Libnet.ro
UNICEF

10:00

VIDEO 25 de ani de la executia sotilor Ceausescu

Hotnews Hotnews,
 VIDEO 25 de ani de la executia sotilor Ceausescu

Decembrie 1989, ziua de Craciun: dictatorul roman Nicolae Ceausescu si sotia sa, Elena, sunt executati prin impuscare, dupa o sentinta pronuntata in mai putin de doua minute. Evenimentul se producea in urma cu 25 de ani la Targoviste, dupa ce cuplul fugise din Capitala cu un elicopter de pe cladirea Comitetului Central. continuă pe Hotnews

25 de ani de la executia sotilor Ceausescu. Misterele zilei de 25 decembrie 1989

Sentinta Tribunalului Militar Exceptional a fost executata la 25 decembrie, ora 14. 50, in cazarma de la Targoviste. Asa cum planuise generalul Stanculescu inca de la venirea in cazarma de la Targoviste, parasutistii din plutonul de executie i-au impuscat pe dictatori langa zidul Corpului de Garda.

25 de ani de la Revolutie. Ziua de 22 decembrie 1989: Fuga lui Ceausescu si zeci de mii de oameni in strada, sub tiruri de gloante

In 22 decembrie 1989, zeci de mii de bucuresteni au iesit in strada si l-au fortat pe Nicolae Ceausescu sa fuga cu un elicopter. Cateva ore mai tarziu, institutii publice erau atacate de teroristi cu focuri de arma. Medicii de la Ambulanta spun ca au dus zeci de raniti, sub tiruri de gloante, scrie Mediafax.

VIDEO 25 de ani de la Revolutia din 1989 - Eroii nu mor niciodata!

Au trecut 25 de ani de cand romanii satui de regimul comunist au iesit in strada pentru inlaturarea dictaturii. Libertatea s-a platit cu sange, iar peste 1. 000 de persoane au facut sacrificiul suprem pentru ca noi sa traim intr-o tara libera. La 25 de ani de la Revolutie sunt mai multe intrebari decat raspunsuri. Pana acum, nimeni nu a platit pentru sangele varsat sau pentru familiile dezbinate de gloantele mitralierelor. Tacute, monumentele din orasele martire stau ca marturie a celor intamplate in decembrie 1989. Slava Eroilor pentru ca Eroii nu mor niciodata! Oare? Un erou moare atunci cand cade in uitare, iar jertfa celor de atunci nu trebuie uitata de generatiile care vor urma.

VIDEO: Asteptandu-l pe Boc. Ceasul care indica de 25 de ani fuga lui Ceausescu

Mate Jozsef Palko, eroul beckettian care a oprit putin timpul in decembrie 1989, spune ca ceasul ar putea fi declarat monument al schimbarii regimului, e un simbol al Revolutiei .

Decembrie 1989, dupa 25 de ani: Episodul 2 Colindul celor morti: Prunci, copii si tineri ucisi in Decembrie 1989, iertati-ne

Rataciti in tihna libertatii, privim la cei morti in Decembrie 1989 fara a mai avea putere sa intelegem jertfa lor. Libertatea si bunastarea au ofilit in noi floarea curajului de acum 25 de ani. Sarmane marionete, am ajuns personajele unui teatru al absurdului falsa democratie post-decembriste. Desi ne credem vii, noi suntem morti. Ei, mortii din Decembrie 1989 sunt de fapt, cei vii, cei mantuiti.

Sondaj INSCOP: La 25 de ani de la Revolutie, romanii nu stiu adevarul despre evenimentele din decembrie 1989

La 25 de ani de la schimbarea de regim, romanii nu cunosc adevarul in legatura cu ce s-a intamplat in decembrie 1989, iar majoritatea considera ca evenimentele de atunci au fost initiate din interiorul.

22 decembrie 1989, ziua victoriei Revolutiei: Personajele cheie ale condamnarii sotilor Ceausescu (VIDEO)

22 decembrie 1989 a insemnat ziua in care Romania a scapat de regimul comunist. in jurul pranzului, Nicolae Ceausescu si sotia sa, Elena, fugeau de furia multimii iesite in strada la bordul unui.

23 decembrie 1989. Lovitura de stat de la Bucuresti a adus teroristii la Timisoara. Halucinanta poveste de la Poligrafie

Teroarea s-a lasat asupra Timisoarei incepand cu 23 decembrie 1989. Dupa fuga lui Nicolae Ceausescu a inceput nebunia cu teroristii inventati de cei care urmau sa puna mana pe putere.

FOTO Revolutia din decembrie 1989 din Alba Iulia, imortalizata cu un aparat adus pe furis din Germania Federala

Primul om care a pozat si filmat, pe 22 decembrie 1989, multimea iesita pe strazile din Alba Iulia, pentru inlaturarea regimului Nicolae Ceausescu, a fost Nicu Murgasanu.

TEST Cat de multe stii despre Revolutia romana din decembrie 1989?

La 25 de ani de la Revolutia romana, Adevarul va propune un scurt test, de 25 de intrebari, despre evenimentele din decembrie 1989, despre oamenii care au avut un rol esential atunci, dar si despre ce a ramas in urma acestor miscari care au schimbat istoria Romaniei. Va puteti testa cunostintele raspunzand catorva intrebari de baza, la un sfert de veac de cand Romania si-a redobandit libertatea.

ştiri de la Hotnews

actualitate, 10:00

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2351 seconds )