Libnet.ro
UNICEF

01:05

Ziua care a schimbat istoria Romaniei. 16 decembrie 1989: La Timisoara s-a strigat Libertate - revolutia incepuse

Hotnews Hotnews,
 Ziua care a schimbat istoria Romaniei. 16 decembrie 1989: La Timisoara s-a strigat Libertate - revolutia incepuse

Anul 1989 a pus capat regimurilor comuniste din tarile din Europa Centrala si de Est. Romania a fost singura tara ex-comunista in care trecerea la democratie s-a facut prin violenta, prin ample proteste si lupte de strada si in care conducatorii vechiului regim au fost executati. Scanteia care a declansat focul ce a mistuit dictatura lui Nicolae Ceausescu a aparut la Timisoara. intre 16 si 20 decembrie 1989 a avut loc Revolutia de la Timisoara, iar 21 decembrie este considerata prima zi a Revolutiei in Bucuresti. continuă pe Hotnews

Moneda cu tema 30 de ani de la Revolutia Romana din Decembrie 1989, lansata de BNR in circulatie

Banca Nationala a Romaniei lanseaza in circulatie, de luni, o moneda din alama cu tema 30 de ani de la Revolutia Romana din Decembrie 1989, precum si, in circuitul numismatic, monede din argint si alama pentru colectionare, conform unui comunicat al BNR, citat de Agerpres.

P Dan Lungu a inaintat o initiativa legislativa pentru declararea Iasului Oras martir al Revolutiei din Decembrie 1989

Dan Lungu, senator USR, a inaintat Biroului permanent al Senatului spre dezbatere si adoptare o initiativa legislativa pentru declararea Municipiului Iasi, Oras martir al Revolutiei din Decembrie 1989. Aceasta propunere a aparut in contextul in care, in luna decembrie a acestui an, se implinesc 30 de ani de la manifestarile curajoase de contestare a dictaturii din Romania, petrecute in 1989 si pe fondul faptului ca desi intamplarile, documentele si istoricii consemneaza importanta pe care Iasul a avut-o in anul 1989, titlul de Oras - martir nu este inca unul atribuit orasului in mod oficial.

Revolutie 30 de ani - Timisoara: Slujba de pomenire a martirilor Revolutiei din Decembrie 1989, presedintele Klaus Iohannis va depune coroane de flori

Timisorenii comemoreaza, luni, 30 de ani de la Revolutia din decembrie 1989, cu mai multe evenimente, printre care o slujba de pomenire a martirilor si cate o candela aprinsa pentru fiecare dintre ei. Presedintele Klaus Iohannis va participa la evenimentele organizate in cea de-a doua parte a zilei, cand va depune o coroana de flori la Monumentul Eroilor si una la Catedrala Ortodoxa. Seara, seful statului va sustine un discurs la Opera Nationala.

Fotografia din decembrie 1989 care a castigat un premiu prestigios. Autorul: M-am intrebat mereu cine este barbatul care plange in aceasta imagine

Un fotograf strain care a fost la Revolutia din decembrie 1989 a impartasit lumii povestea fotografiei alb-negru realizate in acele zile, care l-a impresionat profund si i-a adus un premiu international.

30 ani de la Revolutia din decembrie 1989. Slujba oficiata la Patriarhie

O slujba de pomenire a eroilor martiri din Decembrie 1989 a fost oficiata luni la Catedrala patriarhala, in prezenta PF Daniel si a membrilor Sfantului Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane.

Curs valutar BNR, luni, 16 decembrie. Ce se intampla cu leul, in raport cu euro

Cei de la Banca Nationala a Romaniei emit cel mai nou curs valutar, pentru data de 16 decembrie 2019. Romanii pot afla cu cat pot cumpara sau vinde orice moneda de circulatie internationala, la inceputul acestei saptamani. Asadar, iata cat costa euro, dolarul, lira sterlina, dar si francul elvetian. Curs valutar BNR, luni, 16 decembrie .

Live Video finala Chefi la Cutite pe Antena 1 Prima parte, luni 16 decembrie

Chefi la cutiteeste un cooking show romanesc, care a fost difuzat prima data pe 7 martie 2016, de catre canalul de televiziuneAntena 1. Emisiunea este moderata deGina Pistol. Juriul este format dinSorin Bontea,Florin DumitrescusiCatalin Scarlatescu. in anul 2017,Chefi la cutite, a fost desemnat cel mai bun show de divertisment la Premiile Radar de Media. in .

HOROSCOP DRAGOSTE 16 DECEMBRIE. Racii retraiesc greselile din trecut, Scorpionii au parte de surprize

Iata horoscopul zilnic dragoste pentru azi, LUNI 16 decembrie 2019. Intram in ultima saptamana cu Soarele in optimistul Sagetator, de fapt este ultima data cand Soarele este aici in acest deceniu si in actuala era astrologica. De la 1 ianuarie 2020 multe se vor schimba.

HOROSCOP. Mesajul Fecioarei Maria pentru zodii 16 decembrie. Berbecii sunt sensibili, Fecioarele primesc semne

Primeste cu inima deschisa un mesaj al zilei de LUNI 16 DECEMBRIE 2019 cu scop de imputernicire, sustinere si claritate pentru calatoria ta de viata.

HOROSCOP. Sfatul Arhanghelului Mihail pentru zodii 16 decembrie. Taurii trebuie sa se concentreze pe prezent, Balantele au noi oportunitati in cariera

Iata pentru LUNI 16 decembrie 2019 calauzirea pentru fiecare zodie de la Arhanghelul Mihail si ingerii sai. Arhanghelul Mihail este foarte puternic, fiind coordonatorul tuturor arhanghelilor si fiintelor de lumina. El are rol principal de protectie si claritate pentru intrebarile noastre.

ştiri de la Hotnews

actualitate, 01:05

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2227 seconds )