Libnet.ro
UNICEF

01:05

Violeta Alexandru, despre romanii care pleaca la munca in strainatate: Analizam legislatia. Nu exclud masuri

Adevărul Adevărul,
Violeta Alexandru, despre romanii care pleaca la munca in strainatate: Analizam legislatia. Nu exclud masuri

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a afirmat ca se analizeaza legislatia in baza careia romanii pot pleca la munca in strainatate, fie prin Agentiile de Lasare a Fortei de Munca, fie prin agenti temporari de munca, sustinand ca analizeaza legislatia si nu exclude luarea de masuri. continuă pe Adevărul

Ce ii asteapta pe romanii care pleaca la cules de sparanghel sau la capsuni in vreme de pandemie: Maxim 10 ore de munca, dar cateodata sunt si 12

Imaginile cu cei aproape 2. 000 de romani inghesuiti pe aeroportul din Cluj ca sa plece in Germania la cules de sparanghel au ajuns si in presa internationala. Site-urile de joburi sunt pline de oferte cu locuri de munca in Germania, in Marea Britanie sau chiar in Italia, la cules de fructe, legume sau in fabrici de carne. Am incercat sa vedem cat poate sa castige un roman care merge sa culeaga sparanghel sau sa ambaleze carne, ce conditii de lucru i se promit si cum poate ajunge sa lucreze acolo in vreme de pandemie. Am aflat ca e batalie mare pe locuri si ca e mai problematic cu transportul, dar se poate rezolva. Motivatia oamenilor este simpla: le este teama de saracie.

Avertisment pentru romanii care vor sa plece acum la munca in strainatate. AJOFM: Nu cunoastem angajatorii, nu avem detalii despre oferte

Serviciul public de ocupare a venit cu precizari, luni-dimineata, in urma telefoanelor primite la AJOFM Olt de la persoanele aflate in cautarea unui loc de munca in strainatate.

Violeta Alexandru: in REVISAL vor fi inrolati toti angajatii de la stat REVISAL devine REFORMA

Ministrul muncii Violeta Alexandru a anuntat ca a comunicat Inspectiei Muncii decizia de a inrola, incepand de marti, toti angajatii de la stat in REVISAL. Ministrul muncii mai spune ca nu vede de ce nu ar fi in Revisal si angajatii Ministerului Apararii, STS, SPP si serviciile secrete. Violeta Alexandru a mai afirmat ca si-a propus ca REVISALREGES sa devina Registrul Electronic al Fortei de Munca Angajate REFORMA) din Romania si care sa cuprinda si sistemul privat dar si pe cei platiti, intr-o forma sau alta, din bani publici.

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru: Avem 562.000 de cereri de somaj tehnic pentru salariati. O parte din plati s-au facut. Asteptam rectificarea bugetara pentru restul (VIDEO)

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a declarat, miercuri, in debutul sedintei de guvern, ca o prima parte dintre romanii care au solicitat ajutorul statului privind somajul tehnic au primit banii in cont. Este.

Haos la stat. Violeta Alexandru: Nu am stiut niciodata cati angajati sunt in sectorul public, cati sunt in primarii, in toate structurile statului

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, inca nu stie cati angajati din sectorul public vor fi afectati de somajul tehnic, pentru ca nu exista o baza de date care sa centralizeze toti angajatii de la stat. N-am stiut niciodata cati angajati sunt in sectorul public. Nu exista o centralizare la nivelul tarii cu privire la toti angajatii din toate primariile, din toate consiliile judetene, toate prefecturile, toate companiile, a spus ministrul.

Violeta Alexandru anunta o etapa importanta in aplicarea somajului tehnic in sectorul public. A inceput numaratoarea tuturor angajatilor platiti de stat

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a anuntat luni seara ca a inceput un proces de centralizare a tuturor angajatilor platiti de stat, in cadrul Registrului General de Evidenta a Salariatilor.

Surse: Contre intre Orban si Violeta Alexandru. Motivul: salariile ministrilor

Potrivit unor surse guvernamentale, Ludovic Orban banuieste ca Violeta Alexandru, ministrul Muncii, a scurs in presa informatia ca lefurile demnitarilor vor fi taiate cu 25%, in semn de solidaritate, desi Guvernul nu luase o asemenea decizie. Orban s-a trezit prins la mijloc: ministrii fac presiuni sa ramana cu lefurile intregi, in timp ce opinia publica asteapta masuri de austeritate si pentru demnitari. Decizia finala va fi luata marti.

Conditiile de carantina, relaxate tocmai cand este asteptat varful epidemiei: Romanii care se intorc in tara din Italia sau Spania vor sta in carantina la domiciliu, nu in centre pazite de autoritati

Romanii care revin in tara din asa-numitele zone rosii Italia, Spania, Franta, Belgia, Marea Britanie, Statele Unite, Turcia sau Iran, unde exista transmitere comunitara extinsa a coronavirusului), care erau plasati pana acum in centre de carantina, vor putea sta in premiera in carantina la domiciliu, prevede un Ordin al Ministerului Sanatatii publicat astazi in Monitorul Oficial.

Ce face Simona Gherghe de Paste. Mesaj pentru romanii care vor sa iasa din casa de Sarbatori

Simona Gherghe este izolata de o luna la domiciliu, alaturi de sot, cei doi copii ai lor si una dintre bunici. Desi proiectele nu mai curg si pana si mersul la supermerket implica unele rigori, dat fiind contextul pandemiei, vedeta Antenei 1 traieste din plin viata de mamica. De altfel, zilele cu multa veselie abia .

Sindicalist german despre romanii dusi in Germania: Vor fi de fapt inchisi in baraci. Nu pare sa conteze ca sute vor lucra, manca, dormi, spala la gramada

Szabolcs Sepsi, care lucreaza in cadrul unui proiect organizat de Federatia Germana a Sindicatelor - Regiunea Dortmund-Hellweg, critica dur modul in care s-a organizat plecare a mii de muncitori romani la munca in Germania, dar si conditiile pe care acestia le vor avea la fermele unde vor fi repartizati.

ştiri din Economie

ştiri de la Adevărul

actualitate, 01:05

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,3896 seconds )