Libnet.ro
UNICEF

23:00

Romascanu (PSD): Ca Romania sa nu aiba trei zile de vid legislativ, solutia se afla la Iohannis

România Liberă România Liberă,
Romascanu (PSD): Ca Romania sa nu aiba trei zile de vid legislativ, solutia se afla la Iohannis

Purtatorul de cuvant al PSD, Lucian Romascanu, considera ca exista o singura solutie reala, constit. continuă pe România Liberă

PSD ii cere lui Iohannis sa rezolve problema celor trei zile de vid legislativ dupa incetarea starii de urgenta. Care este solutia

Social democratii ii cer presedintelui Klaus Iohannis sa rezolve probelma celor trei zile de vid legislativ care vor urma dupa incetarea starii de urgenta. Purtatorul de cuvant al PSD a declarat ca Guvernul este vinovat pentu ca nu a emis actul normativ care sa reglementeze starea de alerta in timp legal, iar acum singura solutie constitutionala este la presedintele Klaus Iohannis.

Ultima zi de stare de urgenta! Urmeaza 3 zile de vid legislativ, in care nu se pot impune restrictii. Guvernantii nu au gasit inca solutii

Starea de alerta va fi instaurata cel mai devreme luni, asta dupa ce actul normativ a trecut de Camera Deputatilor. Cererea Partidului National Liberal care prevede ca legea sa fie adoptata imediat ce este publicata in Monitorul Oficial a fost respinsa dupa o sedinta maraton. Vor urma, asadar, 3 zile de vid legislativ.

Guvernul a adoptat OUG pentru starea de alerta. Nu vom avea trei zile fara restrictii

Ordonanta de urgenta adoptata de Guvern in privinta celor trei zile ramase neacoperite legislativ dupa expirarea starii de urgenta cuprinde si definitia starii de alerta, a anuntat ministrul de Interne, Marcel Vela, dupa sedinta Executivului.

Ciolacu: Romanii trebuie sa inteleaga ca aceste trei zile pot fi depasite si fara paznici si amenzi

Presedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a vorbit, miercuri seara, despre cele trei zile fara reglementari dintre expirarea starii de urgenta si intrarea in vigoare a starii de alerta.

Marcel Ciolacu cere demisia lui Orban: Ar fi de bun simt.Nu se poate sa lasi un vid legislativ de trei zile

Presedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a cerut public demisia primului ministru Ludovic Orban, acuzand Guvernul pentru vidul legislativ care urmeaza iesirii Romaniei din starea de urgenta. Ciolacu anunta ca PSD intentioneaza sa depuna o motiune de cenzura, dar nu in perioada starii de urgenta sau a strii de alerta.

Trei zile fara restrictii in Romania dupa ridicarea starii de urgenta Cum a omis Guvernul sa acopere vidul legislativ si ce solutii are

Pe 15 mai expira starea de urgenta insa nu exista in prezent un act legislativ care sa mentina restrictiile pentru romani specifice epidemiei de coronavirus pana la intrarea in vigoare a legii privind starea de alerta. Trecerea de la starea de urgenta la starea de alerta se face printr-un nou proiect de lege care de aceasta data trebuie aprobat in Parlament la propunerea Guvernului. insa acest proiect de lege nu poate fi adoptat in timp util pentru ca Guvernul a trimis tarziu propunerea Parlamentului.

Zi cruciala pentru Guvern. CCR decide daca Romania intra in stare de alerta. Am putea avea trei zile fara nicio restrictie

Romania ar trebui sa intre in stare de alerta incepand de vineri. Starea de alerta e reglementata printr-o OUG din 2004, contestata zilele trecute la CCR de Avocatul Poporului. Azi, CCR decide daca OUG din 2004 e constititionala sau nu. in cazul unui verdict negativ, Guvernul nu va avea baza legala pentru a impune restrictii. in paralel, Parlamentul va adopta azi o lege privind starea de alerta, insa legea va intra in vigoare abia luni. Haos.

Ultima zi de stare de urgenta in Romania. Urmeaza trei zile fara restrictii

Romania a intrat joi in ultima zi de stare de urgenta, la doua luni de la instituirea ei prin decret prezidential, ca urmare a pandemiei de coronavirus. Bucurestiul urmeaza astfel exemplul statelor europene, mare parte dintre ele trecand deja la relaxarea treptata a masurilor de combatere a infectiei.

PSD pregateste inca trei motiuni simple. Sunt vizati: Marcel Vela, Nelu Tataru si Monica Anisie

PSD are in lucru trei motiuni simple care urmeaza sa fie depuse impotriva ministrilor de Interne, Marcel Vela, Sanatatii, Nelu Tataru, si Educatiei, Monica Anisie. Motiunea impotriva ministrului Agriculturii va fi citita luni.

Reguli noi pentru jocul de tenis in Romania. Doar trei persoane pe teren, fara copiii de mingi!

Tenisul, unul dintre cele mai indragite sporturi in Romania, se va putea practica dupa 15 mai in conditii cu totul speciale pe fondul masurilor de siguranta medicala impuse de autoritatil pe fondul pandemiei de coronavirus.

ştiri de la România Liberă

actualitate, 23:00

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2049 seconds )