Libnet.ro
UNICEF

22:15

USR ataca la CCR numirea lui Iordache la presedintia Consiliului Legislativ

Hotnews Hotnews,
 USR ataca la CCR numirea lui Iordache la presedintia Consiliului Legislativ

Dan Barna a anuntat ca grupurile parlamentare ale USR vor sesiza Curtea Constitutionala pentru invalidarea numirilor facute ieri de parlament pentru Consiliul Legislativ intrucat candidatii nu au intrunit numarul de voturi cerut de lege. continuă pe Hotnews

PNL anunta ca si ei vor ataca la CCR numirea lui Iordache la sefia Consiliului Legislativ

Liderul deputatilor PNL Florin Roman a anuntat ca grupurile parlamentare ale partidului vor ataca la Curtea Constitutionala numirea lui Florin Iordache in functia de presedinte al Consiliului Legislativ. Si liderul USR Dan Barna a facut un anunt similar si a precizat ca votul in plenul reunit al Parlamentului nu respecta legea de functionare a Consiliului Legislativ, scrie News.

PNL anunta ca ataca si el la CCR numirea lui Florin Iordache la sefia Consiliului Legislativ

Si grupurile parlamentare ale PNL vor ataca la Curtea Constitutionala numirea lui Florin Iordache in functia de presedinte al Consiliului Legislativ, spune liderul deputatilor PNl, Florin Roman, dupa ce USR a anuntat ca va face acest demers la CCR.

Orban acuza USR ca a votat pentru numirea lui Iordache la Consiliul Legislativ: Parlamentarii PNL sunt singurii care au votat cu Zegrean USR acuza PNL de blat esuat cu PSD

Liderul PNL, Ludovic Orban, ii acuza pe parlamentarii USR ca ar fi votat pentru alegerea lui Florin Iordache la conducerea Consiliului Legislativ, spunand ca parlamentarii PNL sunt singurii care au votat pentru Augustin Zegrean. Dupa cum arata rezultatele, nu exista alta posibilitate, a spus Orban, miercuri, intrebat de jurnalisti daca este posibil ca Iordache sa fi fost ales si cu voturile USR. Partidul lui Dan Barna respinge insa acuzatiile si, prin vocea deputatului Catalin Drula, acuza PNL de blat esuat cu PSD. Barna: E absurd. inteleg disperarea PNL.

Barna anunta ca va ataca la Curtea Constitutionala numirea lui Florin Iordache la sefia Consiliului Legislativ

Grupurile parlamentare ale USR vor sesiza la CCR numirile facute marti de Parlament la Consiliul Legislativ, intrucat candidatii nu au intrunit numarul de voturi cerut de lege. Legea 731993, legea Consiliului Legislativ, prevede ca numirea presedintelui si a presedintilor de sectii se face cu votul majoritatii deputatilor si senatorilor, mai precizeaza Dan Barna.

Iohannis intervine in scandalul PNL-USR, dupa numirea lui Iordache: Ar fi ciudat daca s-ar certa Ar fi fost o varianta buna ca liberalii sa iasa din sala, nu stiu de ce n-au facut-o

In timp ce PNL si USR isi arunca vina pentru alegerea lui Florin Iordache la sefia Consiliului Legislativ, vorbind chiar de o inchidere a usilor viitoarei guvernari, de la Cotroceni vine un mesaj clar. Ar fi ciudat daca s-ar certa pentru ca aici a castigat majoritatea toxica pesedista si cred ca intre timp a devenit foarte clar ca nu se poate continua in acest fel, a spus miercuri, presedintele Klaus Iohannis.

Eugen Tomac acuza un blat PSD - USR la alegerea lui Florin Iordache la sefia Consiliului Legislativ: Rezultatul votului bate orice speculatie (VIDEO)

Eugen Tomac, liderul PMP, a dat de inteles, intr-o interventie pentru B1 TV, ca alegerea social-democratului Florin Iordache in fruntea Consiliului Legislativ este rezultatul unui blat intre PSD si USR. in.

Marcel Ciolacu, neaga posibila negociere cu PNL sau USR pentru alegerea lui Florin Iordache: Eu nu stiu cum au votat parlamentarii

Liderul social democratilor a fost intrebat, in cursul serii de miercuri, in timpul unei conferinte de presa la sediul PSD, daca ar fi existat o intelegere in PSD si PNL sau USR, cu privire la sustinerea.

PSD CONTINUA DEMERSUL INCEPUT IN EPOCA DRAGNEA Florin Iordache, seful Consiliului Legislativ

Cu 185 de voturi pentru, Florin Iordache este noul presedinte al Consiliului Legislativ, fata de numai cele 41 de voturi obtinute de Augustin Zegrean, fostul presedinte al Curtii Constitutionale, conform deciziei de ieri a Parlamentului.

ştiri de la Hotnews

actualitate, 22:15

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2269 seconds )