Libnet.ro
UNICEF

12:30

Superstitii de Sfanta Parascheva, ziua cand se impart lipii si must. Ce e interzis sa faci pe 14 octombrie, cum te aperi de rele

Adevărul Adevărul,
Superstitii de Sfanta Parascheva, ziua cand se impart lipii si must. Ce e interzis sa faci pe 14 octombrie, cum te aperi de rele

Parascheva, cunoscuta si sub denumirea de Sfanta Vineri, este praznuita de catre crestinii ortodocsi in fiecare an pe 14 octombrie. in aceasta zi, conform traditiei,este interzis sa calci, sa cosi, sa faci mancare sau alte treburi in gospodarie, daca vrei sa eviti durerile de cap si cele oculare. continuă pe Adevărul

Cine a fost Sfanta Parascheva si ce minuni au adus-o in centrul credintei ortodoxe din Romania

Biserica Ortodoxa Romana, o sarbatoreste in fiecare an pe data pe 14 octombrie, conform calendarului Crestin Ortodox, pe Sfanta Cuvioasa Maica Parascheva. Ziua ei de pomenire a fost data decesului sau, in secolul al XI-lea. Cine a fost Sfanta Parascheva si ce minuni a facut Sfanta Parascheva este sarbatorita in mod special in Moldova, deoarece, .

Cine a fost Sfanta Parascheva si cum a ajuns ea sa fie cinstita in calendarul ortodox

Ziua de 14 octombrie, in Biserica Ortodoxa, este dedicata praznuirii Sfintei Cuvioase Parascheva. Cuvioasa Parascheva a fost nascuta in secolul al X-lea, in staul Epivat, Tracia, in Imperiul Roman de Rasarit si s-a stins din viata in secolul al XI-lea. Parintii sai au fost bogati si bine credinciosi. Aceasta a fost calugarita crestina si este .

Obiceiuri de Sfanta Parascheva. Ce spun bunicii ca este sau nu e bine sa facem

Majoritatea romanilor sunt crestini si respecta cu vigoare sarbatorile crestinesti, iar Sfanta Parascheva este una dintre sarbatorile ce este asteptata an de an. Aceasta este celebrata in fiecare an, pe 14 octombrie, de catre crestinii ortodocsi. Este marcata cu cruce rosie ceea ce reprezinta un semn distinctiv pentru importanta slujbei. Obiceiuri de Sfanta Parascheva Sfanta .

Sfanta Parascheva, sarbatorita in conditiile starii de alerta. Pelerinajul organizat din 1641 a fost anulat -UPDATE

Credinciosii ortodocsi o sarbatoresc, miercuri, in conditiile impuse de starea de alerta, pe Sfanta Cuvioasa Parascheva. in acest an, din cauza evolutiei pandemiei de coronavirus in tara noastra, a fost anulat traditionalul pelerinaj organizat incepand cu anul 1641, noteaza Agerpres. Noile reglementari anuntate de autoritati interzic prezenta pelerinilor care nu au domiciliul sau resedinta in municipiul Iasi.

Poza zilei: Cum arata distantarea fizica la slujba Cuvioasei Sfanta Parascheva

Restrictiile impuse de autoritatile centrale la pelerinajul de la moastele Sfintei Parascheva pentru cei din afara Iasiului au fost ridicate, astfel ca toti pelerinii pot intra la racla. Totusi, imaginile prezentate de Ziarul de Iasi arata o organizare foarte buna, distantarea fizica fiind respectata.

Patriarhul Daniel, despre interzicerea pelerinajului la Sfanta Parascheva: Este ceva nemaiintalnit in istorie

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, Daniel, s-a aratat deranjat de oprirea credinciosilor care nu locuiesc in Iasi sa se inchine la racla Sfintei Cuvioase Parascheva. Este ceva nemaiintalnit in istorie, a afirmat Patriarhul.

Tudor Ciuhodaru, despre incidentele de la Sfanta Parascheva: Strategia actuala este esuata. Nu poti sa vii doar cu masuri restrictive, represive si sa dai vina pe oameni (VIDEO)

Medicul Tudor Ciuhodaru a vorbit, miercuri seara, intr-o interventie, la B1 TV despre cum se puteau evita incidentele de la pelerinajul Sfintei Parascheva si cum se putea organiza aceste eveniment religios,.

VIDEO Slujba de Sfanta Parascheva, in conditii speciale. Mitropolitul Modovei: Traim in societatea noastra de cateva luni bune un sentiment al izolarii, singuratatii

Slujba de hramul Sfintei Parascheva are loc miercuri in Curtea Catedralei Mitropolitane din Iasi, in conditii speciale. in zona pietonala a bulevardului Stefan cel Mare au fost amplasate 500 de scaune, unde au acces doar iesenii cu domiciliul sau resedinta in Iasi. Accesul se va face prin puncte controlate de Jandarmerie, care verifica buletinele, locurile fiind ocupate in functie de cine ajunge primul pe pietonal.

ştiri de la Adevărul

actualitate, 12:30

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2215 seconds )