Libnet.ro
UNICEF

01:05

Ce semnale da pietei bancare preluarea Volksbank de catre Banca Transilvania. Zestrea mirilor, miscarile din sistemul bancar in ultimele luni si posibile miscari viitoare

Hotnews Hotnews,
 Ce semnale da pietei bancare preluarea Volksbank de catre Banca Transilvania. Zestrea mirilor, miscarile din sistemul bancar in ultimele luni si posibile miscari viitoare

Daca tranzactia se va finaliza, iar Banca Transilvania va prelua Volksbank, noua entitate va fi a treia banca de pe piata, atacand pozitia locului secund- detinuta acum de BRD-GSG, la mustata. In prezent, BRD are o cota de piata de 13%, iar noua banca va avea o cota de piata de 12,7%. Cele doua banci care se pregatesc sa se uneasca au avut amandoua probleme de imagine, dar BT a reusit sa le depaseasca, in vreme ce Volksbank este prinsa in mijlocul unui vartej media, din cauza creditarii imprudente in special pe zona imprumuturilor in franci elvetieni). Volksbank are peste 2000 de procese pe rol, iar rata de castig este de 20%, adica din 10 procese, 8 le pierde. Tatonarile privind preluarea Volksbank de catre BT au inceput in urma cu circa 8 luni, iar negocierile au fost tensionate din cauza unui pret considerat prea mare de catre viitorul cumparator. continuă pe Hotnews

Ce semnale da pietei bancare preluarea Volksbank de catre Banca Transilvania. Care e zestrea mirilor, plus un istoric scurt al prezentei celor doua institutii in Romania

Daca tranzactia se va finaliza, iar Banca Transilvania va prelua Volksbank, noua entitate va fi a treia banca de pe piata, atacand pozitia locului secund- detinuta acum de BRD-GSG, la mustata. In prezent, BRD are o cota de piata de 13%, iar noua banca va avea o cota de piata de 12,7%. Cele doua banci care se pregatesc sa se uneasca au avut amandoua probleme de imagine, dar BT a reusit sa le depaseasca, in vreme ce Volksbank este prinsa in mijlocul unui vartej media, din cauza creditarii imprudente in special pe zona imprumuturilor in franci elvetieni). Volksbank are peste 2000 de procese pe rol, iar rata de castig este de 20%, adica din 10 procese, 8 le pierde. Tatonarile privind preluarea Volksbank de catre BT au inceput in urma cu circa 8 luni, iar negocierile au fost tensionate din cauza unui pret considerat prea mare de catre viitorul cumparator.

Banca Transilvania confirma negocierile pentru preluarea Volksbank Romania

ACTUALIZARE 16:00 Banca Transilvania TLV) confirma ca in prezent au loc negocieri privind o potentiala achizitie de catre Banca a pachetului integral de actiuni la Volksbank Romania, potrivit unui comunicat remis Bursei de Valori Bucuresti BVB).

Banca Transilvania vrea sa preia filiala din Romania a Volksbank. Austriecii trebuie sa vanda pana la finele lui 2015

Banca Transilvania negociaza preluarea Volksbank Romania, pe care grupul austriac vrea sa o vanda pentru a acoperi deficitul de capital, potrivit unor surse citate de catre Bloomberg.

Banca Transilvania negociaza preluarea Volksbank Romania

Avocatul Gheorghe Piperea: Volksbank este o gaura neagra * Unele voci nu cred ca BT ar avea capacitatea sa preia Volksbank, evaluand o posibila tranzactie la 200 de milioane de euro, in timp ce altii spun ca nu ar valora nimic, avand in vedere pierderile Banca Transilvania TLV) a anuntat, ieri, ca este in negocieri sa preia Volksbank Romania, dupa ce, in primavara, Omer Tetik, CEO-ul TLV, spusese ca analizeaza oportunitatile de achizitii din piata, avand chiar discutii cu una sau mai multe banci pentru preluare integrala sau doar de portofoliu. Reprezentantii bancii au precizat ca discutiile sunt in desfasurare si nu a fost semnat, pana la acest moment, niciun document angajant cu privire la acest subiect, potrivit unui comunicat remis Bursei de Valori Bucuresti. Acestia ne-au transmis ca o eventuala decizie privind finalizarea cu succes a negocierilor cu Volksbank va fi comunicata, dupa formalizarea corespunzatoare, parcurgerea etapelor legale si obtinerea aprobarilor necesare.

Surse: Banca Transilvania negociaza preluarea Volksbank

Banca Transilvania negociaza preluarea Volksbank Romania, pe care grupul austriac vrea sa o vanda pentru a acoperi deficitul de capital, transmite Bloomberg.

Banca Transilvania negociaza preluarea Volksbank

Banca Transilvania negociaza preluarea Volksbank Romania, pe care grupul austriac vrea sa o vanda pentru a acoperi deficitul de capital, informeaza Bloomberg. Discutiile se afla in faza de inceput si nu.

Banca Transilvania discuta preluarea Volksbank

O tranzactie care poate schimba configuratia sistemului bancar: Banca Transilvania negociaza preluarea Volksbank Romania, pe care grupul austriac vrea sa o vanda pentru a acoperi deficitul de capital.

Preluarea Volksbank, interesanta pentru Banca Transilvania

Grupul austriac Volksbank vrea sa vanda sucursala din Romania pentru a acoperi deficitul de capital, de aceasta tranzactie fiind interesata Banca Transilvania, care a intrat in negocieri.

Banca Transilvania si Volksbank, la masa negocierilor: 5 coordonate ale acestei tranzactii

Banca Transilvania negociaza preluarea Volksbank Romania, pe care grupul austriac vrea sa o vanda pentru a acoperi deficitul de capital, scrie Bloomberg , care mentioneaza, de asemenea, ca discutiile se afla in faza de inceput si nu exista.

BCR, BRD si Banca Transilvania ar putea fi supravegheate direct de catre BCE

Reprezentantii Bancii Nationale a Romaniei BNR) vor incepe in zilele urmatoare discutii cu expertii BCE pentru a stabili bancile locale care vor fi supravegheate direct de institutia europeana, fiind vizate in primul rand BCR, BRD si Banca Transilvania, potrivit lui Virgil Dascalescu, director in Directia Stabilitate din BNR, citat de Mediafax.

ştiri din Economie

ştiri de la Hotnews

actualitate, 01:05

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2236 seconds )