Libnet.ro
UNICEF

10:45

Vicepresedintele Mike Pence a refuzat sa invoce cel de-al 25-lea amendament al Constitutiei

Hotnews Hotnews,
 Vicepresedintele Mike Pence a refuzat sa invoce cel de-al 25-lea amendament al Constitutiei

Vicepresedintele Mike Pence a refuzat marti sa invoce cel de-al 25-lea amendament al Constitutiei americane pentru a-l demite pe presedintele Donald Trump, ceea ce deschide calea pentru lansarea, saptamana aceasta, a unei proceduri de destituire a liderului de la Casa Alba, a doua din mandatul acestuia, informeaza AFP, citat de Agerpres. Consider ca un astfel de act nu este in interesul natiunii noastre si nici nu corespunde Constitutiei, i-a scris Mike Pence presedintei Camerei Reprezentantilor, Nancy Pelosi, chiar inainte de un vot in camera inferioara a Congresului asupra unei rezolutii ce solicita utilizarea acestei parghii inedite in istoria politica americana. continuă pe Hotnews

Camera Reprezentantilor a votat rezolutia prin care vicepresedintele Mike Pence poate invoca amendamentul de suspendare din functie a lui Donald Trump

Camera Reprezentantilor a votat martirezolutia care ii permite vicepresedintelui Mike Pence sa invoce Amendamentul 25, pentru a-l inlatura pe Donald Trump din functia de presedinte al Statelor.

O avocata pro-Trump l-a amenintat cu moartea pe vicepresedintele Mike Pence

Serviciul Secret din SUA, care asigura protectia demnitarilor, investigheaza amenintarile cu moartea la adresa vicepresedintelui Mike Pence venite atat din partea unei avocate pro-Donald Trump, cat si de la unii dintre cei care au luat cu asalt Capitoliul, transmite Fox News.

intalnire Trump - Mike Pence in Biroul Oval: Trump nu intentioneaza sa demisioneze inainte de incheierea mandatului

Presedintele american Donald Trump si vicepresedintele Mike Pence s-au intalnit luni seara in Biroul Oval, a declarat pentru AFP un oficial american, potrivit Agerpres. A fost prima intalnire intre Trump si Pence dupa violentele de miercuri de la Capitoliu, iar cei doi au avut o conversatie buna. Potrivit acestui oficial, Donald Trump nu intentioneaza sa demisioneze inainte de incheierea mandatului sau pe 20 ianuarie. La randul sau, vicepresedintele american nu intentioneaza sa il indeparteze din functie prin invocarea celui de-al 25-lea amendament al Constitutiei americane, declarandu-l, cu sprijinul principalilor sai ministri, incapabil sa isi indeplineasca functia.

Donald Trump si Mike Pence, prima intalnire dupa violentele de la Capitoliu. Ce au discutat cei doi in Biroul Oval

Presedintele si vicepresedintele in exercitiu, Donald Trump si Mike Pence, s-au intalnit luni pentru prima oara dupa violentele de la Capitoliul SUA, care s-au petrecut in timp ce Pence prezida sedinta in.

SUA: Mike Pence va fi prezent la ceremonia de investire a lui Joe Biden

Vicepresedintele american in exercitiu Mike Pence va asista, la 20 ianuarie, la ceremonia de investire a presedintelui ales Joe Biden, au relatat mai multe media americane, in contextul in care presedintele in exercitiu Donald Trump, care nu va lua parte la ceremonie, este tot mai izolat.

ALEGERI SUA: Mike Pence va fi prezent la ceremonia de investire a lui Joe Biden

Vicepresedintele american in exercitiu Mike Pence va asista, la 20 ianuarie, la ceremonia de investire a presedintelui ales Joe Biden, au relatat mai multe media americane, in contextul in care presedintele in exercitiu Donald Trump, care nu va lua parte la ceremonie, este tot mai izolat.

Mike Pence, scrisoare catre Nancy Pelosi: Nu cred ca invocarea Amendamentului 25 ar fi in interesul suprem al natiunii noastre. Va indemn sa va abtineti de la actiuni care ar diviza si inflama si mai tare (DOCUMENT)

Vicepresedintele in exercitiu al SUA a anuntat ca nu va invoca al 25-lea Amendament din Constitutia americana pentru revocarea presedintelui in functie Donald Trump, pentru ca ar stabili un precedent.

ştiri de la Hotnews

actualitate, 10:45

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2181 seconds )