Libnet.ro
UNICEF

17:00

Zeci de sesizari la Avocatul Poporului privind masurarea temperaturii in spatiile publice

Hotnews Hotnews,
 Zeci de sesizari la Avocatul Poporului privind masurarea temperaturii in spatiile publice

Zeci de sesizari au fost trimise Avocatului Poporului de catre cetateni si politicieni care reclama masurarea temperaturii la intrarea in spatii publice inchise, precum magazine si institutii. Oamenii reclama ca masura de triaj epidemiologic impotriva raspandirii COVID-19 ar fi intruziva sau le-ar incalca drepturile. continuă pe Hotnews

Renate Weber, despre masurarea temperaturii: Consecintele ma pun pe ganduri. Am primit petitii si de la medici

Avocatul Poporului, Renate Weber, a declarat sambata, la Digi24, cu privire la masurarea temperaturii celor care vor sa intre in institutii si in supermarketuri, ca a primit mai multe petitii pe aceasta tema si ca acestea sunt analizate. Weber spune insa ca nu are baza legala pentru a contesta masura la Curtea Constitutionala.

Coronavirus. Ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, despre masurarea temperaturii la accesul in magazine: Un minim triaj epidemiologic

Masurarea temperaturii la intrarea in institutii, cladiri de birouri sau supermarketuri continua sa creeze valva in spatiul public. Ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, explica necesitatea masurarii.

Doua lanturi de supermarketuri din Romania au renuntat la masurarea temperaturii clientilor

Doua lanturi de supermarketuri din Romania au renuntat la masurarea temperaturii clientilor, dupa scandalul termometrizarii.

COVID-19. Raed Arafat, precizari despre masurarea temperaturii la intrarea in magazine si institutii: Termometrul digital nu inregistreaza date personale, nu implanteaza cipuri, nu face poze si nu ia CNP-ul

Seful Departamentului penru Situatii de Urgenta DSU), doctorul Raed Arafat, a facut, joi, mai multe precizari despre una din temele care creaza valva in spatiul public: masurarea temperaturii la intrarea in.

Avocatul Poporului, Renate Weber, dupa decizia CCR privind amenzile din timpul starii de urgenta: Solutia ar fi o amnistie, pentru a nu aglomera instantele

Renate Weber, Avocatul Poporului, a declarat ca s-a decis sa atace la Curtea Constitutionala amenzile aplicate in timpul starii de urgenta deoarece nu erau descrise contraventiile. Pe 6 mai, judecatorii au.

Avocatul Poporului: Dupa decizia CCR privind amenzile din timpul starii de urgenta, solutia ar fi o amnistie

Avocatul Poporului, Renate Weber, afirma ca decizia de a contesta la Curtea Constitutionala amenzile aplicate in perioada starii de urgenta a vizat nu atat amenzile in sine, ci faptul ca nu erau descrise contraventiile, ea sustinand ca le-a solicitat ministrului de Interne si sefului IGPR sa instruiasca agentii pentru a evita abuzurile, dar nu a primit un raspuns.

Avocatul Poporului: in ultimele zile au venit mai multe petitii la noi in legatura cu obligativitatea purtarii mastilor

Avocatul Poporului, Renate Weber, a declarat ca a primit mai multe petitii legate de obligativitatea purtarii mastii, instituita prin Legea privind starea de alerta si care trebuie purtata cel putin pana in 16 iunie.

Ce fac elevii daca in dimineata Evaluarii Nationale si a Bacalaureatului au temperatura mai mare de 37,3 grade si nu pot intra in examen? Ce spune Avocatul Poporului

Una dintre controversele privind termoscanarea este legata de elevii care vor sustine in iunie Evaluarea Nationala si Bacalaureatul si care nu vor putea intra in sala de examen daca temperatura lor corporala depaseste 37,3 grade. Elevii aceia, daca vor fi exclusi, daca nu vor fi primiti in sala de examen, strict pentru ca au avut in dimineata aceea 37,4 grade, o fi normal?, a declarat Avocatul Poporului, Renate Weber, la Digi 24.

Masurarea temperaturii corporale, intre legalitate si ilegalitate (avocat)

Primele zile de dupa decretarea starii de alerta au adus cu ele ample controverse si chiar dispute incinse privind legalitatea dispozitiilor referitoare masurarea obligatorie a temperaturii, scrie avocatul Adrian Amuza, intr-un material transmis HotNews. ro. O parte considera ca aceasta obligatie este impusa abuziv de autoritati, deoarece incalca dispozitiile ce vizeaza prelucrarea datelor cu caracter personal, aduce atingere grava dreptului la viata privata si supune persoanele unor proceduri medicale, fara a exista un consimtamant expres exprimat din partea acestora. Sunt semnalate si alte ipotetice neconformitati, dar cele enumerate sunt apreciate ca fiind cele mai relevante. Cealalta parte sustine contrariul, adica perfecta legalitate a masurilor dispuse.

Institutiile publice si magazinele, obligate sa efectueze triaj epidemiologic. in ce consta triajul si in ce conditii se poate repeta masurarea temperaturii

Documentul elaborat de catre specialistii in sanatate publica din cadrul Ministerului Sanatatii si Institutului National de Sanatate Publica care prevede regulile privind triajul persoanelor pentru accesul intr-o incinta a fost semnat. Va intra in vigoare dupa ce va fi publicat in Monitorul Oficial. Actul prevede si cand poate fi masurata temperatura unei persoane de mai multe ori.

ştiri de la Hotnews

actualitate, 17:00

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2063 seconds )