Libnet.ro
UNICEF

19:15

Superstitii din Saptamana Mare

Adevărul Adevărul,
Superstitii din Saptamana Mare

Superstitiile din Saptamana Mare, premergatoare invierii Domnului, insotesc datinile religioase specifice slujbelor bisericesti inchinate ultimelor zile ale lui Iisus Hristos pe pamant, inainte de a fi rastignit. continuă pe Adevărul

Traditii si superstitii in Saptamana Mare: ce sa faci ca sa-ti mearga bine tot anul. in Joia Mare nu se doarme, iar in Vinerea Neagra nu avem voie sa ne tundem

Zilele care premerg invierii Domnului sunt pentru romani o ocazie de a se pregati duhovniceste pentru una dintre cele mai mari sarbatori crestine. Pe langa randuielile bisericesti, credinciosii respecta cu sfintenie, in Saptamana Mare, si o serie de obiceiuri populare, convinsi ca, astfel, vor avea sanatate si noroc tot anul.

Ce nu stiai despre Saptamana Mare: Semnificatii, traditii si superstitii

Saptamana Mare sau Saptamana Patimilor este ultima saptamana a Postului Pastilor, de la Sambata lui Lazar pana in Ziua de Pasti. in aceasta saptamana se fac slujbe bisericesti pentru pomenirea.

Incendiu puternic la Spitalul de Psihiatrie din Satu Mare. Politia crede ca a fost provocat intentionat

Un incendiu puternic a izbucnit, vineri seara, la subsolul Spitalului de Psihiatrie din Satu-Mare, iar fumul s-a propagat pe casa scarii punand in pericol viata pacientilor si a personalului medical .

Presedintele unui club sportiv din Baia Mare, batut mar de un fost politist si un boxeur

Presedintele unui club sportiv din Baia Mare a fost batut mar de un fost politist si un boxeur, iar tot scandalul a fost surprins de camerele de supraveghere din local. Scandalul a pornit dupa ce atacatorul a spus.

Papa Francisc condamna persecutia crestinilor in timpul slujbei din Vinerea Mare

Papa Francisc a condamnat tacerea complice privind uciderea unor crestini, in timpul slujbei din Vinerea Mare, oficiata la Roma, scrie BBC News Online. Zeci de mii de pelerini i s-au alaturat.

Incendiu la Spitalul de Psihiatrie din Satu-Mare: Doua persoane s-au intoxicat cu monoxid de carbon, iar alte 38 au fost evacuate

Un incendiu puternic a izbucnit vineri seara in Spitalul de Psihiatrie din Satu-Mare, doua persoane avand nevoie de ingrijiri medicale dupa ce s-au intoxicat cu monoxid de carbon, una dintre ele suferind arsuri pe.

Papa Francisc condamna persecutia crestinilor in timpul slujbei din Vinerea Mare

Papa Francisc a condamnat tacerea complice privind uciderea unor crestini, in timpul slujbei din Vinerea Mare, oficiata la Roma .

Obiceiuri in Saptamana Mare Ce trebuie sa faci sau sa nu faci in aceste zile

Saptamana Patimilor este marcata de o serie de obiceiuri si superstitii. Luni este ziua dedicata aerisirii locuintelor, iar marti se spala geamurile. Miercuri este ultima zi in care se mai face curatenie. Joi se pomenesc mortii, iar vineri se tine post negru. Se spune ca nu este bine sa dormi in Joia Mare pentru ca vei ramane lenes tot anul. Vineri nu se coace nimic.

VIDEO Mesajul Mitropolitului Clujului catre credinciosi, in Saptamana Mare: Viata are o foarte mare valoare. Nu putem fi indiferenti la terorism

In cuvantul sau catre credinciosii din Mitropolita Clujului, iPS Andrei spune ca viata are o foarte mare valoare si ca in vremurile tulburi pe care le traim credinta este singurul mijloc de sprijin. Prelatul a subliniat in pastorala sa din acest an o idee la care s-a referit in discursul sau si Papa de la Roma.

in Saptamana Mare, politia a aplicat amenzi usturatoare vanzatorilor de miei din piete

Politistii maramureseni au aplicat mai multe amenzi comerciantilor de miei gasiti in abatere ca urmare a controalelor care s-au facut in pietele din judetul Maramures. Au fost confiscate produse din carne, dar si alcool sau legume si fructe.

ştiri din Cultura

ştiri de la Adevărul

actualitate, 19:15

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2178 seconds )