Libnet.ro
UNICEF

01:05

Romania are nevoie de doua decenii pentru ca PIB-ul sau sa se apropie de media europeana

Ziarul Bursa Ziarul Bursa,
Romania are nevoie de doua decenii pentru ca PIB-ul sau sa se apropie de media europeana

Romania are nevoie de aproape doua decenii pentru ca Produsul Intern Brut PIB) sa se apropie de media statelor din Uniunea Europeana UE), a declarat astazi comisarul european Gunther Oettinger, responsabil pentru buget si resurse umane, in cadrul conferintei cu tema 10 ani de la aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, care a avut loc la Banca Nationala a Romaniei BNR), la care au participat si presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, si guvernatorul BNR, Mugur Isarescu. continuă pe Ziarul Bursa

Oettinger: Va mai dura doua decenii pentru ca PIB-ul Romaniei sa se apropie de media europeana

Romania a parcurs doar 10 ani de la aderarea la Uniunea Europeana, dar va mai dura inca doua decenii ca PIB-ul sau sa se apropie de media europeana, a declarat comisarul european Gunther Oettinger la conferinta 10 ani de la aderarea Romaniei la Uniunea Europeana: de la coeziune la convergenta.

Comisarul UE Gnther Oettinger, care vine joi in Romania, are nevoie de un miliard de euro in plus pe an, la bugetul european

Pe cand era premier al landului Baden-Wurttemberg, Gunther Oettinger pleda pentru austeritate bugetara. Aceasta s-a intamplat mai demult, pe cand politicianul crestin-democrat era vocal doar in patria sa, nu si la Bruxelles. Din 2010, el a ocupat succesiv portofoliile de comisar european al energiei, pentru probleme digitale, iar acum pentru buget si personal. In aceasta ultima calitate, vrea mai multi bani la bugetul UE, cel putin un miliard de euro, anual, dupa cum il citeaza Handelsblatt. de. Joi, Oettinger este anuntat in vizita in Romania.

Gratiela Gavrilescu: Romania are infringement pentru calitatea aerului din Bucuresti, Iasi si Brasov

Romania este in procedura de infringement pentru calitatea aerului din Iasi si Brasov iar primarii acestor doua orase nu doresc sa colaboreze cu Ministerul Mediului astfel incat sanatatea locuitorilor din comunitatile respective sa nu fie pusa in pericol, a declarat marti, ministrul Gratiela Gavrilescu.

VIDEO 'Simbolul independentei Romaniei' are nevoie de reparatii. Ministrul Culturii spune ca e pacat, dar nu face nimic

In timp ce suveranul este suferind, Pelesul, castelul sau de suflet, are mare nevoie de reparatii.

Scumpiri in lant: Romania are cele mai mari accize la carburanti din zona

Avem carburantii cei mai scumpi din regiune. De la inceputul lunii august, benzina si motorina s-au scumpit de cateva ori. Dupa cresterea in doua etape a accizelor si pe fondul usoarei.

E oficial! Romania are cel mai mare deficit bugetar din UE

Bilantul actualului guvern este negativ pe toata linia. O noua confirmare vine de la Eurostat. Comisia Europeana a publicat marti, 24 octombrie, datele Eurostat care arata ca Romania a incheiat.

ştiri de la Ziarul Bursa

actualitate, 01:05

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0.2238 seconds )