Libnet.ro
UNICEF

12:30

Ce specialisti IT sunt tot mai cautati n firmele din toata lumea

Hotnews Hotnews,
 Ce specialisti IT sunt tot mai cautati n firmele din toata lumea

Un studiu international, realizat si in Romania, releva care sunt domeniile sectorului de tehnologie a informatiei si comunicatii ITC) care au in prezent cea mai mare cautare in firme. continuă pe Hotnews

Sunt peste 61.400 de joburi neocupate n economie. Declinul demografic face ca tot mai putini tineri sa intre pe piata muncii. Anul trecut Romnia avea cu peste 34.000 de tineri de 20-24 ani mai putini dect n 2010

Situatia precara de pe piata muncii continua sa isi arate coltii- din cauza somajului scazut si a migratiei externe, angajatorii gasesc tot mai greu oameni calificati, iar atunci cand dau de ei, se trezesc in fata unor solicitari salariale dificil de satisfacut. ii poti intelege- cata vreme Guvernul mareste salariile bugetarilor cu 15%, de ce ar cere un candidat bani mai putini? Oamenii de afaceri spun ca numarul tot mai mare de locuri de munca ramase ne-ocupate a devenit tot mai greu de completat, candidatii scazand de la un trimestru la altul. Luni, Statistica a transmis numarul acestor locuri de munca vacante din economie: circa 61. 400, mai multe cu 3. 000 fata de primele 3 luni ale acestui an. Numarul somerilor este de circa 400. 000, dar trebuie tinut cont de faptul ca declinul demografic al REomaniei face ca tot mai putini tineri sa intre pe piata muncii. Pentru a face o simpla comparatie, anul trecut aveam cu peste 34. 000 de tineri in grupa de varsta 20-24 de ani decat in 2010.

Dispunem de tot mai putina forta de munca

INS: Rata locurilor de munca vacante - in crestere, cele mai putine dintre acestea regasindu-se in industria extractiva Tara noastra dispune de tot mai putina forta de munca si, desi are competente si calificare reduse, solicita salarii neadecvate in raport cu acestea, este de parere Cristian Parvan, presedintele Patronatului Investitorilor Autohtoni din Romania PIAROM). Domnia sa ne-a declarat: Pe de o parte nu mai avem forta de munca, deci rata somajului este realista oamenii de afaceri angajeaza, in aceasta situatie, pe cine apuca, numai cine nu vrea nu se mai angajeaza astazi), iar, pe de alta parte, avem o categorie de oameni si asta se vede din Bursa Locurilor de Munca) careia, desi i se ofera zeci de mii de locuri de munca, nu se duce sa le ocupe.

Cand e planificat primul zbor pentru cel mai mare avion din lume

Cel mai mare avion din lume s-ar putea afla la doar cateva luni distanta de primul sau zbor. Stratolaunch reprezinta viziunea cofondatorului Microsoft, Paul Allen. Avionul are o anvergura mai mare decat un teren de fotbal si este echipat cu doua cabine de pilotaj, 28 de roti si sase motoare. in cele din urma, acesta va [].

Angajatii Metrorex, tot mai aproape de greva

Lipsa acuta de oameni in sectorul sigurantei feroviare * Deficit bugetar de 95 milioane lei, inaintea negocierii contractului colectiv de munca * Contractul pe spatiile comerciale, necesar pentru bazele de tratament si de odihna construite de sindicat Sute de sindicalisti de la metrou au protestat, ieri, in fata Ministerului Transporturilor. Conform unui comunicat de presa emis de Unitatea Sindicatul Liber Metrou USLM), angajatii Metrorex sunt nemultumiti de lipsa acuta de personal, de deficitul bugetar inregistrat care se ridica la 95 de milioane lei, de noua organigrama a societatii, de situatia contractelor cu firmele Alstom si Astaldi, de situatia clubului sportiv Metrorex si de faptul ca ministerul de resort nu a mai prelungit contractele de asociere in participatiune dintre societatea de stat si Sindomet - firma sindicatului, pentru spatiile comerciale din statiile de metrou. Manifestantii au solicitat demisia guvernului, demisia ministrului trans-porturilor Lucian Sova si demisia directorului general al Metrorex, Dumitru Sodolescu.

Judecatorul Bogdan Mateescu (CSM): Observ tot mai mult ca informatii despre verificari prealabile sau cercetari disciplinare sunt prezentate in media mai nti pe surse si apoi confirmate de catre Inspectia Judiciara

Judecatorul Bogdan Mateescu, membru in Consiliul Superior al Magistraturii, spune pe pagina sa de Facebook ca in ultimul timp din ce in ce mai multe stiri in legatura cu efectuarea unor verificari prealabile de catre Inspectia Judiciara, prezentate a fi declansate in urma unor sesizari sau autosesizari. Inclusiv eu am fost avertizat public prin intermediul unui anumit site ca sunt obiectul unor verificari, anterior oricarei instiintari oficiale, informatie care s-a dovedit ulterior ca este reala. , scrie Mateescu.

ALERTA METEO! Urmeaza cea mai VIOLENTA vreme din ultima perioada!

Vreme instabila in toata tara: pe cat de cald va fi, pe atat de violente vor fi si ploile care vor aparea ca din senin! Meteorologii ne anunta ca aceasta instabilitate atmosferica se va mentine pe.

Care sunt cele mai sanatoase banane: verzi, galbene sau cu pete maronii...

Sunt persoane care prefera bananele verzi, insa altii prefera dulceata si aroma lor cand ajung sa fie mai coapte. Dar ele difera si au diferite beneficii asupra organismului. Astfel, bananele verzi.

Audi A6 a renuntat la una dintre cele mai mari prostii din industria auto

Noul Audi A6, lansat in 2018, arata la interior faptul ca designerii marcii au renuntat la una dintre cele mai inovative accesorii de bord din ultimii ani.

Telemeaua romaneasca si-a pierdut popularitatea! Romanii mananca de sapte ori mai multa branza din import

Branza romaneasca a inceput sa-si piarda popularitatea in fata celei din import. Astfel, producatorii au vandut, in primele cinci luni ale 2018, cu 22% mai putin decat in perioada similara a anului.

Real Madrid, la primul meci pe teren propriu fara Cristiano Ronaldo - Cea mai scazuta audienta din ultimii noua ani

Echipa spaniola de fotbal Real Madrid a inregistrat cel mai mic numar de suporteri la o partida de pe teren propriu, din ultimii noua ani, dupa plecarea atacantului portughez Cristiano Ronaldo la formatia italiana Juventus Torino.

ştiri din Economie

ştiri de la Hotnews

actualitate, 12:30

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2125 seconds )