Libnet.ro
UNICEF

01:05

Rosia Montana, a 13-a zi de proteste: Mars in Centrul Vechi al Capitalei, cu 200 de manifestanti

Hotnews Hotnews,
 Rosia Montana, a 13-a zi de proteste: Mars in Centrul Vechi al Capitalei, cu 200 de manifestanti

Aproximativ 200 de manifestanti au participat vineri seara, in a 13-a zi a protestului fata de proiectul minier de la Rosia Montana, la un mars prin Centrul Vechi al Capitalei, cateva zeci dintre ei oprindu-se in final in pasajul de la Universitate. continuă pe Hotnews

Rosia Montana, a 13-a zi de proteste: Cateva zeci de persoane s-au adunat in Piata Universitatii

Cateva zeci de persoane, majoritatea tineri, s-au adunat vineri seara in Capitala, la fantana de la Universitate, in a 13-a zi a protestului fata de proiectul minier de la Rosia Montana, anunta Mediafax. Manifestantii, care au venit la protest cu steaguri si deja traditionalele peturi umplute cu pietricele, scandeaza Uniti, salvam Rosia Montana!.

Rosia Montana, a 13-a zi de proteste: Cateva zeci de persoane s-au adunat vineri seara in Piata Universitatii

Cateva zeci de persoane, majoritatea tineri, s-au adunat vineri seara in Capitala, la fantana de la Universitate, in a 13-a zi a protestului fata de proiectul minier de la Rosia Montana, anunta Mediafax. Manifestantii, care au venit la protest cu steaguri si deja traditionalele peturi umplute cu pietricele, au scandat Uniti, salvam Rosia Montana!.

FOTO Rosia Montana - a patra zi de proteste. Minerii de la RMGC refuza sa iasa din subteran

Cei 22 de mineri de la Rosia Montana Gold Corporation continua protestul in subteranul minei Catalina Monulesti, dupa mai bine de 48 de ore de la decizia de a nu mai iesi la suprafata. Oamenii continua sa ceara prezenta unui reprezentant al Guvernului si al Parlamentului din Bucuresti, care sa ii asigure ca proiectul minier de la Rosia Montana va fi dezbatut in Parlament.

ROSIA MONTANA: A 11-a zi de proteste.

Protestul fata de proiectul de la Rosia Montana, ajuns in a unsprezecea zi, se desfasoara in zona fantanii de la Universitate, unde manifestantii au si pancarte cu mesaje contra exploatarii gazelor de sist, transmite Mediafax. Unii dintre ei fac zgomot cu deja traditionalele peturi umplute cu pietricele, iar unul bate intr-o toba. Duminica seara, peste 7. 000 de persoane care se opun proiectului minier de la Rosia Montana au blocat centrul Capitalei, la Universitate, dupa un mars pe traseul .

PROTESTE ROSIA MONTANA. Zeci de persoane la Universitate, in a 13-a zi.

Cateva zeci de persoane, in majoritate tineri, s-au adunat in Capitala, la fantana de la Universitate, vineri seara, in a 13-a zi a protestului fata de proiectul minier de la Rosia Montana, informeaza Mediafax. Manifestantii, care au venit la protest cu steaguri si deja traditionalele peturi umplute cu pietricele, scandeaza Uniti, salvam Rosia Montana!. Ei cer retragerea proiectului de lege ce reglementeaza exploatarea minereurilor din perimetrul Rosia Montana, anularea contractului cu .

PROTEST ROSIA MONTANA: Cei 22 de mineri blocati in subteran la Rosia Montana continua ...

Cei 22 de mineri care protesteaza in galeria Catalina-Monulesti de la Rosia Montana au petrecut a doua noapte in subteran si spun ca nu vor iesi la suprafata pana nu vor avea garantii ca proiectul minier va fi dezbatut in Parlament si nu respins pe criterii politice, la presiunea strazii, relateaza Mediafax. Liderul Sindicatului Viitorul Mineritului de la Rosia Montana, Cristian Albu, a declarat, vineri, ca minerii blocati in subteran refuza sa iasa la suprafata pana nu vor primi garantii .

Scandalul Rosia Montana, motiv de motiune de cenzura pentru Forta Civica

Presedintele Partidului Forta Civica Filiala Salaj, Mircea Abrudan, a anuntat vineri, 13 septembrie, intr-o conferinta de presa, ca formatiunea din care face parte vrea sa initieze o motiune de cenzura pe subiectul Rosia Montana.

Ministrul Culturii: Ca ministru, voi sustine proiectul Rosia Montana. Ca membru PNL, voi vota impotriva, pentru ca asta e decizia partidului

Ministrul Culturii, Daniel Barbu, a fost prezent vineri dimineata la Cluj, pentru o inspectie la institutiile de cultura din oras. El a declarat ca va vota impotriva proiectului Rosia Montana pentru ca aceasta este decizia partidului, dar ca sustine proiectul in calitate de ministru. La iesirea din Prefectura, Barbu a fost asteptat de activistii Rosia Montana, care i-au cerut demisia.

Guvernul nu a desecretizat licenta de exploatare de la Rosia Montana, asa cum a promis premierul

Premierul Victor Ponta a afirmat marti ca Ministrul Marilor Proiecte, Dan Sova, va pune miercuri la dispozitie toate documentele din ultimii 14 ani referitoare la Rosia Montana. Miercuri, Departamentul condus de Dan Sova a transmis presei un comunicat in care arata ca Ministerul Economiei a publicat, inca din data de 1 septembrie 2011, pe site-ul institutiei, www. minind. ro, toate documentele de care dispune in legatura cu compania Rosia Montana Gold Corporation, respectiv Actul constitutiv al companiei, precum si Actele aditionale la acest Act constitutiv. Insa, printre toate acele documente nu se regaseste cel mai important: licenta de exploatare. Victor Ponta a revenit cu o noua promisiune si a spus ca joi, Dan Sova va face o conferinta de presa si va prezenta toate documentele.

Antonescu: Nu a fost niciun scandal referitor la proiectul de la Rosia Montana

Update 21:46 Liderul PNL a precizat ca este impotriva proiectului minier de la Rosia Montana. Sunt contra acestui proiect. Cred ca Romania este o tara pentru care resursele naturale sunt atuuri. Problema este sa gaseasca momentul si conditiile sa si le joace, pentru ca si le joaca o singura data, a motivat Antonescu optiunea sa.

ştiri de la Hotnews

actualitate, 01:05

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2066 seconds )