Libnet.ro
UNICEF

10:45

Referendumul pentru redefinirea familiei, din perspectiva juridica si nu numai

Hotnews Hotnews,
 Referendumul pentru redefinirea familiei, din perspectiva juridica si nu numai

Motto: Noi nu vom trai niciodata cum vor Dogmaticii prosti, dupa dogmele lor Adrian Paunescu Omul liberDe ceva vreme, discutiile din spatiul public romanesc se concentreaza extrem de mult pe tema asa-numitului Referendum pentru redefinirea familiei. Spun asa-numitul, pentru ca insasi aceasta sintagma mi se pare profund eronata. Simpla introducere a unei nuantari de natura constitutionala in legatura cu semnificatia notiunii de familie, nu are darul de a schimba nimic din punct de vedere juridic. Deja se cunoaste, pentru ca s-a insistat extrem de mult in spatiul public, faptul ca legiuitorul roman ordinar a avut grija sa reglementeze in mod expres, in Codul civil Cartea a II-a. Despre familie, ca in sensul prezentului cod, prin soti se intelege barbatul si femeia uniti prin casatorie a se vedea art. 258 alin. Mai mult, in art. 259 alin. civil se insista: Casatoria este uniunea liber consimtita intre un barbat si o femeie, incheiata in conditiile legii. Art. 259 alin. 2 continua in aceeasi directie: Barbatul si femeia au dreptul de a se casatori in scopul de a intemeia o familie. Art. 271 insista: Casatoria se incheie intre barbat si femeie prin consimtamantul personal si liber al acestora. continuă pe Hotnews

Un panou din Timisoara anunta referendumul pentru redefinirea familiei in 2019

Un panou care anunta referendumul pentru redefinirea familiei in 2019 a fost amplasat la intrarea in Timisoara. Pe panou scrie de doua ori ca referendumul pentru redefinirea familiei va avea loc peste un an, intre 6 si 7 octombrie 2019, potrivit.

Referendumul pentru redefinirea familiei: Cati romani trebuie sa se prezinte la vot pentru validarea scrutinului

La referendumul de pe 6 si 7 octombrie sunt asteptati la urne peste 18 milioane de romani cu drept de vot. Potrivit datelor oficiale ale Autoritatii Electorale Permanente numarul oficial al alegatorilor.

De referendum stai acasa si fa dragoste. Alternativa asociatiilor LGBT la referendumul pentru redefinirea familiei

Mai multe organizatii LGBT au lansat marti un spot video prin care le transmit romanilor ca sambata si duminica sa nu se prezinte la referendumul pentru redefinirea familiei.

De referendum, stai acasa si fa dragoste. Alternativa asociatiilor LGBT la referendumul pentru redefinirea familiei

Mai multe organizatii LGBT au lansat marti un spot video prin care le transmit romanilor ca sambata si duminica sa nu se prezinte la referendumul pentru redefinirea familiei.

Coalitia pentru Familie, sprijinita de grupuri de interese neo-protestante din SUA: Care este istoria organizatiei ce a initiat referendumul pentru redefinirea familiei

Coalitia pentru Familie, organizatia care a cerut organizarea referendumului pentru definirea familiei este sprijinita puternic de grupuri de interese neo-protestante din SUA, iar activitatea acesteia dateaza inca.

HRW condamna referendumul cinic pentru redefinirea familiei

Referendumul de la sfarsitul acestei saptamani, in Romania supune drepturile minoritatilor capriciilor majoritatii, denunta organizatia Human Rights Watch HRW), care noteaza ca activistii incurajeaza alegatorii sa boicoteze vitul care legitimeaza ura.

UPDATE Deputatul Matei Dobrovie demisioneaza din USR, din cauza referendumului: Membrii care sustin familia naturala sunt mpiedicati sa se exprime, hartuiti. USR actioneaza de multe ori ca PSD / Partidul i cere demisia din parlament

Deputatul Matei Dobrovie a anuntat joi ca demisioneaza din USR, acuzand faptul ca membrii partidului care sustin referendumul pentru redefinirea familiei sunt impiedicati sa se exprime si hartuiti cu plangeri. Dobrovie indeamna in mesajul sau la participare la referendumul din 6-7 octombrie si spune despre USR ca este departe de a fi partidul altfel, curat, pe care ni l-am dorit si actioneaza de multe ori ca PSD, vorbind despre lupte interne pentru putere, oameni alesi in conducere pe baza de gasti. UPDATE USR a reactionat pe pagina oficiala de Facebook afirmand ca regreta decizia deputatului si ca spera sa ia si decizia morala a demisiei din pozitia de deputat al Parlamentului Romaniei.

Referendumul despre redefinirea casatoriei din Romania: perspectiva globala si tendintele de avans/revers ale secularizarii

In cateva zile, cetatenii romani vor fi chemati la urme pentru a vota in cadrul unui referendum care marcheaza mai multe premiere pentru regimul politic din Romania. 522;n primul rand, va fi cel dintai referendum bazat pe o initiativa de revizuire venita din partea cetatenilor.

Referendum-ul pentru redefinirea familiei, lumea postmoderna si iesirea din religie

Multa indignare si pufniri autoindreptatite au curs zilele acestea prin media cu privire la tema care, vrem, nu vrem, este cu adevarat cartoful fierbinte al momentului, poticneala care ne aduna in bule impenetrabile, ne incinge, ne invrajbeste si ne umple de stupefactie in fata orbirii celorlalti. intotdeauna a celorlalti. Prea putina empatie, prea putina atentie benevolenta la posibilitatea ca, in miezul discursului celuilalt, sa existe, totusi, samburi de adevar, sau intuitii adanci pe care le-am putea, la o adica, respecta.

Reactia lui Timmermans la organizarea referendumului privind redefinirea familiei

Prim-vicepresedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, declara ca sustine valorile familiei, insa respinge homofobia si afirma ca nu doreste ca aceste valori sa fie folosite drept justificare pentru a starni ura fata de minoritatile sexuale, referindu-se la referendumul care va avea loc in Romania pentru redefinirea familiei.

ştiri de la Hotnews

actualitate, 10:45

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2286 seconds )