Libnet.ro
UNICEF

09:00

Sanatatea cei mai multi bani la rectificarea bugetara

Adevărul Adevărul,
Sanatatea cei mai multi bani la rectificarea bugetara

Sistemul sanitar este marele castigator in urma rectificarii bugetare din luna august. Astfel, Ministerul Sanatatii si Casa Nationala de Asigurari de Sanatate CNAS) vor primi, cumulat, nu mai putin de 655 de milioane de lei, bani care vor fi dati pentru programele nationale, precum cel de neonatologie si cel de HIV/SIDA. continuă pe Adevărul

Topul celor care au incasat cei mai multi bani la ASF in 2013: Ion Giurescu - peste 216.000 euro, Marian Sarbu - peste 154.000 euro si Dan Radu Rusanu - peste 147.000 euro

Ion Giurescu - vicepresedinte executiv in ASF - responsabil de sectorul sistemului de pensii private a incasat in 2013 venituri de natura salariala in valoare totala de 954. 917 lei, echivalentul a 216. 093 de euro, potrivit declaratiei de avere publicate pe site-ul autoritatii. Marian Sarbu, care in 2013 a fost membru neexecutiv in ASF, a incasat 682. 068 lei, echivalentul a 154. 348 euro, in timp ce Dan Radu Susanu, fost presedinte executiv in ASF in 2013 si care acum este in arest la domiciliu in dosarul de coruptie ASF-Carpatica Asigurari, a incasat 651. 509 lei, echivalentul a 147. 433 euro.

Barcelona si Real Madrid, cei mai multi bani cheltuiti in perioada de transferuri

Barcelona este lider mondial pana in acest moment, a 34-a zi de mercato) la capitolul bani cheltuiti pentru transferuri, catalanii fiind urmati de Real Madrid. Echipa pregatita de Luis Enrique a cumparat in valoare de 143 de milioane de euro, in timp ce galacticii de 110 milioane de euro, informeaza presa iberica.

Mitul rromilor care fac cei mai multi copii nu se sustine. Altii sunt campionii

Nu rromii sunt campionii procrearii in Romania. Cei mai multi dintre ei fac doi copii. Nu cincisprezece, nu zece, ci doi. Asa zice Sfantul Recensamant. Dar haideti sa analizam amanuntit acest mit care pana recent, functiona din plin, scrie Dan Popa pe blogul Hymerion. ro. Daca ne uitam la ponderea mamelor cu 10 copii si peste in totalul mamelor de o anumita etnie, rromii sunt pe locul al treilea. Nici in cifre absolute nu sunt campioni. Cifrele complete, pe grupe de varsta si etnie, le aveti si in fisierul atasat. Datele sunt obtinute de la INS.

Cei mai multi rusi nu sunt ingrijorati de sanctiunile occidentale, arata rezultatele unui sondaj

Peste 60% dintre rusi nu sunt ingrijorati de sanctiunile americane ti europene impuse tarii lor in contextul situatiei tensionate din Ucraina, arata rezultatele unui sondaj realizat de Centrul independent.

Steaua a primit o oferta consistenta pentru Florin Gardos, dar solicita mai multi bani in schimbul fundasului

Gruparea rusa Spartak Moscova a facut o oferta concreta pentru a-l transfera pe fundasul Florin Gardos, insa aceasta oferta nu este pe placul oficialilor din Ghencea, care cer mai multi bani pentru a-l lasa pe jucator sa plece.

CAMPANIE Generatia pierduta, in cautarea identitatii profesionale. Cei mai multi tineri considera ca singurul avantaj al scolii este diploma de studii

Desi considera ca pentru a fi medic merita sa faci toate sacrificiile necesare, dat fiind faptul ca le asigura prestigiu si respect in acelasi timp, multi dintre tinerii cu varste cuprinse intre 18 - 24 de ani prefera meseriile si considera ca diploma este singurul avantaj cu care raman dupa finalizarea studiilor. Acestia sunt nehotarati in privinta parcursului profesional si se afla in cautarea identitatii profesionale.

Rectificarea bugetara: In urma inundatiilor, vor fi alocate cate 50 milioane de lei Ministerul Mediului si judetelor afectate de inundatii

Guvernul a decis ca Ministerul Mediului sa primeasca, la rectificarea bugetara, 50 milioane lei. Initial, proiectul de rectificare bugetara prevedea ca Ministerul Mediului sa piarda 25 milioane de lei. Insa, inundatiile din ultima perioada a dus la schimbarea prevederilor. Este o rectificare pozitiva, nu taiem bani de la nimeni, inclusiv la Ministerul Mediului, care urma sa piarda 25 de milioane lei, primiti 50 de milioane de lei credite de angajament pentru lucrari, insa de data asta clar tintite, pe zona de amenajari si de combatere a inundatiilor. Daca e nevoie de mai mult punem din nou in continuare, in asa fel incat sa ne apucam de anul asta de lucrurile care sunt cele mai urgente, a declarat premierul Victor Ponta, la inceputul sedintei de Guvern de joi. Va mai fi alocata suma de 50 de milioane de lei si pentru judetele afectate de inundatii: Gorj, Valcea, Arges, Olt, Teleorman si Prahova.

Rectificarea bugetara: bani in plus sau taieri de fonduri in Guvern

Ministerele Sanatatii, Apararii, Economiei, Educatiei, Transporturilor, Muncii, Culturii si Afacerilor Interne, inclusiv pentru Autoritatea Electorala Permanenta, vor primi bani in plus la rectificarea bugetara.

Victor Ponta: Rectificarea bugetara va fi una pozitiva. Veniturile cresc cu 1,07 miliarde lei, iar cheltuielile cu 1,34 miliarde lei

Premierul Victor Ponta a afirmat ca rectificarea bugetara va fi pozitiva si va fi aprobata in sedinta Guvernului de vineri. Este o rectificare pozitiva, cresc veniturile cu 1,07 miliarde lei, iar cheltuielile vor fi revizuite in crestere cu 1,34 miliarde lei, a spus Ponta. Potrivit acestuia, mai multe ministere vor primi bani in plus. De asemenea, se vor mai aloca 600 milioane de lei catre autoritatile locale pentru plata arieratelor. In schimb se vor taia 750 milioane de lei de la Ministerul Finantelor, de la capitolul actiuni generale, si 25 milioane de lei de la Ministerul Mediului.

Bani in plus pentru majoritatea ministerelor

Ministerele Sanatatii, Apararii, Economiei, Educatiei, Transporturilor, Muncii, Culturii si Afacerilor Interne, inclusiv pentru Autoritatea Electorala Permanenta, vor primi bani in plus la rectificarea bugetara, iar fonduri vor fi taiate printre altele de la Ministerul Finantelor si cel al Mediului.

ştiri de la Adevărul

actualitate, 09:00

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,3454 seconds )