Libnet.ro
UNICEF

16:00

Uniunea Europeana 2.0, refondata sub patronajul Germaniei. Optiuni grele la orizont pentru natiunile Europei

Hotnews Hotnews,
 Uniunea Europeana 2.0, refondata sub patronajul Germaniei. Optiuni grele la orizont pentru natiunile Europei

Puncte cheie: Cu mult inainte de Brexitul din 23 iunie, Uniunea Europeana dadea semne obiective de uzura politica, economica, sociala si culturala, dincolo de pretentiile subiective ale britanicilor la un statut special si de dorinta lor evidenta de a profita doar de avantajele Pietei Comune, fara asumarea costurilor participarii Regatului Unit la politicile comune ale organizatiei; Succesiunea de crize ale Uniunii semnala de cativa ani, asa cum am mai spus, nevoia unei relegitimari, a unui discurs refondator a unui concept politic proaspat si a unor politici revizuite, care sa reinventeze Ideea Europeana pe intelesul generatiilor de vest-europeni lipsiti de memoria celui de-al doilea razboi mondial. Recomandare de lectura: Marile schimbari. Crize si perspective in politica internationala - Valentin Naumescu. continuă pe Hotnews

BREXIT. Statele Unite, avertisment pentru Uniunea Europeana

Secretarul de stat american John Kerry a avertizat luni Uniunea Europeana cu privire la pericolul unei abordari pline de razbunare in urma deciziei Marii Britanii de a parasi blocul.

INFOGRAFIE Ce modele economice poate urma Marea Britanie in urma referendumului privind iesirea din Uniunea Europeana

Marea Britanie doreste sa obtina un acord comercial cu Uniunea Europeana UE) care sa permita in continuare exporturile la niveluri apropiate de cel actual, insa pentru a obtine acces la piata comunitara, Regatul Unit trebuie sa cedeze la alte capitole, cum ar fi circulatia fortei de munca sau contributiile la bugetul UE.

Vesti sumbre de la Bruxelles: Alte state vor sa paraseasca Uniunea Europeana!

Premierul ungar Viktor Orban a declarat va lupta cu scopul ca Uniunea Europeana sa adopte o politica mai dura referitor la migratie, fara de care, din punctul sau de vedere, ar interveni riscul ca si alte state.

De ce faimosul articol 50 devine o ancora a Marii Britanii de negociere cu Uniunea Europeana

A trecut o saptamana de la Brexit si declaratiile oficialilor europeni raman ferme. Presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker si presedintele Parlamentului European, Martin Schulz, au insistat imediat dupa referendum ca negocierile privind iesirea Marii Britanii din Uniunea Europeana sa inceapa cat de repede posibil.

Brexit: Ce spun oficialii Grupului Vodafone despre implicatiile retragerii Marii Britanii din Uniunea Europeana

Consecintele politice si economice ale retragerii Marii Britanii din Uniunea Europeana fac obiectul unei analize externe Vodafone, acum, cand electoratul a ajuns la o decizie, au transmis pentru HotNews. ro oficialii grupului britanic Vodafone. In ceea ce priveste implicatiile pentru Vodafone, operatiunile noastre din fiecare tara functioneaza ca entitati de sine statatoare pregatite sa se adapteze la o gama larga de conditii locale. Dupa cum am mai spus inainte de referendum, ramanem hotarati sa sprijinim utilizatorii nostri din Marea Britanie indiferent de deznodamant, acum si in viitor. Este prea devreme sa ne formam o opinie asupra implicatiilor referendumului pentru sediul central al Grupului, au mai precizat acestia.

Brexit. Zece modalitati de oficializare a divortului Marii Britanii de Uniunea Europeana

Impasul dintre Marea Britanie si Uniunea Europeana UE) legat de ceea ce urmeaza dupa referendumul din 23 iunie, cand britanicii au votat pentru iesirea din blocul comunitar, lasa deschise o serie de posibile scenarii, cateva dintre ele fiind prezentate luni de agentia de presa Reuters, relateaza Agerpres in pagina electronica.

David Cameron: Marea Britanie paraseste Uniunea Europeana dar nu are dreptul sa intoarca spatele Europei

Marea Britanie paraseste Uniunea Europeana dar nu are dreptul sa intoarca spatele Europei si restului lumii, a declarat premierul David Cameron in fata Parlamentului, reunit luni in sesiune dupa o pauza pentru referendumul care a decis Brexitul, scrie AFP.

BREXIT. Rasturnare de situatie! Londra ar putea sa nu declanseze niciodata iesirea din Uniunea Europeana

Regatul Unit ar putea sa nu declanseze niciodata iesirea sa din Uniunea Europeana, in pofida victoriei Brexit la referendumul de joia trecuta, a estimat duminica un diplomat european, citat de.

ştiri de la Hotnews

actualitate, 16:00

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2121 seconds )