Libnet.ro
UNICEF

22:30

Reuters: Guvernul roman a adoptat ordonantele de urgenta privind modificarea Codului penal

Hotnews Hotnews,
 Reuters: Guvernul roman a adoptat ordonantele de urgenta privind modificarea Codului penal

Reuters scrie despre protestele spontane din Capitala si din alte orase ale tarii, izbucnite, marti seara, in urma adoptarii ordonantelor de urgenta privind modificarea Codului penal. Nu specifica nimic despre numarul protestatarilor, dar aminteste de reactia presedintelui Klaus Iohannis, avuta la scurt timp dupa adoptarea OUG. continuă pe Hotnews

Ordonanta de Urgenta privind modificarea codurilor penale a fost publicata in Monitorul Oficial

Ordonanta de Urgenta adoptata de Guvernul Grindeanu marti seara privind modificarea codurilor penale a fost publicata in Monitorul Oficial, iar cea mai mare parte a prevederilor urmeaza sa intre in vigoare la 10 zile de la publicare.

Guvernul a adoptat ordonantele privind gratierea si modificarea Codurilor Penale

Guvernul condus de Sorin Grindeanu a adoptat, marti seara, ordonanta privind gratierea si cea privind modificarea Codului Penal si a celui de Procedura Penala.

Cursul euro a depasit 4,52 lei, din cauza turbulentelor generate de OUG privind modificarea codurilor penale

Moneda nationala s-a depreciat semnificativ in primele tranzactii de miercuri, pana la cotatii de peste 4,52 lei/euro, neatinse de la finalul anului trecut, in contrast cu tendinta regionala, dealerii punand evolutia pe seama turbulentelor si miscarilor de strada asteptate dupa ce guvernul a aprobat, marti seara, Ordonanta de Urgenta privind modificarea codurilor penale.

BREAKING NEWS. Guvernul a adoptat ordonanta gratierii si modificarea Codurilor Penale in aceasta seara, iar la ora 01.20 a fost publicata in Monitorul Oficial. Peste 15.000 de oameni s-au strans in Piata Victoriei si au strigat: Hotii! Rusine sa va fie. I

UPDATE: Guvernul Grindeanu a adoptat prin OUG legea gratierii si modificarea Codurilor Penale, in ciuda protestelor masive de strada. Ministrul Justitiei, Florin Iordache, a declarat ca decizia a fost luata pentru a evita o decizie pilot a CEDO. Mii de oameni au iesit in strada in toata tara, cerand demisia Guvernului Grindeanu.

Serban Nicolae: Ordonanta privind modificarea Codurilor nu este cu dedicatie. Se aplica si celor care vor comite fapte foarte grave

Liderul senatorilor PSD, Serban Nicolae, a declarat miercuri, la Parlament, ca ordonanta de urgenta privind modificarea Codurilor penale nu este cu dedicatie, actul normativ aplicandu-se si celor care vor comite fapte penale foarte grave.

Ordonanta privind modificarea codurilor penale a fost publicata in Monitorul Oficial

