Libnet.ro
UNICEF

22:15

Bucurestiul este considerat capitala cea mai vulnerabila la cutremure din sudul Europei. Peste jumatate dintre cladirile incadrate in clasa I de risc seismic in Romania sunt in Bucuresti

Hotnews Hotnews,
 Bucurestiul este considerat capitala cea mai vulnerabila la cutremure din sudul Europei. Peste jumatate dintre cladirile incadrate in clasa I de risc seismic in Romania sunt in Bucuresti

Mai mult de jumatate dintre cele 607 cladiri incadrate in clasa I de risc seismic la nivelul tarii sunt in Bucuresti, considerat capitala sud-europeana cea mai vulnerabila la cutremure, mai ales din cauza cladirilor vechi din zona centrala, dar si din cauza solului. Statisticile Primariei Capitalei, citate de News. ro, releva ca 173 de cladiri sunt incadrate in categoria I de risc seismic, iar alte 183 sunt considerate pericol public. continuă pe Hotnews

Lista celor mai puternice cutremure din ultimii 100 de ani: Doar cel din Nepal de anul trecut a facut peste 8.000 de victime

Agentia DPA a intocmit lista celor mai puternice cutremure din ultimul secol. Pe lista apar cutremurele din toata lumea si se remarca numarul enorm de victime afectate de aceste seisme. Cel mai grav.

Clasamentul universitatilor cu cea mai buna reputatie din lume 2016: In premiera, o universitate britanica este cel mai puternic brand universitar. Oxford a detronat Caltech

Clasamentul universitatilor cu cea mai buna reputatie din lume este dominat si anul acesta de universitatile din Statele Unite ale Americii, cu 7 institutii in top 10 doua dintre ele impartind locul 10), desi prima pozitie este revendicata, in premiera, de Marea Britanie, cu Universitatea Oxford. Alte doua institutii britanice si una elvetiana si-au facut drum in esantionul primelor 10 universitati. Topul celor mai puternice branduri universitare la nivel global este realizat anual de Times Higher Education. Universitatile din Asia isi continua ascensiunea si in editia din aces an. Romania are 4 universitati in top, 2 in intervalul 601-800, si doua in intervalul 801+.

Omul cu cea mai buna memorie din lume, spaima cazinourilor: care este tehnica de memorare pe care o foloseste

Britanicul Dominic OBrien, 59 de ani, este supranumit barbatul cu cea mai buna memorie din lume. A castigat de opt ori Campionatul Mondial de Memorie, in ultimii zece ani, si nu are voie sa intre in multe din cazinourile mari din lume pentru ca poate sa memoreze ordinea cartilor dintr-un pachet intreg de joc in cateva secunde.

Cea mai simpla prajitura cu nes

Aceasta prajitura este inspirata dintr-o reteta traditionala in tarile arabe. Dar aceasta reteta pentru cea mai simpla prajitura cu nes este foarte simplu de preparat si un real deliciu.

Strix RX 480 este cea mai noua placa video de la Republic of Gamers

ASUS ROG a lansat pe piata din Romania Strix RX 480, o placa video gandita pentru a face fata cerintelor aplicatiilor de realitatea virtuala. Noua placa video este motorizata de cele mai noi unitati de procesare AMD Radeon RX 480, tactate la 1330MHz in mod OC, siofera performante cu 15% mai rapide in 3DMark Fire [].

Cum, cand si cata cafea este recomandat sa bem intr-o zi: reguli de care trebuie sa tinem cont pentru ca cea mai iubita bautura sa nu devina un inamic

Oamenii gasesc in bautul cafelei o scuza pentru a lua o pauza sau un prilej pentru a socializa. Cu toate acestea, o ora nepotrivita pentru consumul de cofeina poate face din cea mai iubita bautura un inamic.

Cristian Busoi, PNL Bucuresti: Intrarea in insolventa a RADET, cea mai proasta optiune

Presedintele PNL Bucuresti Cristian Busoi a declarat, joi, intr-o conferinta de presa, ca intrarea in insolventa a RADET este cea mai proasta dintre cele patru optiuni pe care Primaria Capitalei le.

24 septembrie, Ziua Nationala de Curatenie. Let`s Do It, Romania!, cea mai mare revolutie a voluntarilor

Pe 24 septembrie, voluntarii vor face tara luna in cadrul unei noi editii a Let`s Do It, Romania!. Cea mai mare miscare sociala din Romania, cu peste 1. 000 de voluntari implicati in 6 ani de activitate are drept scop o tara cu deseuri zero, iar valorile pe care le promoveaza in fiecare zi sunt pasiunea, increderea, respectul pentru natura si implicarea.

Minus 2,2 grade Celsius la Miercurea Ciuc, cea mai scazuta temperatura din tara

Temperaturile au continuat sa scada in zona depresionara din estul Transilvaniei, cea mai scazuta temperatura din tara in zonele locuite, de minus 2,2 grade Celsius, fiind consemnata, sambata dimineata, la Miercurea Ciuc. Mai frig a fost doar la peste 2. 000 de metri altitudine, minus 4,5 grade Celsius la Varful Omu.

Cea mai simpla reteta de zacusca de vinete

E vremea conservelor! Si te poftim si pe tine sa afli secretele pentru cea mai simpla reteta de zacusca de vinete. Ingredientele trebuie sa fie proaspete si aromate. Doar e toamna, iar tarabele sunt pline!.

ştiri de la Hotnews

actualitate, 22:15

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2115 seconds )