Libnet.ro
UNICEF

16:00

Romania ultimilor 25 de ani, in dezbatere la Platforma de Teatru Politic

Adevărul Adevărul,
Romania ultimilor 25 de ani, in dezbatere la Platforma de Teatru Politic

Platforma de Teatru Politic 2015, care se va lansa in curand, este un proiect teatral si educational care isi propune sa arhiveze, sa documenteze si sa dezbata, prin intermediul unor spectacole de teatru si ateliere, istorii marginalizate ale ultimilor 25 de ani in Romania. continuă pe Adevărul

Contrabanda cu tigari - pe culmea ultimilor patru ani

Contrabanda cu tigari a atins recordul ultimilor patru ani, la finalul 2014, in ciuda restructurarii Agentiei Nationale de Administrare Fiscala ANAF), cu bani de la Banca Mondiala, si a declaratiilor repetate facute de reprezentantii fiscului, care spuneau, printre altele, ca vor elimina din piata comertul ilicit cu produse din tutun.

increderea consumatorilor germani, la nivelul maxim al ultimilor 13 ani

Increderea consumatorilor germani a ajuns, in prezent, la nivelul maxim al ultimilor 13 ani, in principal datorita veniturilor disponibile in urma scaderii preturilor combustibililor, potrivit institutului de cercetare GfK.

FOTO Cum s-a schimbat Vasluiul in ultimii 25 ani:Judetul sugrumat de saracie, in urma prabusirii industriei

Odata cu tara, Vasluiului a cunoscut transformari majore in ultimii 25 ani, atat social, cat mai ales economic. La un sfert de secol de la caderea regimului comunist, regasim un judet mai modern, cu infrastructura noua, insa sugrumat de somaj, ca urmare a privatizarilor ratate a marilor colosi industrial.

25 DE ANI DE CAPITALISM: Irinel Columbeanu, portretul milionarului de tabloid. Cruciada anticoruptie a diminuat activitatea in lumea mondena

Adevarul va continua si pe parcursul acestui an seria de articole din ciclul 25 de ani de capitalism. Campania isi propune sa prezinte o imagine de ansamblu a acestei perioade, prin marturiile celor care au prosperat in anii tulburi ai tranzitiei. Milionari de carton sau oameni de afaceri autentici, celebri sau anonimi, fiecare a schimbat putin din istoria ultimilor 25 de ani. Astazi prototipul milionarului monden: Irinel Columbeanu.

VIDEO INTERVIU 25 de ani de capitalism: Irinel Columbeanu, portretul milionarului de tabloid

Adevarul va continua si pe parcursul acestui an seria de articole din ciclul 25 de ani de capitalism. Campania isi propune sa prezinte o imagine de ansamblu a acestei perioade, prin marturiile celor care au prosperat in anii tulburi ai tranzitiei. Milionari de carton sau oameni de afaceri autentici, celebri sau anonimi, fiecare a schimbat putin din istoria ultimilor 25 de ani. Astazi prototipul milionarului monden: Irinel Columbeanu.

Euro coboara la cel mai redus nivel al ultimilor 11 ani in fata dolarului dupa victoria extremei stangi din Grecia

Moneda euro a coborat la cel mai scazut nivel in fata dolarului in ultimii 11 ani din 2003 incoace) imediat dupa anuntul venit din Grecia, unde extrema stanga a castigat alegerile. Euro se tranzactiona in aceasta dimineata la 1,1- 1,12 dolari, iar perechea EUR-CHF se tranzactiona la paritatea de 0. 98, motivele acestei evolutii fiind legate de viitorul tot mai incert al Europei, desi e foarte posibil ca acestt nevel al tranzactionarii euro sa fie doar reactia la cald fata de rezultatul electoral din Grecia, situatia de acum fiind diferita fata de cea din 2011, cang Grecia risca sa intre in incapacitate de plata. In ultimii doi ani, bancile europene si-au limitat expunerea asupra economiei elene, iari politicile aplicate de Uniunea Europeana permit gestionarea riscului de neplata a datoriei.

Cum s-a schimbat Romania in 25 de ani. Cartierul Orizont si mall-urile din nordul orasului, cele mai vizibile noutati ale Buzaului

In cei 25 de ani care au trecut de la Revolutia din 1989, Buzaul s-a schimbat odata cu Romania. Primul sfert de secol de democratie gaseste municipiul mai bogat cu un cartier si o noua zona comerciala, alta decat centrul, insa mult mai depopulat.

Cum s-a schimbat Romania in 25 de ani. Teleormanul, un judet imbatranit, saracit si depopulat

In cei 25 de ani care s-au scurs de la Revolutia din 1989, Teleormanul s-a schimbat odata cu Romania. Primul sfert de secol de dupa Revolutie gaseste judetul mai sarac, mult depopulat si imbatranit.

Cum s-a schimbat Romania in 25 de ani. Istoricii: Ce nu a distrus comunismul a distrus capitalismul

Oltenii sunt convinsi ca Romania s-a schimbat dramatic in ultimii 25 de ani, de cand s-a sfarsit regimul communist condus de Nicolae Ceausescu. Fuga celui mai iubit fiu al poprului de pe acoperisul Comitetului Central, a deschis, in anul 1989, portile unor noi vremuri.

Cum s-a schimbat Romania in 25 de ani. Severinul, un oras al contrastelor

Un oras al contrastelor, cu multi oameni saraci, care abia supravietuiesc, dar si cu imbogatitii tranzitiei, care traiesc in vile somptuoase si se plimba la volanul unor autoturisme de lux. Cam asa s-ar putea caracteriza Severinul, dupa 25 de ani de libertate.

ştiri din Cultura

ştiri de la Adevărul

actualitate, 16:00

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2148 seconds )