Libnet.ro
UNICEF

11:15

Romania are a cincea cea mai mare diaspora din lume

Adevărul Adevărul,
Romania are a cincea cea mai mare diaspora din lume

Emigratia a devenit un fenomen social si economic major in Romania, unde populatia a scazut de la 22,4 milioane in anul 2000 la 19,5 milioane in 2018. Migratia catre strainatate este responsabila pentru peste 75% din acest declin, arata un raport realizat de Organizatia pentru Cooperare si Dezvoltare Economica OECD). continuă pe Adevărul

Romanii plecati in strainatate formeaza a cincea cea mai numeroasa diaspora din lume. Topul tarilor in care s-au stabilit

Milioanele de romani plecati in afara granitelor formeaza a cincea cea mai numeroasa diaspora din lume, raportat la numarul total al populatiei, se arata intr-un raport al Organizatiei pentru Cooperare si De.

Romanii plecati in strainatate formeaza a cincea cea mai numeroasa diaspora din lume. Topul tarilor in care s-au stabilit

Milioanele de romani plecati in afara granitelor formeaza a cincea cea mai numeroasa diaspora din lume, raportat la numarul total al populatiei, se arata intr-un raport al Organizatiei pentru Cooperare si De.

Un bugetar din Romania are salariul mai mare decat al lui Donald Trump. Cat primeste pe luna angajatul de lux

Aflam acum care este cel mai bine platit bugetar din Romania: directorul General al Institutului National de Cercetare-Dezvoltare in Silvicultura Marin Dracea care va incasa in acest an aproape 2 milioane.

FOTO Rusia: Cea mai neobisnuita plaja din lume este un ghetar. La soare, la 32 de grade, in cel mai mare oras construit pe permafrost

Temperatura a urcat duminica pana la 32 de grade in Iakutsk, unul dintre cele mai reci orase din lume si cel mai mare oras construit pe permafrost, motiv pentru care siberienii s-au racorit direct pe gheata, relateaza Siberian Times.

Cum e scoala in Japonia. Cum invata elevii intr-una dintre cele mai stricte tari din lume

Scoala in Japonia este diferita de restul lumii, chiar si fata de cea din statele nordice europene. Asia se remarca printr-un mozaic cultural deosebit, dar toate tarile din Extremul Orient au un lucru in comun: strictetea. Educatia in Japonia este extrem de importanta, asa ca toti copiii trebuie sa invete ce sunt responsabilitatea si respectul .

AB InBev renunta la cea mai mare listare din acest an

Anheuser-Busch InBev NV a anuntat ca nu va merge mai departe cu planificata listare la Bursa de la Hong Kong a afacerii sale din regiunea Asia-Pacific - Budweiser Brewing Company APAC Ltd - in ceea ce ar fi fost cea mai mare Oferta Publica Initiala IPO) din acest an, transmite Reuters.

FOTO Simona Halep a intrat in All England Club, unul dintre cele mai exclusiviste din lume, cu doar 565 de membri

Simona Halep a intrat, sambata, in randul membrilor de onoare al All England Lawn Tennis and Croquet Club, unul dintre cele mai exclusiviste cluburi din lume. Forbes scrie ca sunt doua posibilitati ca o persoana sa intre in randul membrilor, sa castige turneul de la Wimbledon sau sa se marite cu un print englez.

Emigrantii romani, in topul mondial: Unde ne-am raspandit cel mai mult?

Diaspora romaneasca este a cincea cea mai numeroasa diaspora din lume, raportat la numarul total al populatiei, se arata intr-un raport al Organizatiei pentru Cooperare si Dezvoltare Economica OCDE), comandat de Ministerul de Externe al Romaniei.

EDUARD DUMITRASCU, PRESEDINTELE ARSCM Romania are potentialul sa devina hub regional al industriei Smart City

Interviu cu Eduard Dumitrascu, presedintele ARSCM) Reporter: De ce companiile straine aleg tara noastra pentru investitii in proiecte de tip smart city? Eduard Dumitrascu: Romania are un mare potential de crestere in anii ce urmeaza. Economia tarii creste intr-un ritm accelerat si are una dintre cele mai mari cresteri economice din Uniunea Europeana, conform datelor publice disponibile la nivelul primului trimestru din 2019.

20 de milioane de copii din lume, nevaccinati contra rujeolei, difteriei si tetanosului, in 2018 Romania, printre tarile cu cea mai ridicata rata de incidenta a rujeolei, alaturi de Congo, Somalia sau Madagascar

Douazeci de milioane de copii din lume - adica mai mult de 1 din 10 - nu au fost vaccinati in 2018 impotriva unor boli precum rujeola, difteria si tetanosul, potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii OMS). Romania se afla, alaturi de state precum Congo, Madagascar sau Somalia, in topul statelor cu cea mai ridicata rata de incidenta a rujeolei, anul trecut.

ştiri din Economie

ştiri de la Adevărul

actualitate, 11:15

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2156 seconds )