Vezi galerie foto si video declaratii Florin Iordache, in interiorul articolului *Proteste in toata tara *Peste 15. 000 de oameni au protestat in Piata Victoriei din Capitala ---------- *ACTUALIZARE 06:33 Dacian Ciolos: Deciziile Guvernului Grindeanu arata un dispret ingrozitor la adresa tuturor cetatenilor din Romania Deciziile Guvernului Grindeanu de modificare a Codului Penal in folosul unor oameni politici cercetati pentru coruptie arata un dispret ingrozitor la adresa tuturor cetatenilor corecti si cinstiti din tara noastra, sustine fostul premier Dacian Ciolos. *ACTUALIZARE 06:23 Judecatorul Cristi Danilet: Exista doua posibilitati pentru oprirea efectelor ordonantei de urgenta care dezincrimineaza abuzul in serviciu *ACTUALIZARE 06:10 Sefa CSM despre OUG: Consider periculos si nedemocratic acest demers lipsit de respect fata de transparenta decizionala *ACTUALIZARE 05:55 Mihai Gadea: Premierul Grindeanu nu demisioneaza *UPDATE 00. 000 de oameni protesteaza in piata Victoriei *UPDATE 23. 48 Ministrul Finantelor, intrebat daca s-a opus cineva in sedinta legilor privind gratierea si modificarea codurilor penale: Nimeni nu s-a opus, nimeni nu a facut comentarii *UPDATE 23. 14 Klaus Iohannis: Astazi este o zi de doliu pentru statul de drept *UPDATE 23. 11 Plenul CSM se intruneste pentru avizarea Ordonantei vizand modificarea codurilor penale *UPDATE Realizatorul TV Rares Bogdan sustine ca premierul Sorin Grindeanu urmeaza sa demisioneze, in aceasta dimineata *UPDATE Ordonanta de Urgenta adoptata de Guvernul Grindeanu marti seara privind modificarea codurilor penale a fost publicata in Monitorul Oficial si urmeaza sa intre in vigoare la 10 zile de la publicare *UPDATE Jurnalistii, blocati in Guvern ---------- Ordonanta pentru gratiere si cea pentru modificarea Codurilor Penale au fost adoptate, aseara, de Guvern, a anuntat ministrul justitiei Florin Iordache. Proiectele legislative au fost trimise de urgenta in Parlament. Acestea nu fusesera incluse pe ordinea de zi a sedintei de guvern, care a avut loc dupa ora 20. Ministrul de resort a precizat ca cele doua ordonante au suferit unele modificari fata de forma initiala. Duminica, zeci de mii de persoane au protestat in Bucuresti si in tara impotriva acestor legi. Mii de oameni au protestat in fata Guvernului. S-a strigat Hotii! La Guvern, s-au pus gratii, potrivit Realitatea TV.

De ce minte Victor Ciorbea cand spune ca Avocatul Poporului nu are competenta de a ataca la Curtea Constitutionala ordonantele Guvernului privind amnistia mascata

Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, a dezinformat cand a spus ca instituia pe care o reprezinta nu are competenta de a ataca la Curtea Constitutionala Ordonata de Urgenta privind modificare a Codului penal si a Codului de procedura penala, aprobata marti seara de Guvern. Ciorbea sustine ca nu poate sesiza CCR decat dupa ce intra Ordonanta in vigoare, adica peste 10 zile. In realitate, exista un precedent. Pe 9 octombrie 2013, Avocatul Poporului a atacat OUG 91/2013 privind procedurile de prevenire a insolventei si de insolventa, in conditiile in care aceasta intra in vigoare pe 25 octombrie. Deci, a atacat o Ordonanta de Urgenta cu doua saptamani inainte de a intra in vigoare. Atunci, CCR a analizat sesizarea si a admis exceptia de neconstitutionalitate ridicata de Avocatul Poporului, Ordonanta de Urgenta fiind abrogata.

Cum poate fi oprita din punct de vedere constitutional ordonanta de urgenta privind gratierea. Presedintele Iohannis si presedintele CSM se pot opune

Ministerul Justitiei a pus in dezbatere doua ordonante de urgenta privind gratierea si modificarea Codului Penal. Daca in cele din urma, guvernul va adopta ordonanta privind gratierea, acesta va pr.

Iohannis ii trimite lui Grindeanu o scrisoare in care cere abrogarea de urgenta a OUG privind modificarea codurilor

Presedintele Klaus Iohannis i-a trimis, miercuri, o scrisoare premierului Sorin Grindeanu, in care cere abrogarrea de urgenta a OUG privind modificarea codurilor penale.

Noua versiune a ordonantei de urgenta privind Codul penal. E catastrofa: Guvernul se asigura ca nu va fi inculpat pentru abuz (sursa: Adevarul)/ Iordache, reactie disperata si negare

Cotidianul Adevarul a obtinut noua versiune a ordonantei de urgenta privind modificarile la Codul Penal. Noutatea absoluta este faptul ca Guvernul a inclus un articol prin care exclude explicit de la inculparea pentru abuz in serviciu emiterea, elaborarea si adoptarea de acte normative. Intrebare reporter: Favorizarea infractorului este dezincriminata daca e vorba de aprobarea de acte normative. Corect? Iordache: Da Acest aliniat este preluat de la conflictul de interese.

ştiri de la Hotnews

actualitate, 22:30

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2421 seconds )