Libnet.ro
UNICEF

22:45

Alegeri SUA 2020. Succesorul lui Martin Luther King de la care Joe Biden asteapta un miracol

Adevărul Adevărul,
Alegeri SUA 2020. Succesorul lui Martin Luther King de la care Joe Biden asteapta un miracol

Un pastor din Atlanta poate avea in mainile sale soarta administratiei Joe Biden. Raspunsul este asteptat la 5 ianuarie, cu prilejul repetarii alegerilor pentru Senat in Georgia. continuă pe Adevărul

Alegeri SUA 2020. O renumarare pentru care Trump a platit trei milioane de dolari s-a incheiat cu mai multe voturi pentru Biden

Presedintele american in exercitiu Donald Trump a platit trei milioane de dolari pentru renumararea voturilor in statul-cheie Wisconsin, dar s-a trezit cu un esec si mai mare decat cel inregistrat dupa prima verificare a urnelor.

Alegeri parlamentare 2020. Tot ce trebuie sa stii despre alegerile parlamentare

Alegeri parlamentare 2020. La alegerile de duminica, 6 decembrie 2020, romanii sunt chemati la vot pentru a alege, pentru urmatorii patru ani, respectiv pana in anul 2024, 465 de parlamentari, dintre care 136 de senatori si 329 de deputati.

Alegeri parlamentare 2020. Romanii din diaspora pot vota chiar daca documentul de resedinta a expirat

Mai sunt doar cateva zile pana la alegerile parlamentare 2020, iar Autoritatea Electorala Permanenta AEP) le aminteste romanilor care au un document ce atesta resedinta in strainatate si al carui termen.

Alegeri parlamentare 2020. Cine poate vota prin intermediul urnei mobile

La alegerile parlamentare din 6 decembrie 2020 isi pot exercita dreptul la vot prin intermediul urnei mobile atat persoanele aflate in carantina sau izolare din cauza pandemiei de Covid-19, cat si persoanele netransportabile din motive de boala sau invaliditate, dar si cele care executa o pedeapsa privativa de libertate.

Alegeri parlamentare 2020. Cum afli la ce sectie vei putea vota

La Alegerile parlamentare 2020, alegatorii pot vota la sectia unde sunt arondati, in concordanta cu domiciliul sau resedinta. Aceste informatii sunt disponibile in Registrul Electoral, care este un sistem informatic national in care se inregistreaza permanent datele tuturor cetatenilor romani care dobandesc dreptul de vot odata cu implinirea varstei de 18 ani.

VIDEO Alegeri parlamentare 2020 in pandemie: Ghidul alegatorului - cum si unde putem vota

La alegerile din 6 decembrie 2020, vor fi alesi membrii Senatului si ai Camerei Deputatilor oentru urmatorii 4 ani. Senatorii si deputatii sunt alesi pe listele propuse de partide, urmand ca mandatele sa fie distribuite proportional, in functie de procentele obtinute de fiecare partid, cu conditia sa fie depasit pragul electoral de 5%. Vedeti mai jos un ghid al alegatorului pentru alegerile de duminica, organizate in conditii speciale, in contextul pandemiei de COVID-19.

ALEGERI SUA: Curtea Suprema din Pennsylvania a respins o noua contestatie a lui Trump

Curtea Suprema din statul american Pennsylvania a respins sambata o noua plangere depusa de echipa de campanie a lui Donald Trump care denunta nereguli in cadrul scrutinului prezidential, reducand astfel aproape la zero posibilitatea unei modificari a rezultatelor, relateaza AFP si Agerpres.

Orban, informatie majora inainte de alegeri. Autoritatile cauta solutii pentru romanii afectati de COVID-19

Ludovic Orban a facut un anunt important inainte de alegeri. Premierul a declarat ca autoritatile cauta solutii pentru cetatenii care se afla in carantina sau internati in localitatile in care nu au domiciliu, cauza din care nu pot vota. in acelasi timp, cei care sunt carantinati sau internati in judetele in care locuiesc vor putea vota daca cer urna mobila, a precizat premierul.

Alegeri parlamentare 2020: Romanii din strainatate pot vota chiar daca documentul de resedinta a expirat dupa 1 martie

Romanii care au un document ce atesta resedinta in strainatate si al carui termen de valabilitate a expirat in perioada 1 martie - 6 decembrie vor putea vota la alegerile pentru Senat si Camera Deputatilor.

ştiri de la Adevărul

actualitate, 22:45

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,244 seconds )