Libnet.ro
UNICEF

10:45

REPUBLICA MOLDOVA: Pavel Filip anunta alegeri parlamentare anticipate

Ziarul Bursa Ziarul Bursa,
REPUBLICA MOLDOVA: Pavel Filip anunta alegeri parlamentare anticipate

Premierul Republicii Moldova, Pavel Filip, desemnat de Curtea Constitutionala drept presedinte interimar, a semnat decretul de convocare a alegerilor parlamentare anticipate in 6 septembrie. continuă pe Ziarul Bursa

R. Moldova va avea alegeri parlamentare anticipate. Curtea Constitutionala: Parlamentul trebuia sa incheie formarea Guvernului pana la data de 7 iunie 2019

Curtea Constitutionala de la Chisinau a precizat sambata, 8 iunie, ca cele 90 de zile in care Parlamentul este obligat sa investeasca un Guvern au expirat pe 7 iunie. inalta Curte a subliniat ca numaratoara respectiva a pornit odata cu ziua validarii mandatului noului Parlament, adica din 9 martie curent.

Presedintele interimar al Republicii Moldova anunta alegeri anticipate

Premierul Pavel Filip, care detine interimatul functiei de presedinte al Republicii Moldova, a semnat decretul de stabilire a alegerilor parlamentare anticipate pentru data de 6 septembrie. Este un termen.

Alegeri anticipate in Republica Moldova, dupa ce Curtea Constitutionala a dizolvat Parlamentul

Premierul in exercitiu Pavel Filip a semnat duminica, 9 iunie, decretul privind stabilirea datei alegerilor parlamentare anticipate, dupa ce Curtea Constitutionala a constatat circumstantele de dizolvare a Parlamentului, iar in urma refuzului lui Igor Dodon de a semna decretul de dizolvare a Parlamentului, inalta curte i-a oferit interimatul functiei de presedinte al tarii lui Pavel Filip.

VIDEO 6 septembrie, ziua alegerilor anticipate in Moldova. Decretul semnat de presedintele interimar, Pavel Filip

Premierul in exercitiu Pavel Filip a semnat duminica, 9 iunie, decretul privind stabilirea datei alegerilor parlamentare anticipate, dupa ce Curtea Constitutionala a constatat circumstantele de dizolvare a Parlamentului, iar in urma refuzului lui Igor Dodon de a semna decretul de dizolvare a Parlamentului, inalta Curte i-a oferit interimatul functiei de presedinte al tarii lui Pavel Filip.

UPDATE Republica Moldova, in colaps politic: Igor Dodon a fost suspendat din functie

In Republica Moldova, se adanceste haosul politic. Dupa evenimentele de sambata din Parlament, presedintele tarii a fost suspendat din functie. in tot acest context tensionat, Uniunea Europeana face apel la calm. ACTUALIZARE: Republica Moldova va organiza alegeri anticipate in septembrie, dupa cum a anuntat Pavel Filip, cel care conducea vechiul Guvern. Instabilitatea politica este extrem [] .

Parlamentul a declarat in afara legii Guvernul Filip si cere interventia Consiliului de Securitate al ONU in situatia din Republica Moldova

Parlamentul de la Chisinau a adoptat o declaratie duminica, 9 iunie, prin care anunta ca Partidul Democrat din Moldova a uzurpat puterea de stat. Parlamentul a declarat Guvernul lui Pavel Filip in afara legii si a indemnat structurile de forta sa treaca de partea Guvernului Maiei Sandu.

Partidul Socialistilor din Republica Moldova a decis convocarea de alegeri anticipate / Blocul ACUM ii cheama pe socialisti la negocieri: Timp mai este, foarte putin, dar mai este

Partidul Socialistilor din Republica Moldova PSRM) a decis sa nu faca alianta nici cu PDM dar nici cu blocul ACUM si sa declanseze alegeri anticipate, decizie adoptata de consiliul Republican al PSRM, potrivit site-ului Deschide. md. Pe de alta parte, blocul ACUM a invitat pentru ultima data Partidul Socialistilor la o runda de negocieri privind formarea unei majoritati parlamentare si investirea Guvernului. Un anunt in acest sens a fost facut de liderul PAS, Maia Sandu, care alaturi de alti colegi se afla in sala de sedinta a Legislativului.

Ce zic fosti judecatori ai Curtii Constitutionale din Republica Moldova despre deciziile CCM din ultimele zile: Mai avem Curte Constitutionala? / Data limita de formare a unui nou Guvern se numara din momentul de la sedinta de constituire a Parlamentului

Trei din patru fosti judecatori ai Curtii Constitutionale din Moldova critica deciziile luate de CCM in ultimele zile, potrivit Ziarului de Garda, dupa ce ieri, 8 iunie 2019, autoritatea a declarat neconstitutionale deciziile adoptate de noua majoritate parlamentara, precum si decretele presedintelui R. Moldova privind desemnarea in functia de prim-ministru si numirea Guvernului. Astfel incat, astazi CC l-a suspendat pe Igor Dodon din functia de presedinte, iar Pavel Filip a fost numit presedinte interimar al R. Moldova.

VIDEO Igor Dodon, acuzat de tradare de tara. PDM cere demisia presedintelui si anuntarea alegerilor prezidentiale noi, odata cu cele parlamentare anticipate

Vicepresedintele PDM Andrian Candu l-a acuzat pe Igor Dodon de tradare de patrie. Democratul l-a indemnat pe presedintele tarii sa-si dea demisia. Candu a declarat ca PDM va pleda pentru alegeri prezidentiale noi, odata cu cele parlamentare anticipate. Potrivit lui Candu, alegerile ar trebui sa aiba loc in toamna acestui an.

Acuzatii grave pentru omul lui Plahotniuc. Pavel Filip ar fi extorcat patru milioane de dolari de la un afacerist

Pavel Filip, presdintele interimar al Republicii Moldova si Serghei Iaralov, mana dreapta a lui Plahotniuc, ar fi acuzati de extorcarea a patru milioane de dolari in Ucraina, potrivit unor acuzatii.

ştiri de la Ziarul Bursa

actualitate, 10:45

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2099 seconds )