Libnet.ro
UNICEF

01:05

Soc la Casa Alba: Consiliera lui Donald Trump pe Orientul Mijlociu si-a anuntat plecarea

B1 B1,
Soc la Casa Alba: Consiliera lui Donald Trump pe Orientul Mijlociu si-a anuntat plecarea

Soc la Casa Alba. Dina Powell, consiliera lui Donald Trump pe Orientul Mijlociu, si-a anuntat plecarea. Powell preconizase sa ramana in functie un an, dupa care sa se reintoarca acasa, la Ne. continuă pe B1

Donald Trump recunoaste Ierusalimul drept capitala a Israelului

ACTUALIZARE 21:00 Presedintele american Donald Trump a recunoscut astazi Ierusalimul drept capitala a Israelului, marcand o ruptura spectaculoasa cu predecesorii sai si ignorand puternicele avertismente ale liderilor din regiune si nu numai, care se tem de un val de violente in Orientul Mijlociu, relateaza AFP. Prin aceasta decizie istorica - care-i va marca mandatul -, liderul Statelor Unite isi respecta una dintre promisiunile emblematice de campanie, noteaza AFP. insa el se izoleaza si mai mult pe scena internationala si isi asuma riscul de aneantiza timidele sperante de reluare a negocierilor de pace intre israelieni si palestinieni, mai scrie agentia internationala. Este timpul sa se recunoasca oficial Ierusalimul drept capitala a Israelului, a declarat Donald Trump intr-o scurta alocutiune, la Casa Alba, in cursul careia a insistat asupra vointei sale de a recunoaste pur si simplu o realitate.

Phenianul acuza SUA de santaj nuclear si critica decizia lui Trump cu privire la Ierusalim, jignindu-l din nou pe liderul de la Casa Alba

Coreea de Nord a acuzat Statele Unite de santaj nuclear, dar s-a declarat dispusa sa comunice in mod constant cu ONU, relateaza agentia de presa nord-coreeana KCNA, preluata de AFP. Pe de alta parte, KCNA transmite ca regimul de la Phenian a ciriticat decizia lui Donald Trump cu privire la Ierusalim, facandu-l din nou senil pe presedintele american.

Analiza: De ce a luat Donald Trump decizia de a recunoaste Ierusalimul drept capitala Israelului

Decizia lui Donald Trump de a recunoaste oficial Ierusalimul drept capitala a statului Israel a dat nastere unor noi tensiuni in Orientul Mijlociu. Proteste extrem de violente au avut loc joi in.

Donald Trump a recunoscut orasul Ierusalim drept capitala a Israelului

Presedintele american Donald Trump a anuntat, ieri, ca SUA recunosc orasul Ierusalim drept capitala a statului Israel, anuntul marcand o schimbare majora a politicii Washingtonului in Orientul Mijlociu, relateaza agentiile internationale de presa.

Donald Trump, discurs bizar in fata lumii intregi

Presedintele american Donald Trump a anuntat miercuri ca SUA recunosc orasul Ierusalim drept capitala a statului Israel, anunt care marcheaza o schimbare majora a politicii Washingtonului in Orientul.

VIDEO Donald Trump recunoaste oficial Ierusalimul drept capitala Israelului

Vizand o schimbare importanta a politicii externe a Statelor Unite in Orientul Mijlociu, presedintele Donald Trump a recunoscut oficial Ierusalimul drept capitala a Israelului si a decis sa initieze procesul de relocare a ambasadei americane din Tel Aviv, la Ierusalim, in ciuda opozitiei comunitatii internationale.

Donald Trump recunoaste oficial Ierusalimul drept capitala Israelului

Vizand o schimbare importanta a politicii externe a Statelor Unite in Orientul Mijlociu, presedintele Donald Trump a recunoscut oficial Ierusalimul drept capitala a Israelului si a decis sa initieze procesul de relocare a ambasadei americane din Tel Aviv, la Ierusalim, in ciuda opozitiei comunitatii internationale.

Donald Trump a recunoscut orasul Ierusalim drept capitala a Israelului

ACTUALIZARE 20:33 Presedintele american Donald Trump a anuntat miercuri ca SUA recunosc orasul Ierusalim drept capitala a statului Israel, transmit agentiile internationale de presa. Ierusalimul este centrul guvernului israelian modern, sediul legislativului israelian si al Curtii Supreme, a spus presedintele american. Totodata, Trump a cerut Departamentului de Stat al SUA sa inceapa pregatirile pentru a muta ambasada SUA de la Tel Aviv la Ierusalim si a anuntat ca vicepresedintele Mike Pence va efectua o vizita in Orientul Mijlociu in urmatoarele zile.

VIDEO Proteste in lumea musulmana impotriva deciziei lui Donald Trump cu privire la Ierusalim

Zeci de mii de persoane au manifestat vineri, in mai multe tari arabe si musulmane, in semn de protest fata de decizia lui Donald Trump de a recunoaste Ierusalimul drept capitala Israelului si in semn de solidaritate cu palestinienii, relateaza News. ro citand agentia AFP.

Rasturnare de situatie. Donald Trump ar fi sugerat ca Ierusalimul poate fi impartit. Reactia Israelului

Presedintele SUA, Donald Trump, nu a oferit asigurari ca Ierusalimul nu va fi impartit, sugerand ca o parte a orasului ar putea intra sub control palestinian in urma negocierilor, acuza Zeev.

ştiri de la B1

actualitate, 01:05

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,215 seconds )