Libnet.ro
UNICEF

18:30

Ziua Nationala, sarbatorita cu fast in toata tara! Cum s-au bucurat romanii in Timisoara, Sibiu, Iasi, Craiova sau Buftea (VIDEO)

B1 B1,
Ziua Nationala, sarbatorita cu fast in toata tara! Cum s-au bucurat romanii in Timisoara, Sibiu, Iasi, Craiova sau Buftea (VIDEO)

Ziua Nationala a fost sarbatorita cu fast in toata tara. Zeci de mii de romani au urmarit cu emotie si entuziasm paradele organizate in marile orase, informeaza B1 TV. inarmati cu stegulete si. continuă pe B1

INTERVIU Violocelistul Andrei Ionita, care canta la Bruxelles, de Ziua Nationala: Ne lovim de un gol de imagine de care tara noastra sufera

Supranumit de The Times unul dintre cei mai interesanti violoncelisti ai lumii, Andrei Ionita, stabilit la Berlin, este solist pe 1 decembrie, intr-un concert, condus de Cristian Macelaru, la Palatul Artelor Bozar, alaturi deOrchestra Nationala a Belgiei, in cadrulEuropalia. in program vor fiRapsodia romana nr. 1in La majordeGeorge Enescu,Concertul pentru violoncelsi orchestradeEdward ElgarsiSimfonia nr. 5deSerghei Prohofiev.

Cand era sarbatorita Ziua Nationala a Romaniei pe vremea lui Nicolae Ceausescu

23 august este o zi de referinta in istorie, sarbatorita drept Zi Nationala in comunism, pe care romanii si regimul o sarbatoreau cu mult fast. Astazi sarbatorim Ziua Nationala a Romaniei pe 1 decembrie. Cum se sarbatorea Ziua Nationala a Romaniei pe vremea lui Ceausescu in 1944, Romania a intors armele si s-a alaturat Natiunilor .

Cum e sarbatorita Ziua Nationala in lume

1 Decembrie, Ziua Nationala a Romaniei, va fi sarbatorita si anul acesta printr-o serie de evenimente culturale organizate de reprezentantele Institutului Cultural Roman din strainatate. Concerte, expozitii, proiectii de film, spectacole de teatru sunt cateva dintre manifestarile oferite publicului cu ocaziaZileiNationale.

Ziua Nationala a Romaniei, sarbatorita cu 4.000 de sarmale si muzica populara in Baragan. Programul manifestarilor

Pe 1 Decembrie, de Ziua Nationala a Romaniei, ialomitenii celebreaza 101 ani de la Marea Unire, cu un program festiv din care nu lipsesc momentele solemne, recitalurile in aer liber si masa populara cu bucate calde si gustoase.

FOCUS: 1 Decembrie, Ziua Nationala a Romaniei. Semnificatiile si istoria acestei date

Ziua Nationala a Romaniei este sarbatorita in prezent pe 1 decembrie, iar aceasta data, stabilita printr-o lege promulgata in 1990, marcheaza un moment important din istoria romanilor, cel in care Marea Adunare de la Alba Iulia a votat unirea Transilvaniei cu Romania, in 1918, potrivit Mediafax. Prin legea nr. 10 din 31 iulie 1990, promulgata de presedintele Ion Iliescu, data de 1 decembrie a fost adoptata ca zi nationala si sarbatoare publica in Romania.

FOTO VIDEO Sarbatoare in centrul Focsaniului. Cum a fost la parada de Ziua Nationala a Romaniei

Ziua Nationala a Romaniei a fost sarbatorita la Focsani de cateva mii de focsaneni, care au profitat de soarele de afara si au venit cu mic, cu mare, sa cinsteasca cea mai importanta zi a romanilor.

Prognoza meteo, joi, 28 noiembrie: vreme inchisa, cer noros si averse in aproape toata tara

Specialistii de la ANM au emis prognoza meteo pentru ziua de joi, 28 noiembrie 2019. Meteorologii anunta ca vremea va fi, in general, inchisa, cerul noros, iar in cursul noptii vom avea parte de averse in aproape toata tara. De partea noastra stau temperaturile, care sufera o crestere semnificativa. Prognoza meteo, joi, 28 noiembrie Joi, .

Dascal mehedintean, bursier Fulbright, mesaj emotionant de Ziua Nationala: Au fost unii care te-au jignit. Te-am aparat cum isi apara leoaica puii. Pentru ca te-am iubit

Profesoara Nadina Nicolici, singurul dascal din Mehedinti care a reusit performanta de a obtine o bursa Fulbright, transmite un mesaj emotionant de Ziua Nationala. Coordonator a zeci de proiecte educationale internationale, Nadina a reprezentat cu onoare Romania in toata lumea.

Liviu Dragnea, mesaj din inchisoare de Ziua Nationala: Tara mea draga, de dragul tau am sacrificat tot si am facut ce am stiut mai bine

Liviu Dragnea, fostul lider al PSD si al Camerei Deputatilor, a transmis un mesaj din inchisoare, de Ziua Nationala a Romaniei. La multi ani, Romania! Tara mea draga, Ti-am respectat cu sfintenie.

Ambasadorul Marii Britanii, mesaj pentru romani de Ziua Nationala: Sper ca avantajele pe care le-ati dobandit sa fie continuate

Ambasadorul Marii Britanii, Andrew Noble, a afirmat duminica, intr-un mesaj transmis cu ocazia Zilei Nationale, ca tara noastra nu mai este la fel in nicio masura comparativ cu Romania.

ştiri de la B1

actualitate, 18:30

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2248 seconds )