Libnet.ro
UNICEF

01:05

Valcov anunta modificari la OUG 114. La ce masuri nu renunta

Adevărul Adevărul,
Valcov anunta modificari la OUG 114. La ce masuri nu renunta

Consilierul premierului Darius Valcov anunta ca exista consultari pentru modificarea ordonantei 114, dar Guvernul nu renunta la masuri precum plafonarea preturilor la energie electrica si gaze si conditiile de licitatie pentru 3G si 5G. continuă pe Adevărul

SENAT: Termenul de adoptare tacita pentru OUG 114 s-a implinit astazi

Termenul de adoptare tacita a proiectului de lege pentru aprobarea OUG 114/2018 privind instituirea unor masuri in domeniul investitiilor publice si a unor masuri fiscal-bugetare s-a implinit, astazi, la ora 0.

Manea, BCR: Marea problema cu care ne confruntam ramne incertitudinea. n acest moment, OUG 114 este total nesustenabila. Dar suntem n permanent contact cu aparatul de lucru al ministrului de Finante

In acest moment, asa cum este ea, OUG 114 este total nesustenabila. Din toate punctele de vedere. De la cuplarea la ROBOR la marimea ei in termeni absoluti si la baza de impozitare. Taxa insasi vine contra obiectivului declarat al Guvernului de crestere a intermediere financiare, a explicat joi executivul BCR, Sergiu Manea. in fiecare zi lucram impreuna cu aparatul de lucru al ministrului. Chiar si aseara au existat asemenea contacte. Potentialul impact a fost prezentat la intalnirea Comitetului National pentru Supraveghere Macroprudentiala, din cate stiu. Noi putem doar spune ce s-a intamplat in alte tari dupa aplicarea unei taxe similare. Ca urmare a OUG 114, bugetul BCR care fusese construit pe datele dinaintea aparitiei OUG 114) a fost invalidat de Erste Bank, urmand ca noile variante sa fie discutate abia in martie. Marea problema cu care ne confruntam ramane incertitudinea!, adauga Manea.

ANALIZA Cele patru mari probleme aduse de OUG 114 n telecom: De ce operatorii ar putea sa nu vina la licitatia statului pentru a lansa servicii 5G

Operatorii pot lansa servicii 5G in Romania si cu frecventele pe care le utilizeaza in prezent, fara a investi in noi drepturi de utilizare. A spus-o seful Telekom Romania si acest lucru il analizeaza acum si Ministerul Comunicatiilor, condus de Alexandru Petrescu, care impreuna cu expertii arbitrului telecom ANCOM), cauta solutii de a diminua efectele negative ale controversatei Ordonante 114, criticata dur recent si de Comisia Europeana. Estimarile ANCOM si ale operatorilor pe baza prevederilor OUG 114 arata ca suma cumulata a preturilor de pornire pentru frecventele licitate variaza intre 2,5 miliarde de euro si 7,6 miliarde de euro, cifre considerate 'profund nerealiste'.

Hotnews.ro: Vicepresedintele Comisiei Europene si comisarul pentru afaceri economice, scrisoare critica la adresa OUG 114 adresata lui Teodorovici

Valdis Dombrovskis , vicepresedinte al Comisiei Europene, si Pierre Moscovici, comisarul insarcinat cu Afaceri economice si financiare, i-au transmis lui Eugen Teodorovici o scrisoare, in urma cu doua zile, in care il avertizeaza pe ministrul de Finante in legatura cu necesitatea modificarii OUG 114.

Seful OPOZITIEI din Romania, Ludovic Orban, intalnire importanta cu vicepresedintele Comisiei Europene Am discutat despre OUG 114 - TAXA PE LACOMIE

Presedintele PNL, Ludovic Orban, s-a intalnit vineri cu vicepresedintele Comisiei Europene, Andrus Ansip. Cei doi oficiali au discutat despre OUG 114 TAXA PE LACOMIE), dar si desprepiata unica digitala.

Ionel Danca (PNL): Este asteptata schimbarea perspectivei de rating de catre Agentia de SP, dupa OUG 114

Purtatorul de cuvant al PNL, Ionel Danca, a declarat ca are informatii ca Agentia de Rating Standard Poor`s a discutat cu reprezentantii Ministerului de Finante, pe care i-a avertizat ca daca nu va fi modificata OUG 114, perspectiva ratingului pentru Romania va fi schimbata, potrivit agentiei Mediafax.

Cosmin Marinescu: Masurile hazardate ale OUG 114 au erodat puternic ncrederea n economie

Raportul de tara publicat recent de Comisia Europeana confirma ingrijorarile in legatura cu evolutiile economiei Romaniei din ultimii ani, scrie pe blogul personal consilierul prezidential pe probleme de politici economice si sociale, Cosmin Marinescu. De altfel, au fost semnalate, in repetate randuri, o serie de riscuri si vulnerabilitati ale politicilor economice actuale.

Ministrul Justitiei a transmis CSM ca va face mai multe modificari OUG 7 pe lnga cele anuntate / Ar renunta si la articolul privind delegarile n functii

Procurorii din Consiliul Superior al Magistraturii s-au intalnit cu ministrul Justitiei, care le-a spus ca va renunta la cinci dintre modificarile din controversata Ordonanta 7, intre care si la articolul privind delegarile in functii la parchete, a declarat presedintele sectiei pentru procurori din CSM, Nicolae Solomon.

Dragnea si Tariceanu, noi tensiuni pe tema OUG 114

Sunt noi discutii tensionate in coalitia de guvernare. Liviu Dragnea si Calin Popescu Tariceanu nu au cazut nici acum de acord in privinta Ordonantei 114, cea care vine cu mai multe masuri fiscale. Liviu.

Avertisment dur al Erste: Daca OUG 114 ramane in aceasta forma, vorbim despre Pilonul II la trecut

Ordonanta 114 este cel mai rau lucru din ultimii 20 de ani din business, iar daca ea ramane in aceasta forma, se poate spune ca vorbim despre Pilonul II la trecut, sustine Dragos Neacsu, CEO Erste Asset Management, cel mai mare administrator de fonduri de investitii din Romania.

ştiri din Economie

ştiri de la Adevărul

actualitate, 01:05

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2261 seconds )