Libnet.ro
UNICEF

09:31

Semnificatia fiecarei zile din Saptamana Patimilor. Vinerea Mare, cea mai neagra zi a crestinatatii

Antena3 Antena3,
Semnificatia fiecarei zile din Saptamana Patimilor. Vinerea Mare, cea mai neagra zi a crestinatatii

Mai avem mai putun de o saptamana panp la Sfintele Sarbatori de Paste. Astfel, crestinii ortodocsi au intrat in Saptamana Mare sau Saptamana Patimilor, ultima de post inainte de sarbatoarea. continuă pe Antena3

Semnificatia fiecarei zile din Saptamana Patimilor. De ce este Vinerea Mare cea mai infricosatoare zi a crestinismului

Crestinii ortodocsi intra luni, 2 aprilie, in Saptamana Mare, ultima in care se tine post inainte de sarbatoarea Sfintelor Pasti. Aceasta perioada este unica in Biserica, atat din punct de vedere liturgic, cat si duhovnicesc. Adevarul va spune semnificatia fiecarei zile din Saptamana Patimilor.

Saptamana Patimilor. Martea Mare. Semnificatia acestei zile

MARTI, in a doua zi din SaptamanaSfintelor Patimi, facem pomenireacelor zece fecioare despre care Mantuitorul Hristos a vorbit ucenicilor si multimilor. ,,Imparatia lui Dumnezeuse va asemana cu zece.

Calea Luminii din Saptamana Patimilor ajunge la a 19-a editie

In Joia Mare, pe data de 5 aprilie 2018, incepand cu ora 18:00, va avea loc manifestarea Calea Luminii, ajunsa la a 19-a editie. Ideea organizarii unui astfel de eveniment, unic in lume, i-a apartinut artistului plastic si profesorului Mihai Serbanescu.

VIDEO incepe Saptamana Patimilor. Duminica Floriilor, prima zi din cea mai intensa perioada a ortodoxiei

Duminica Floriilor este prima zi din Saptamana Patimilor, care ne aduce aminte de Patimile, Rastignirea si ingroparea Domnului. in aceasta perioada, Biserica invita pe credinciosi la rugaciune mai intensa, in fiecare seara oficiindu-se in biserici slujbaDeniei.

Lunea Patimilor. A doua denie din Saptamana Mare

Lunea Patimilor. La fiecare zi din Saptamana Mare, preotii ortodocsi oficiaza deniile, slujbe unicat in cultul divin ortodox. in fiecare zi, credinciosii sunt calauziti de una sau mai multe persoane sfinte.

Crestinii ortodocsi au intrat in Saptamana Patimilor

Crestinii ortodocsi intra de luni, 2 aprilie, in Saptamana Patimilor, cea mai stricta din perioada Postului Mare. Parohul Bisericii Sfantul Dumitru din capitala, Pavel Borsevschi, a declarat pentru IPN ca patimirea inseamna si cere iertare de la aproapele nostru.

Reprogramari la Permise si inmatriculari, dupa ce Vinerea Mare a fost declarata zi nelucratoare

Declararea zilei de vineri nelucratoare da peste cap activitatea unor institutii din administratia publica. Astfel, unele programari pentru Permise sau inmatriculari, spre exemplu, care s-au facut pentru ziua de vineri cu mult timp inainte ca aceasta zi sa fie declarata libera, trebuie acum reprogramate.

ştiri de la Antena3

actualitate, 09:31

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2184 seconds )