Libnet.ro
UNICEF

16:30

Solstitiu de vara! 21 iunie, cea mai lunga zi din an. Evita sa faci asta! Traditii si obiceiuri (VIDEO)

B1 B1,
Solstitiu de vara! 21 iunie, cea mai lunga zi din an. Evita sa faci asta! Traditii si obiceiuri (VIDEO)

Vineri are loc solstitiul de vara. 21 iunie este cea mai lunga zi din an, cu 15 ore si 32 de minute de lumina. incepand de astazi, timp de 6 luni, durata zilei va incepe sa scada, iar a noptii sa creasca,. continuă pe B1

Superstitii romanesti la solstitiul de vara. De ce este 21 iunie cea mai lunga zi din an si cum se ne influenteaza soarele oprit

In jurul datei de 21 iunie, longitudinea astronomica a Soarelui este de 90. Este momentul solstitiului de vara, care marcheaza inceputul verii astronomice, la aceasta data fiind cea mai lunga zi si cea mai scurta noapte a anului.

Solstitiul de vara 2019: 21 iunie cea mai lunga zi din acest an. Traditii si obiceiuri

Solstitiul de vara 2019 are loc la 21 iunie care este cea mai lunga zi din an si marcheaza inceputul verii astronomice. Dupa momentul solstitiului de vara, durata zilei va incepe sa scada, iar a noptii sa creasca, timp de 6 luni, pana la 21 decembrie, momentul solstitiului de iarna. Solstitiul de vara este asociat cu diverse traditii populare in toata lumea, de sorginte pagana si crestina, in Romania fiind asociat cu Sanzienele sau Dragaica.

Solstitiul de vara 2019. 21 iunie este cea mai lunga zi din an! Cate ore are

Denumirea de solstitiu Soarele sta) este data de faptul ca la data respectiva are loc schimbarea gradientului miscarii Soarelui in raport cu declinatiile.

Solstitiul de vara 2019. Traditii si obiceiuri pentru cea mai lunga zi din an

Solstitiul de vara marcheaza cea mai lunga zi din an si inceputul verii astronomice. Anul acesta are loc vineri, 21 iunie. Este un prilej de sarbatoare si voie buna si in legatura cu aceasta zi exista chiar mai multe traditii si obiceiuri. Solstitiul de vara 2019. De unde vine denumirea Denumirea de solstitiu vine din .

SOLSTITIUL DE VARA 2019. Ce se intampla in cea mai lunga zi a anului

Este cea mai lunga zi a anului in Emisfera Nordica! Asa ca bucura-te de razele soarelui, cu grija totusi, si celebreaza startul verii afland urmatoarele lucruri despre solstitiul de.

SOLSTITIU de VARA 2019: Ziua Soarelui, cea mai lunga zi din an

SOLSTITIU de VARA 2019. in astronomie, se numesc solstitii cele doua momente din an cand planul determinat de centrul Soarelui si de axa de rotatie a Pamantului este perpendicular pe planul orbitei.

Solstitiul de vara 2019. Ce sa nu faci niciodata de solstitiul de vara

Solstitiul de vara 2019. Solstitiul de vara are loc la 21 iunie, cea mai lunga zi a anului, marcand inceputul verii astronomice. Denumirea de solstitiu Soarele sta) este data de faptul ca, la data.

Solstitiu de vara 2019: cum celebreaza Google cea mai lunga zi din acest an

Cele mai multe motive din spatele doodle-urilor de la Google constau in aniversari ale unor personalitati importante. Pentru solstitiul de vara s-a facut o exceptie. Astazi, pe 21 iunie.

Solstitiul - Vara astronomica debuteaza vineri, la ora 18.54

Solstitiul de vara va debuta anul acesta vineri, la ora 18. 54, ziua de 21 iunie fiind cea mai lunga din an si marcand inceputul verii astronomice.

Solstitiul de vara 2019. 15 curiozitati despre cea mai lunga zi a anului

Solstitiul de vara 2019. Este cea mai lunga zi a anului in Emisfera Nordica! Asa ca bucura-te de razele soarelui, cu grija totusi, si celebreaza startul verii afland urmatoarele lucruri despre solstitiul de vara.

ştiri de la B1

actualitate, 16:30

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,282 seconds )