Libnet.ro
UNICEF

11:46

Amenzile pentru medicii care lasa bolnavii sa astepte pe hol - aplicabile sau nu? intre doctorii care spun ca legea poate fi respectata si cei care nu vor sa mai consulte toti pacientii, pe motiv ca nu sunt urgente

Hotnews Hotnews,
 Amenzile pentru medicii care lasa bolnavii sa astepte pe hol - aplicabile sau nu? intre doctorii care spun ca legea poate fi respectata si cei care nu vor sa mai consulte toti pacientii, pe motiv ca nu sunt urgente

Amenzi de pana la 3. 000 de lei pentru medici si de pana la 30. 000 de lei pentru spitale, daca pacientii care se prezinta la urgente sunt lasati sa astepte pe holul spitalului peste intervalul de timp prevazut de lege - intre 0 si 240 de minute, in functie de gravitatea urgentei. Masura a fost adoptata de Guvern saptamana aceasta. Cat de aplicabila este ea in conditiile in care numarul pacientilor care se prezinta, in lipsa de alternative, la departamentele de urgenta ale spitalelor este foare mare, iar multe spitale au deficit de personal, aparatura sau paturi? Cum se vede aceasta masura prin ochii doctorilor care trebuie sa o respecte si care sunt masurile complementare necesare pentru ca sistemul de urgenta sa functioneze fara aglomeratie, cozi, nervi si amenzi?. continuă pe Hotnews

Amenzile pentru medicii care lasa pacientii de la urgente sa astepte se dubleaza

Personalul medical care lasa pacientii ce se prezinta la Unitatile de Primiri Urgente ale spitalelor sa astepte pe hol peste intervalul de timp prevazut de lege vor fi amendati cu sume intre 1. 000 si 3. 000 de lei, iar spitalele ar urma sa primeasca amenzi cuprinse intre 20. 000 si 30. 000 de lei. Asa prevede o Hotarare de Guvern ce a fost adoptata ieri, potrivit HotNews. ro.

DOCUMENT Amenzi pentru medicii si spitalele care lasa pacientii de la urgente sa astepte cu orele pe hol: medicii vor fi amendati cu 3.000 de lei, iar spitalele cu 30.000 de lei

UPDATE Ora 16:35): Personalul medical care lasa pacientii ce se prezinta la Unitatile de Primiri Urgente ale spitalelor sa astepte pe hol peste intervalul de timp prevazut de lege va fi amendat cu sume intre 1. 000 si 3. 000 de lei, iar spitalele vor primi amenzi cuprinse intre 20. 000 si 30. 000 de lei, prevede o Hotarare de Guvern adoptata in sedinta de astazi a Executivului. Timpii legali de asteptare la UPU sunt cuprinsi intre 0 si 240 de minute, in functie de gravitatea urgentei.

Guvernul creste amenzile pentru apelurile false la 112 la 5.000 de lei

Guvernul inaspreste sanctiunile pentru cei care fac apeluri false la 112. Amenzile pentru alarmele false se vor majora pana la 5. 000 de lei. De asemenea, Executivul a aprobat si ordonanta prin care se.

NELU BARBU: Amenzile pentru apelurile false la 112 au fost majorate

Amenzile pentru apelurile false la 112 au fost majorate si vor fi de la 1. 500 la 5. 000 de lei, fata de 500 pana la 1. 000 de lei cat sunt in prezent, printr-o ordonanta de urgenta aprobata marti de Executiv, a declarat purtatorul de cuvant al Guvernului, Nelu Barbu.

NELU BARBU: Amenzile pentru apelurile false la 112 au fost majorate

Amenzile pentru apelurile false la 112 au fost majorate si vor fi de la 1. 500 la 5. 000 de lei, fata de 500 pana la 1. 000 de lei cat sunt in prezent, printr-o ordonanta de urgenta aprobata marti de Executiv, a declarat purtatorul de cuvant al Guvernului, Nelu Barbu.

Amenzile pentru apeluri false la 112 cresc de 5 ori la 5.000 lei

Maximul amenzii aplicate persoanelor care alerteaza in mod fals echipajele de interventie in situatii de urgenta va fi crescut de 5 ori, de la 1. 000 de lei la 5. 000 de lei, printr-un act normativ privind imbunatatirea modului de preluare si gestionare.

Sorina Pintea anunta credite de 200.000 de euro pentru medicii de familie la conditii foarte avantajoase

Sorina Pintea, ministrul Sanatatii, a vorbit, in cadrul unui interviu acordat DC News , despre programul prin care medicii de familii vor putea beneficia de credite de pana la 200. 000 de euro.

Este alerta de la MAE pentru romanii care pleaca in Spania

Avertizare de calatorie pentru una dintre cele mai populare destinatii pentru romani. in urmatoarele zile, Spania va fi afectata de furtuni si fenomene meteo extreme, la care se vor adauga greve in transportul.

Gabriela Firea despre vinieta pentru Bucuresti: Voi veni cu un proiect imbunatatit dupa 1 octombrie, unde vor exista si exceptii pentru cei care nu pot sa inmatriculeze aici

Primarul Gabriela Firea a declarat ca va imbunatati proiectul care vizeaza introducerea vinietei pentru autoturismele care nu sunt inmatriculate in Bucuresti-Ilfov, interdictia masinilor sub Euro 3 de a intra in centrul Capitalei si taxa de acces pentru cele Euro 3, dupa finalizarea perioadei de dezbatere publica. Mai exact, Gabriela Firea a declarat ca va tine cont de parerile cetatenilor, si de exemplu, cetatenii care stau cu chirie si nu isi pot face buletin de Bucuresti sau au achizitionat masina in leasing de la o firma din alt judet, ar putea fi exceptii de la plata vinietei.

Victor Ponta: Decidem astazi daca vom avea candidat propriu sau il sustinem pe Mircea Diaconu pentru Cotroceni. Este o alternativa pentru cei care nu vor sa voteze Iohannis, Barna sau Dancila

Victor Ponta a anuntat ca Pro Romania urmeaza sa decida luni in sedinta daca partidul va avea candidat propriu la alegerile prezidentiale sau daca va sustine candidatura lui Mircea Diaconu. Liderul Pro Romania a spus ca actorul este un candidat altfel si este o alternativa pentru cei care nu vor sa voteze pentru Klaus Iohannis, Dan Barna sau Viorica Dancila.

ştiri de la Hotnews

actualitate, 11:46

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2259 seconds )