Libnet.ro
UNICEF

06:45

Sergiu Nicolaescu: Iurie Darie a fost unul dintre marii actori ai Romaniei

Adevărul Adevărul,
Sergiu Nicolaescu: Iurie Darie a fost unul dintre marii actori ai Romaniei

Regizorul Sergiu Nicolaescu a aflat in urma cu putin timp despre decesul actorului Iurie Darie si s-a declarat de-a dreptul socat pentru disparitia unui om de exceptie. continuă pe Adevărul

Sergiu Nicolaescu: Iurie Darie a fost unul dintre marii actori ai Romaniei.

Regizorul Sergiu Nicolaescu s-a declarat de-a dreptul socat pentru disparitia unui om de exceptie. Cu Iurie Darie am fost coleg de liceu. El se refugiase din Basarabia si era mai mare decat mine cu o clasa sau doua. Cand am devenit regizor, in 1958, Iurie Darie era deja un mare actor in Romania. Mai mult decat atat, avea un talent deosebit la desen. In perioada studentiei desena carti pentru copii si castiga un ban. Si, pentru ca si eu desenam foarte bine, ne-am apropiat foarte mult.

Victor Ponta, despre Iurie Darie: A plecat dintre noi un om deosebit, un actor desavarsit

Premierul Victor Ponta a adresat, sambata, prin intermediul biroului de presa al Guvernului, un mesaj de condoleante familiei actorului Iurie Darie, decedat vineri noapte in urma unei lungi suferinte, transmite.

Victor Ponta, despre Iurie Darie: A plecat dintre noi un om deosebit.

Victor Ponta, premierul Romaniei, a adresat, sambata, prin intermediul biroului de presa al Guvernului, un mesaj de condoleante familiei actorului Iurie Darie, decedat vineri noapte in urma unei lungi suferinte, potrivit Mediafax. Astazi este doliu in lumea teatrului, a filmului si a culturii romanesti. Este o zi trista, care ne demonstreaza din nou cat de important este sa le aratam in fiecare zi marilor nostri actori respectul si pretuirea noastra. A plecat dintre noi un om deosebit, un .

Trupul neinsufletit al actorului Iurie Darie a fost depus sambata la Sala Studio a Teatrului de Comedie din Bucuresti

Update 18:30 - Sicriul cu trupul neinsufletit al actorului Iurie Darie - decedat vineri seara, la varsta de 83 de ani, dupa o lunga suferinta - a fost depus, sambata, in jurul orei 16. 00, la Sala Studio a.

Trupul lui Iurie Darie a fost depus la Teatrul de Comedie. Actorul se odihneste pana maine in a doua lui casa

Iurie Darie, care a facut cele mai mari roluri la Teatrul de Comedie, unde a jucat primul rol, in 1961, in Burghezul gentilom, a fost adus azi dupa-amiaza la Sala Studio a acestui teatru. La sicriul sau au venit, rand pe rand, actorii Vladimir Gaitan, Dorina Chiriac, regizorul Dinu Cernescu.

IURIE DARIE - Cele mai importante roluri ale actorului.

Iurie Darie, care a murit vineri la varsta de 83 de ani, a jucat in peste 40 de productii cinematografice si a colaborat cu unii dintre cei mai importanti regizori romani ai secolului trecut: Ion Popescu Gopo, Mircea Dragan, Sergiu Nicolaescu, Gheorghe Vitanidis, scrie Mediafax. Dupa ce a debutat in cinematografie, in 1953, in Nepotii gornistului - in regia lui Dinu Negreanu, avandu-i alaturi pe Marga Barbu si pe Liviu Ciulei -, Iurie Darie a jucat in filme precum S-a furat o bomba .

