Libnet.ro
UNICEF

18:15

PRIMARII FAC SCANDAL, GUVERNUL PROMITE: Jumatate din bugetul de stat, alocat autoritatilor locale

Ziarul Bursa Ziarul Bursa,
PRIMARII FAC SCANDAL, GUVERNUL PROMITE: Jumatate din bugetul de stat, alocat autoritatilor locale

Aproape jumatate din bugetul de stat pentru anul in curs ar urma sa fie alocata administratiilor publice locale si judetene in proiectul de buget pentru 2019, in urma negocierilor pe care reprezentantii Asociatiei Municipiilor din Romania le-au avut cu premierul Viorica Dancila si Eugen Teodorovici, ministrul Finantelor Publice. Anuntul privind fondurile alocate primariilor a fost facut de Liviu Dragnea, presedintele PSD, pe pagina sa oficiala de Facebook, chiar in momentul in care delegatia AMR alcatuita din Gabriela Firea, Robert Negoita, Gheorghe Falca, Emil Boc si Adrian Dobre se afla in Palatul Victoria. continuă pe Ziarul Bursa

PENTRU ADMINISTRATIA PUBLICA LOCALA Primarii cer minim o treime din bugetul national

Robert Negoita: Romania este cea mai subfinantata administratie publica locala din Europa Solicitam minim o treime din bugetul national pentru administratia publica locala, a spus Negoita, edilul sectorului 3 din Bucuresti, adaugand: Am speranta ca vom gasi intelegere si ca vom reusi sa gasim un nivel de discutie catre normalitate. in cadrul intalnirii Asociatiei Municipiilor din Romania am stabilit ca ne mentinem punctele de vedere referitoare la cotele din impozitul pe venit si, de asemenea, pot sa va spun ca am facut o analiza comparativa cu tot ce inseamna administratie publica locala in Uniunea Europeana.

Primarii din marile orase ameninta ca merg sa protesteze n fata Guvernului daca nu primesc o treime din bugetul de stat pentru administratiile locale

Primarii marilor orase au afirmat, la finalul discutiilor de aproximativ doua ore si jumatate cu ministrul Eugen Teodorovici si cu consilierul Darius Valcov, ca au cerut ca o treime din bugetul de stat sa mearga catre administratia locala si nu accepta o alta varianta. Ei spun ca un raspuns din partea ministerului Finantelor a fost promis pana miercuri, la ora 12,00, iar daca va lipsi un procent din aceasta suma ceruta vor merge sa protesteze in fata Guvernului. Daca va lipsi un procent, inseamna ca Guvernul baga mana in buzunarul cetatenilor, a afirmat primarul Aradului, Gheorghe Falca.

Primarii marilor orase insista sa se ntlneasca cu premierul Dancila, cernd alocarea unei treimi din bugetul national catre autoritatile locale

Primarii de municipii, care marti au avut discutii cu ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici, si cu consilierul Darius Valcov pe tema cotelor care ar urma sa fie alocate din buget administratiilor locale, cer in continuare o intalnire cu premierul Viorica Dancila.

DOCUMENT/ Buget 2019 Principalele cifre din bugetul pe anul acesta. Bugete mult mai mici la Ministerul pentru Mediul de afaceri si la Comunicatii

In anul 2019 deficitul bugetar cash) este estimat la 2,55% din PIB, in timp ce deficitul ESA este de 2,57% din PIB, cu incadrare in tinta de deficit bugetar de sub 3% din PIB, potrivit Tratatului de la Maastricht, potrivit unui document al Ministerului Finantelor Publice MFP). Veniturile bugetului general consolidat proiectate pentru 2019 sunt estimate la 341,4 miliarde de lei, respectiv 33,4% din PIB. Cele mai mari venituri sunt inregistrate la contributiile de asigurari sociale, 11,5%, TVA, 6,8 %, accize 3%, impozit pe salarii si pe venit 2,3 % din PIB. Cheltuielile bugetului general consolidat pentru anul 2019 sunt estimate la 367,5 miliarde lei, ceea ce reprezinta 35,9% din PIB.

PENTRU ADMINISTRATIA PUBLICA LOCALA: Robert Negoita solicita minim o treime din bugetul national

Presedintele Asociatiei Municipiilor din Romania, Robert Negoita, afirma ca la reuniunea AMR s-a stabilit ca se mentin punctele de vedere referitoare la cotele din impozitul pe venit.

Profitul RECORD realizat de Facebook in 2018! Peste jumatate din populatia Terrei cotizeaza pentru Mark Zuckerberg... Sumele sunt INIMAGINABILE

Adulat de unii si injurat de altii, Facebook-ul merge inainte. Cu succes! Dovada sta bilantul financiar al anului 2018, cel mai prost an al gigantului social-media din punct de vedere al imaginii, dar nu si din.

CHRISTIAN TOUR: Peste jumatate din vacantele la plaja se cumpara in ianuarie

Agentia raporteaza vanzari cu 62% mai mari in ianuarie 2019 fata de aceeasi luna a anului trecut in luna ianuarie sunt rezervate peste 50% din pachetele turistice pentru sezonul estival, inceputul anului fiind una dintre perioadele preferate de romani pentru a-si rezerva sejurul estival intr-o statiune de litoral din tara si strainatate, potrivit agentiei de turism Christian Tour.

Christian Tour: Peste jumatate din vacantele la plaja se cumpara in ianuarie

In luna ianuarie turistii rezerva peste 50% din pachetele turistice pentru sezonul estival, potrivit datelor Christian Tour. Destinatiile cele mai cautate pentru vacanta de vara sunt insulele grecesti, Antalya Turcia), statiunile egiptene Hurghada si.

Faze tari: Finala celor mai tari reclame, la Super Bowl; De ce jumatate din utilizatorii de Facebook ar putea fi falsi; Selfie-ul prin care robotul Curiosity si marcheaza nceputul unei noi explorari

Pensionar devenit milionar dupa ce a descoperit un calcul. Un cuplu de pensionari din Michigan a devenit milionar dupa ce a folosit un calcul simplu pentru a castiga la loterie. Primele rezultate ale studiului care va dura 500 de ani. in 2014, cercetatorii din Scotia, Germania si Statele Unite ale Americii s-au hotarat sa inceapa un studiu care sa se extinda pe 500 de ani.

ştiri de la Ziarul Bursa

actualitate, 18:15

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,213 seconds )