Libnet.ro
UNICEF

10:15

Scania, amendata de Comisia Europeana cu 880 milioane euro pentru participarea la un cartel al producatorilor de camioane

Hotnews Hotnews,
 Scania, amendata de Comisia Europeana cu 880 milioane euro pentru participarea la un cartel al producatorilor de camioane

Scania a fost amendata de Comisia Europeana cu 880 milioane euro pentru ca ar fi participat alaturi de cinci mari companii concurente la un cartel industrial care a functionat timp de 14 ani. Companiile s-au inteles la preturi si au amanat adoptarea unor tehnologii mai prietenoase cu mediul. Celelalte cinci companii au fost amendate in 2016 cu o suma totala de 2,6 miliarde euro. MAN a scapat de o amenda de 1,2 miliarde euro pentru ca a fost cea care a dezvaluit cartelul catre autoritati. continuă pe Hotnews

Ce firme se lupta pe contractul de peste 21,2 milioane de euro pentru dezvoltarea si mentenanta sistemului IT al APIA: Siveco, Telekom si ST in asociere cu firme din grupul Teamnet, fondat de Sebastian Ghita

Firma ST Romania, in asociere cu Teamnet World Professional, avand ca tert sustinator pe Ymens Teamnet, firme din grupul Teamnet fondat de urmaritul penal Sebastian Ghita, au depus oferta pentru contractul estimat la peste 21,2 milioane euro care vizeaza dezvoltarea si mentenanta pentru urmatorii 3 ani a sistemului IT al APIA care gestioneaza cererile de subventii ale fermierilor. O alta oferta a fost depusa de Siveco Romania, iar cea de-a treia oferta a fost depusa de Telekom Romania Communications fostul Romtelecom), avand subcontractori pe Best Internet Security si Trendcadis Corp si tert sustinator pe Soft Business Union. APIA a cheltuit peste 55,5 milioane euro in ultimii 11 ani pe dezvoltarea si mentenanta sistemului IT care gestioneaza cererile de subventii ale fermierilor, principalele firme beneficiare fiind Siveco Romania si Teamnet International. Siveco si Intrarom au fost amendate recent cu peste 8 milioane de lei aproximativ 1,75 milioane euro) de catre Consiliul Concurentei, pentru trucarea unei proceduri de achizitie publica de Agentia de Plati si Interventie pentru A. A) in anul 2008, pentru atribuirea acordului - cadru pentru servicii de extindere si dezvoltare a sistemului informatic.

Contract de transport carbune in valoare de 34 milioane de euro, pentru CET Govora

Cet Govora a incarcat in SEAP documentatia tehnica in vederea atribuirii unui contract de transport carbune pe calea ferata, in vederea asigurarii necesarului de carbune pentru productia de energie electrica si termica. Valoarea contractului este de 34 milioane euro, iar durata de derulare de patru ani. Volumul transportat este de 8,4 milioane tone carbune pe ruta Berbesti-Alunu pana pe platforma Cet Govora, potrivit unui comunicat de presa remis Redactiei.

Comisia Europeana aproba investitii de 200 milioane de euro in conexiuni feroviare rapide in Romania

Comisia Europeana anunta ca 198,2 milioane de euro din Fondul de coeziune vor fi investite in renovarea liniei de cale ferata dintre localitatile Coslariu si Simeria, in zona centrala a tarii noastre.

Comisia Europeana aloca Romaniei aproape 200 milioane de euro pentru renovarea caii ferate Coslariu - Simeria

Circa 198,2 milioane de euro din Fondul de coeziune vor fi investite in renovarea liniei de cale ferata dintre localitatile Coslariu si Simeria, in zona centrala a Romaniei. Lucrarile vor permite garniturilor de tren sa circule cu viteze intre 120 si 160 km/h, acest lucru reducand durata deplasarii intre cele doua localitati cu aproximativ 45 de minute.

Compania Tepco, amendata cu 2,8 milioane de euro pentru dezastrul de la Fukushima

Un tribunal din Japonia a decis, vineri, ca furnizorul de electricitate Tepco se face responsabil de accidentul nuclear de la Fukushima din 2011, condamnand compania la plata unei amenzi de 376 milioane de yeni 2,8 milioane de euro), informeaza Reuters, conform Agerpres.

Romania sa intre in Schengen. Comisia Europeana, cerere explicita pentru liderii UE

Comisia Europeana a cerut miercuri liderilor UE sa aprobe aderarea Romaniei si Bulgariei la Schengen. Este deja demult timpul ca Bulgaria si Romania sa devina membri pe deplin ai Schengen. Bulgaria si.

Comisia Europeana cere astazi oficial aderarea Romaniei si Bulgariei la Schengen

Comisia Europeana a solicitat astazi, oficial, tuturor guvernelor statelor membre ale Uniunii Europene UE) sa aprobe integrarea totala a Romaniei si Bulgariei la spatiul Schengen, a anuntat deputatul european Siegfried Muresan, intr-un comunicat de presa trimis Redactiei.

Siegfried Muresan: Comisia Europeana a solicitat oficial tuturor guvernelor statelor membre UE sa aprobe integrarea Romaniei si Bulgariei la spatiul Schengen

Comisia Europeana a solicitat miercuri, oficial, tuturor guvernelor statelor membre ale Uniunii Europene UE) sa aprobe integrarea totala a Romaniei si Bulgariei la spatiul Schengen, anunta europarlamentarul Siegfried Muresan, intr-un comunicat remis HotNews. ro.

Noi prevederi privind contractele firme-lucratori, pregatite de Comisia Europeana: platforme IT, livrari, la cerere

Obligatiile firmelor de a-si informa lucratorii in scris cu privire la conditiile de munca, precum si alte prevederi vor fi extinse la noile forme de lucru, precum munca prin intermediul platformelor IT, livararile sau lucrul la cerere, potrivit unui pachet legislativ aflat in pregatire la Comisia Europeana, care ar urma sa se aplice in toata Uniunea Europeana, inclusiv Romania, daca va fi adoptat.

Comisia Europeana cauta sustinatori in cazul Poloniei

Comisia Europeana vrea sa afle luni sprijinul de care dispune in cadrul UE in disputa sa cu Guvernul polonez, care refuza sa modifice controversatele reforme judiciare adoptate recent in pofida amenintarilor cu sanctiuni fara precedent, relateaza AFP.

ştiri din Economie

ştiri de la Hotnews

actualitate, 10:15

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2318 seconds )