Libnet.ro
UNICEF

01:06

Ziua Nationala a Romaniei. Cum se sarbatoreste la Alba Iulia Marea Unire de la 1 Decembrie 1918

Adevărul Adevărul,
Ziua Nationala a Romaniei. Cum se sarbatoreste la Alba Iulia Marea Unire de la 1 Decembrie 1918

De Ziua Nationala a Romaniei, autoritatile locale si judetene au pregatit un program de suflet romanesc, pentru toate varstele. Cel putin 30. 000 de oaspeti sunt asteptati sa participe la sarbatoarea de 1 Decembrie de la Alba Iulia. continuă pe Adevărul

Ziua Nationala a Romaniei la Alba Iulia: tricolorul a fost arborat pe catargul din Cetate

Seria ceremoniilor solemne desfasurate cu ocazia sarbatoririi Zilei Nationale la Alba Iulia a inceput oficial miercuri cu arborarea Drapelului National pe catarg, in Piata Tricolorului.

FOTO Ziua Nationala a Romaniei, sarbatorita si la Alexandria. Municipalitatea a impartit 2600 de portii de varza cu ciolan

Sute de alexandreni au iesit din case, astazi, pentru a asista la ceremonia prilejuita de implinirea a 98 de ani de la Marea Unire de la 1 decembrie 1918. Locul de intalnire al celor care au vrut sa marcheze aniversarea Marii Uniri a fost monumentul Eroilor din Primul Razboi Mondial, amplasat in fata Prefecturii Teleorman. Aici s-a desfasurat ceremonialul civil religios si militar de Ziua Nationala a Romaniei.

Bai, stii ce vreau eu de Ziua Nationala a Romaniei?

Efectiv m-am saturat de toata parada de Ziua Nationala. Cu profundul respect pe care il am Armatei Romane, este Ziua Nationala a Romaniei, nu Ziua Armatei!.

Expozitie de trenulete, de Ziua Nationala a Romaniei FOTO

Aradenii sunt aseptati la expozitia de trenulete, care se desfasoara, in perioada, 1-3 decembrie, la Galeria de Arta Delta, din Arad. Expozitia a fost deschisa de Ziua Nationala a Romaniei.

Ziua Nationala a Romaniei va fi sarbatorita, la Alexandria, cu muzica, vin fiert si varza cu ciolan

Municipalitatea pregateste pentru Ziua Nationala a Romaniei, 1 decembrie 2016, 2600 de portii de varza cu ciolan. Alexandrenii care se vor aduna pe platoul de la Finantele Publice Teleorman pentru a serba Ziua Romaniei vor primi, tot din partea municipalitatii, vin fiert.

Ce programe speciale a pregatit TVR de Ziua Nationala a Romaniei

Parade militare in direct, spectacolul folcloric Noi suntem romani, editii speciale ale emisiunilor Perfect Imperfect, Romania 9, Stirile de maine si documentarul Cum s-a facut 1 Decembrie? se numara printre programele pregatite de TVR 1 pentru Ziua Nationala a Romaniei.

Parada de la Focsani, de Ziua Nationala a Romaniei, va incepe la ora 11.30

Si in acest an, Ziua Nationala a Romaniei va fi sarbatorita la Focsani printr-un program special realizat de autoritatile locale si militare.

Aproape 200 de politisti vor asigura ordinea si linistea publica de Ziua Nationala a Romaniei

Peste 180 de politisti din Dambovita vor fi la datorie, de Ziua Nationala a Romaniei, pentru ca intreaga comunitate sa se bucure in liniste si siguranta de aceasta sarbatoare.

Peste 23.000 de politisti, mobilizati zilnic pentru minivacanta de Ziua Nationala a Romaniei

Peste 23. 000 de politisti, jandarmi, pompieri si politisti de frontiera vor fi mobilizati zilnic pentru minivacanta de Ziua Nationala. Asa a transmis ministrul Afacerilor Interne, Dragos Tudorache, intr-un comunicat de presa. Masurile sunt valabile in perioada 30 noiembrie - 4 decembrie, arata sursa citata.

Marea Unire a bucatarilor la Alba Iulia. Cum au sarbatorit Ziua Nationala cei 20.000 de oameni ajunsi in orasul Unirii

O sarbatoare a oamenilor simpli. Astfel poate fi caracterizat pe scurt evenimentul de la Alba Iulia. Peste 20. 000 de persoane au ajuns in Cetatea Alba Carolina pentru a se bucura de Ziua Nationala a Romaniei. in afara de localnici, au ajuns aici romani din Republica Moldova, precum si din multe alte tari de pe glob. Am intalnit in mijlocul oamenilor si doi cetateni americani care au ramas placut surprinsi de ceea ce au vazut la Alba Iulia.

ştiri de la Adevărul

actualitate, 01:06

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,219 seconds )