Libnet.ro
UNICEF

06:45

Zi cruciala pentru Guvern. CCR decide daca Romania intra in stare de alerta. Am putea avea trei zile fara nicio restrictie

Adevărul Adevărul,
Zi cruciala pentru Guvern. CCR decide daca Romania intra in stare de alerta. Am putea avea trei zile fara nicio restrictie

Romania ar trebui sa intre in stare de alerta incepand de vineri. Starea de alerta e reglementata printr-o OUG din 2004, contestata zilele trecute la CCR de Avocatul Poporului. Azi, CCR decide daca OUG din 2004 e constititionala sau nu. in cazul unui verdict negativ, Guvernul nu va avea baza legala pentru a impune restrictii. in paralel, Parlamentul va adopta azi o lege privind starea de alerta, insa legea va intra in vigoare abia luni. Haos. continuă pe Adevărul

CCR decide daca Romania intra in stare de alerta. Am putea avea trei zile fara nicio restrictie

Curtea Constitutionala va decide miercuri daca OUG din 2004, privind reglementarea starii de alerta, este consitutionala sau nu. Starea de alerta a fost contestata zilele trecute la CCR de Avocatul Poporului. in cazul in care se va primi un verdict negativ, Guvernul nu va avea baza legala pentru a impune restrictii. Pe de alta parte, Parlamentul va adopta azi o lege privind starea de alerta, insa legea va intra in vigoare abia luni.

15 mai: Romania intra in Starea de Haos. Cum vom trece la modelul suedez fara sa vrem

Klaus Iohannis a anuntat ca Romania va intra in stare de alerta din 15 mai, insa decizia finala apartine CCR. in cazul unui verdict negativ, Guvernul nu va putea impune nicio masura obligatorie in primele zile de libertate. incepand de vineri, pandemia ne va gasi intr-un desert legislativ: nu va exista lege, ordonanta de urgenta sau ordonanta militara. Fiecare cetatean se va autoguverna. Un soi de model suedez, dar implementat romaneste.

Adevaratul motiv pentru care CCR a declarat neconstitutionale amenzile din perioada starii de urgenta

CCR arata, in motivarea deciziei prin care amenzile din perioada starii de urgenta au fost declarate neconstitutionale, ca legea nu intruneste exigentele de claritate, precizie si previzibilitate, iar stabilirea contraventiilor este lasata, in mod arbitrar, la aprecierea agentului constatator.

Zi decisiva pentru Guvern. Starea de alerta, in dezbaterea Camerei Deputatilor si a Curtii Constitutionale

Proiectul de lege initiat de Guvern privind masurile pentru prevenirea si combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 in situatia de alerta, adoptat de Senat, va fi dezbatut si votat, astazi, de Camera Deputatilor. Tot astazi, Curtea Constitutionala se pronunta asupra sesizarii Avocatului Poporului privind ordonanta care reglementeaza starea de alerta.

Superbet ofera sprijin pentru 30 de spitale din Romania

Grupul Superbet vine in sprijinul celor aflati in linia intai a luptei impotriva COVID-19 si, cu ajutorul Asociatiei INACO - Initiativa pentru Competitivitate, doneaza echipamente de protectie si biocide, pentru 30 de spitale din Romania, potrivit unui comunicat al companiei.

Echipamente de protectie si biocide pentru 30 de spitale din Romania

Grupul Superbet, cu ajutorul Asociatiei INACO - Initiativa pentru Competitivitate, doneaza echipamente de protectie si biocide, pentru 30 de spitale din Romania, in sprijinul celor aflati in linia intai a luptei impotriva COVID-19, a anuntat luni grupul.

Superbet - echipamente de protectie si biocide pentru 30 de spitale din Romania

Grupul Superbet vine in sprijinul celor aflati in linia intai a luptei impotriva COVID-19 si, cu ajutorul Asociatiei INACO- Initiativa pentru Competitivitate, doneaza echipamente de protectie si biocide, pentru 30 de spitale din Romania, se arata intr-un comunicat remis Redactiei noastre.

ştiri din Politica

ştiri de la Adevărul

actualitate, 06:45

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2011 seconds )