ULTIMA ORA Iurie Darie a murit in noaptea de vineri spre sambata

Cunoscutul actor Iurie Darie a decedat in aceasta noapte la spitalul Bagdasar-Arseni unde era internat de mai mult timp. Iurie Darie, in varsta de 83 de ani, a fost internat din 10 mai pana in 31 mai la Spitalul de Urgenta Bagdasar-Arseni din Capitala. In 21 mai, Iurie Darie a fost operat pentru montarea unui sistem de drenaj care sa ajute la eliberarea lichidului in plus ce se acumula in zona creierului. Iurie Darie are o cariera ce cuprinde roluri in peste 40 de productii cinematografice. Dupa ce a debutat in cinematografie, in 1953, in Nepotii gornistului - in regia lui Dinu Negreanu, avandu-i alaturi pe Marga Barbu si pe Liviu Ciulei -, Iurie Darie a jucat in filme precum S-a furat o bomba 1961), Dragoste la zero grade 1964), Atunci i-am condamnat pe toti la moarte 1971), Fratii Jderi 1974), Ringul 1983), In fiecare zi mi-e dor de tine 1987), Zambet de soare 1987), Oglinda 1993), Punctul zero 1996), Triunghiul mortii 1999).

VIDEO Actorul Iurie Darie a murit in noaptea de vineri spre sambata

Cunoscutul actor Iurie Darie 83 de ani) a decedat in aceasta noapte la spitalul Bagdasar-Arseni unde a fost internat in mod repetat, mai bine de trei luni. In 21 mai, Iurie Darie a fost operat pentru montarea unui sistem de drenaj care sa ajute la eliberarea lichidului in plus ce se acumula in zona creierului. Iurie Darie are o cariera ce cuprinde roluri in peste 40 de productii cinematografice. Dupa ce a debutat in cinematografie, in 1953, in Nepotii gornistului - in regia lui Dinu Negreanu, avandu-i alaturi pe Marga Barbu si pe Liviu Ciulei -, Iurie Darie a jucat in filme precum S-a furat o bomba 1961), Dragoste la zero grade 1964), Atunci i-am condamnat pe toti la moarte 1971), Fratii Jderi 1974), Ringul 1983), In fiecare zi mi-e dor de tine 1987), Zambet de soare 1987), Oglinda 1993), Punctul zero 1996), Triunghiul mortii 1999). Rodica Popescu Bitanescu: Ma asteptam sa se intample ceva cu Iura. Actor foarte bun, un barbat frumosIon Besoiu despre Iurie Darie: A disparut o stea de cinema adevarata, un actor de farmec nespus.

VIDEO ULTIMA ORAActorul Iurie Darie a murit in noaptea de vineri spre sambata

Cunoscutul actor Iurie Darie 83 de ani) a decedat in aceasta noapte la spitalul Bagdasar-Arseni unde a fost internat in mod repetat, mai bine de trei luni. In 21 mai, Iurie Darie a fost operat pentru montarea unui sistem de drenaj care sa ajute la eliberarea lichidului in plus ce se acumula in zona creierului. Iurie Darie are o cariera ce cuprinde roluri in peste 40 de productii cinematografice. Dupa ce a debutat in cinematografie, in 1953, in Nepotii gornistului - in regia lui Dinu Negreanu, avandu-i alaturi pe Marga Barbu si pe Liviu Ciulei -, Iurie Darie a jucat in filme precum S-a furat o bomba 1961), Dragoste la zero grade 1964), Atunci i-am condamnat pe toti la moarte 1971), Fratii Jderi 1974), Ringul 1983), In fiecare zi mi-e dor de tine 1987), Zambet de soare 1987), Oglinda 1993), Punctul zero 1996), Triunghiul mortii 1999).

A MURIT IURIE DARIE . Actorul avea 83 de ani.

Actorul Iurie Darie a murit vineri, la varsta de 83 de ani, dupa o lunga suferinta, a confirmat pentru MEDIAFAX sotia acestuia, Anca Pandrea. Iurie Darie a avut mari probleme de sanatate in ultimele luni, iar dupa interventii chirurgicale, starea sa a inceput sa se deterioreze din ce in ce mai mult. Astfel, in luna mai, Iurie Darie a fost internat la Spitalul de Urgenta Bagdasar-Arseni din Capitala, unde a fost operat pentru montarea unui sistem de drenaj care sa ajute la eliberarea .

ştiri din Cultura

ştiri de la Adevărul

actualitate, 06:45

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2131 seconds )