Libnet.ro
UNICEF

01:05

ANALIZA De unde vin strainii stabiliti in Romania? Cei mai multi expati sunt moldoveni, turci, italieni si chinezi

Hotnews Hotnews,
 ANALIZA De unde vin strainii stabiliti in Romania? Cei mai multi expati sunt moldoveni, turci, italieni si chinezi

Nu sunt foarte multi, ca nu au de ce veni, daca ne uitam la nivelul salariilor din tara noastra. Sunt expatii trimisi sa coordoneze afacerile firmei-mama banci, multinationale) sau cei care locuiesc in tari unde salariul e si mai prost decat cel din Romania, ori au ramas acolo fara job si isi cauta orice. La numaratoarea de la recensamant au iesit vreo 35. Circa 5500 au cel mult 8 clase la baza, iar peste jumatate dintre ei sunt persoane inactive pe piata muncii. Dupa tara de origine topul e condus de Republica Moldova, Turcia si alte continente. Din totalul strainilor, 54 sunt fara cetatenie, scrie Dan Popa pe blogul Hymerion. ro. continuă pe Hotnews

Germania, SUA si Irak au cei mai educati expati din Romania

Germanii, americanii si irakienii sunt cetatenii straini care au venit in Romania care au ponderea absolventilor de facultate mai mare decat cea a absolventilor de liceu, arata datele Recensamantului din 2011, remise HotNews. ro de catre Statistica. In celelalte tari cei mai multi sunt cei avand educatie medie, iar in cazul Chinei absolventii a 8 clase ii depasec ca numar pe cel instruiti suerior, mai arata datele Statisticii.

De ce sunt danezii cei mai fericiti oameni din lume

In nordul Europei locuiesc cei mai fericiti oameni de pe planeta, iar danezii ocupa de multi ani primul loc in topul tarilor cu oameni pe deplin multumiti de viata.

Fenomenul care ii face pe romani sa fie cei mai expusi din UE sa-si piarda locurile de munca

Aproape 62% dintre locurile de munca din Romania sunt in pericol sa dispara din cauza automatizarii activitatilor, rata fiind cea mai ridicata din Uniunea Europeana UE), unde media se situeaza la 54%, conform.

Romanii, cei mai expusi din Uniunea Europeana sa-si piarda locurile de munca din cauza avansului tehnologic

Mai mult de 60% dintre locurile de munca din Romania sunt in pericol sa dispara din cauza automatizarii activitatilor, rata fiind cea mai ridicata din Uniunea Europeana UE), unde media se situeaza la 54%.

Romanii, cei mai expusi din UE sa-si piarda locurile de munca din cauza automatizarii activitatilor

Aproape 62% dintre locurile de munca din Romania sunt in pericol sa dispara din cauza automatizarii activitatilor, rata fiind cea mai ridicata din Uniunea Europeana UE), unde media se situeaza la 54%, conform unui studiu publicat de institutul Bruegel.

Romania primitiva din rapoarte europene si nationale: Cei mai multi cetateni au WC-ul in fundul curtii, lipsa autostrazilor ne izoleaza de Europa, jumatate dintre familii nu au nici un salariat

Majoritatea romanilor nu are acces la retelele de canalizare, jumatate dintre familii nu au niciun membru salariat, iar majoritatea localitatilor isi deverseaza apele uzate direct in rauri, in lipsa statiilor de epurare. Acesta este tabloul Romaniei primitive din secolul XXI, membra a Uniunii Europene, potrivit celor mai recente masuratori nationale si europene. Toate acestea in conditiile in care 13,9 miliarde de euro a pompat Uniunea Europeana in dezvoltarea Romaniei in perioada 2007-31 martie 2014, ca sold pozitiv dupa scaderea contributiei tarii la bugetul UE. Si: cel mai iubit presedinte - Ceausescu.

2014 unul dintre cei mai slabi ani pentru fondurile de hedging

Managerii de fonduri de hedging se asteapta sa obtina in acest an unele dintre cele mai mici randamente de dupa criza financiara din 2008, in contextul preturilor mari de pe burse si al amplificarii tensiunilor geopolitice, potrivit Financial Times, preluat de Mediafax.

TOP cei mai sexy barbati din 2014

Actorul american Zac Efron se afla pe primul loc in topul celor mai sexy barbati din anul 2014, in urma unui sondaj efectuat de revista Heat.

ştiri din Economie

ştiri de la Hotnews

actualitate, 01:05

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2259 seconds )