradare de patrie pentru ca le-a propus democratilor federalizarea Republicii Moldova. Democratul l-a indemnat pe presedintele tarii sa-si dea.

Partidul Socialistilor din Republica Moldova a decis convocarea de alegeri anticipate / Blocul ACUM ii cheama pe socialisti la negocieri: Timp mai este, foarte putin, dar mai este

Partidul Socialistilor din Republica Moldova PSRM) a decis sa nu faca alianta nici cu PDM dar nici cu blocul ACUM si sa declanseze alegeri anticipate, decizie adoptata de consiliul Republican al PSRM, potrivit site-ului Deschide. md. Pe de alta parte, blocul ACUM a invitat pentru ultima data Partidul Socialistilor la o runda de negocieri privind formarea unei majoritati parlamentare si investirea Guvernului. Un anunt in acest sens a fost facut de liderul PAS, Maia Sandu, care alaturi de alti colegi se afla in sala de sedinta a Legislativului.

Premierul Maia Sandu cere functionarilor publici sa sustina noul Guvern al Republicii Moldova: Trecerea pasnica a puterii depinde acum de voi / Nu ascultati de indicatiile ilegale si nedemocratice ale lui Plahotniuc

Prim-ministrul Republicii Moldova, Maia Sandu, a tinut duminica un discurs prin care le-a transmis functionarilor publici ca noul Guvern doreste sa elibereze institutiile statului de controlul politic si a cerut sustinerea acestora in perioada de transfer a puterii.

Dacian Ciolos: O felicit pe Maia Sandu pentru alegerea ei ca prim-ministru al Republicii Moldova. Ea isi asuma o sarcina uriasa: sa scape tara de oligarhi

Liderul PLUS, ex-premierul Dacian Ciolos, a felicitat-o pe presedinta PAS, Maia Sandu, cu investirea in functia de prim-ministru al Republicii Moldova, asta desi Curtea Constitutionala a declarat nule toate deciziile sedintei Parlamentului din 8 iunie.

Parlamentul de la Chisinau a votat declararea Republicii Moldova ca stat capturat

Cu 61 de voturi ai deputatilor prezenti la sedinta Parlamentului de sambata, 8 iunie, a fost adoptat proiectul de hotarare de recunoastere a Republicii Moldova ca stat capturat, transmite IPN. Proiectul a fost introdus pe ordinea de zi a sedintei de catre Zinaida Greceanii, presedintele ales al legislativului.

Zinaida Greceanii, aleasa presedinta a Parlamentului Republicii Moldova, in ciuda interdictiei Curtii Constitutionale

Parlamentul Republicii Moldova a desemnat-o sambata ca presedinta a legislativului pe socialista Zinaida Greceanii, transmite Radio Chisinau, potrivit Agerpres.

Alegeri anticipate in Republica Moldova, dupa ce Curtea Constitutionala a dizolvat Parlamentul

Premierul in exercitiu Pavel Filip a semnat duminica, 9 iunie, decretul privind stabilirea datei alegerilor parlamentare anticipate, dupa ce Curtea Constitutionala a constatat circumstantele de dizolvare a Parlamentului, iar in urma refuzului lui Igor Dodon de a semna decretul de dizolvare a Parlamentului, inalta curte i-a oferit interimatul functiei de presedinte al tarii lui Pavel Filip.

ştiri de la Antena3

actualitate, 01:05

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2235 seconds )