Libnet.ro
UNICEF

01:05

Retragerea americana din Irak: Bagdadul confirma ca a primit o scrisoare semnata si foarte clara

Hotnews Hotnews,
 Retragerea americana din Irak: Bagdadul confirma ca a primit o scrisoare semnata si foarte clara

Premierul demisionar irakian, Adel Abdel Mahdi, a confirmat marti ca a primit o scrisoare semnata, tradusa si foarte clara de la comandamentul american care anunta o retragere militara din Irak, in cadrul unei reuniuni a Consiliului de ministri, transmisa de televiziunea de stat, scrie AFP. continuă pe Hotnews

Retragerea americana din Irak: unde, cand si cum?

Anuntul dezmintit al unei retrageri a trupelor americane din Irak a starnit confuzie in ceea ce priveste strategia militara a Statelor Unite in aceasta tara. Un singur lucru este sigur, dupa confuzia de luni seara legata de o scrisoare trimisa irakienilor si care apoi a fost prezentata drept un draft: optiunea unei plecari a americanilor, care s-au mai retras si in 2011, dupa opt ani de ocupatie, este pe masa, scrie AFP.

Parlamentul irakian a votat retragerea trupelor americane din Irak

Parlamentul irakian a votat, intr-o sedinta extraordinara, la care a participat premierul Adel Abdul Mahdi, o rezolutie prin care se solicita Washingtonului retragerea tuturor trupelor americane din Irak.

Romania si-a retras militarii din Irak, dupa uciderea generalului iranian, la Bagdad, de catre SUA

Ministerul Apararii Nationale MApN) a anuntat retragerea din Irak a celor 14 militari romani care e.

Ce se intampla cu soldatii americani din Irak: nu stie stanga ce face dreapta

Surse oficiale din Armata Americana au oferit informatii contradictorii, pe parcursul zilei de luni, legat de destinul soldatilor americani care activeaza in Irak. Numarul lor nu este deloc mic. O manifestare de haos printre autoritatile americane a facut luni seara inconjurul lumii, dupa un raport al celor de la Reuters. Agentia de presa a atras .

UPDATE: Zona Verde si o baza cu soldati americani, vizate aproape simultan de atacuri cu obuze si rachete in Irak

Doua atacuri au vizat aproape simultan sambata seara Zona Verde ultrasecurizata din Bagdad si o baza aeriana irakiana in care se aflau soldati americani aflata la nord de capitala, au declarat responsabili ai serviciilor de securitate citati de AFP. Atacurile au loc la o zi de la uciderea intr-un raid american in Irak a puternicului general iranian Qassem Soleimani. O militie pro-iraniana avertizeaza fortele de securitate nationale sa stea departe de bazele americane din Irak.

Militari romani din Irak, relocati. Klaus Iohannis: Situatia aceasta ne priveste

O parte dintre militarii romani din Irak au fost relocati, in urma conflictului in crestere din zona, din motive de securitate. Presedintele Klaus Iohannis, aflat intr-o vizita oficiala in Bavaria: Situatia aceasta ne priveste. Militari romani din Irak, relocati Potrivit datelor oferite de Statul Major al Apararii, 10 militari romani se afla in misiune in .

Decizie de ultima ora luata de autoritatile de la Bagdad. Ce se intampla cu soldatii NATO din Irak

Autoritatile de la Bagdad au luat o decizie de ultima ora privind soldatii NATO din Irak. Parlamentul irakian a luat hotararea intr-o sedinta la care a participat si premierul Adel Abdul Mahdi. Decizia de ultima ora luata de autoritatile de la Bagdag privind soldatii NATO din Irak Parlamentul irakian a votat, duminica, intr-o sedinta la .

Klaus Iohannis: Situatia din Irak ne priveste Singura solutie pentru criza este o abordare calma, diplomatica, revenirea la calm in aceasta zona

Situatia din Irak, dupa eliminarea generalului iranian Qassem Soleimani de catre Statele Unite, priveste si Romania, care are foarte multi cetateni romani care traiesc si muncesc in zona Orientului Mijlociu si in Irak, dar si militari in aceasta tara, a declarat marti presedintele Klaus Iohannis, care a facut apel la o abordare calma, diplomatica, o descaladare si revenirea la un calm in aceasta zona.

Klaus Iohannis: Situatia din Irak ne priveste fiindca avem foarte multi romani in zona Orientului Mijlociu

Presedintele Klaus Iohannis a afirmat marti ca acorda foarte multa atentie situatiei din Irak si ca se afla in contact permanent cu ministrii romani de Externe si al Apararii pe acest subiect.

NATO isi suspenda operatiunile de antrenament din Irak, dupa moartea lui Soleimani

NATO si-a suspendat operatiunile de antrenament din Irak, a declarat sambata pentru AFP purtatorul de cuvant al Aliantei Nord-Atlantice, Dylan White, dupa moartea generalului Qassem Soleimani intr-un atac american la Bagdad, scrie Agerpres.

ştiri de la Hotnews

actualitate, 01:05

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0.2091 seconds )