Libnet.ro
UNICEF

19:00

Calendar ortodox 17 aprilie. Vinerea Mare, ziua coborarii in Iad a Mantuitorului

Antena3 Antena3,
Calendar ortodox 17 aprilie. Vinerea Mare, ziua coborarii in Iad a Mantuitorului

Calendar ortodox 17 aprilie. Coborarea la iad a Mantuitorului are ca temei scripturistic marturia Sfantului Apostol Petru, care spune in prima sa epistola ca Hristos: Omorat fiind cu trupul, dar viu facut cu duhul, cu care S-a coborat si a propovaduit si duhurilor tinute in inchisoare I Petru 3, 18-19). continuă pe Antena3

Calendar ortodox 16 aprilie. Joia Mare, ziua deniei celor 12 Evanghelii

Calendar ortodox 16 aprilie. Joia din Saptamana Patimilor este cunoscuta ca fiind ziua in care se citesc cele 12 Evanghelii si se scoate Sfanta Cruce in naosul bisericii. Aducerea Sfintei Cruci din Sfantul Altar si asezarea ei in mijlocul bisericii are loc dupa citirea Evangheliei a V a, atunci cand preotul spune: Astazi S-a spanzurat pe lemn Cel Ce a intins pamantul pe ape. Sfanta Cruce ramane in mijlocul bisericii pana vineri, cand este readusa in Sfantul Altar.

Calendar ortodox, 16 aprilie. Sarbatoare mare la romani: Joia Mare, ziua deniei celor 12 Evanghelii

In calendarul ortodox, pe 16 aprilie este amintita Joia Mare, ziua deniei celor 12 Evanghelii. Astazi S-a spanzurat pe lemn Cel Ce a intins pamantul pe ape. Calendar ortodox, 16 aprilie. Joia Mar, ziua deniei celor 12 Evanghelii Joia Mare comemoreaza Spalarea Picioarelor si Cina cea de Taina a lui Iisus Hristos cu Apostolii, asa .

Calendar ortodox 15 aprilie. Ce sarbatoresc astazi crestinii ortodocsi

Calendar ortodox 15 aprilie. in aceasta luna, in ziua a cincisprezecea, pomenirea sfintilor apostoli, din cei saptezeci, Aristarh, Pud si Trofim.

Calendar ortodox 14 aprilie. Ce sarbatoare este astazi pentru crestinii ortodocsi

Calendar ortodox 14 aprilie. In Martea Mare din Saptamana Patimilor Domnului, Sfintii Parinti au randuit sa se citeasca Pilda celor zece fecioare. Aceasta pilda ne prezinta zece fecioare, cinci intelepte si cinci neintelepte, care se pregatesc pentru nunta.

Vinerea Mare. Obiceiuri si traditii. Ce este interzis astazi si ce sa faci ca sa iti mearga bine tot anul

Vinerea Mare a Pastelui. Obiceiuri si traditii pentru ziua de doliu a intregii crestinatati. Ce este interzis si ce sa faca astazi ca sa iti mearga bine tot anul. Saptamana Patimilor. Vinerea Mare a Pastelui Vinerea Mare sau Vinerea Patimilor este ultima zi de vineri inaintea Pastelui si ultima vineri din Postul Mare. Este numita .

Traditii si obiceiuri in Vinerea Mare. Ce nu trebuie sa faci in acesta zi de mare doliu

Vinerea Mare este ultima zi de vineri din Postul Pastelui si cea care aminteste de infricosatoarelor patimi ale Mantutitorului. Aceasta poarta numele de mare pentru ca este ziua in care intrega umanitate.

Postul negru in Vinerea Mare. Ce inseamna si cum se tine corect

Vinerea Mare este ultima vineri din Postul Pastelui, o sarbatoare foarte importanta pentru crestini pentru ca aminteste de ziua in care Mantuitorul a fost rasrignit pe cruce. Potrivi traditiei,.

Vinerea Mare, traditii si obiceiuri. Ce trebuie sa facem in aceasta zi

Vinerea Mare este ultima zi de vineri dinaintea Pastelui, si astfel ultima vineri din Postul Mare. Este numita si Vinerea Pastelui, Vinerea Patimilor, Vinerea Neagra, Vinerea Seaca.

Klaus Iohannis, un nou apel catre romani, in Vinerea Mare. Ce nu trebuie sa facem de Paste

Presedintele Klaus Iohannis va sustine o declaratie de presa, la ora 14, la Palatul Cotroceni, potrivit Administratiei Prezidentiale. Cel mai probabil, seful statului va face un nou apel pentru romani, in Vinerea Mare, amintindu-le sa ramana in casa in aceasta perioada a Sarbatorilor Pascale. UPDATE: Presedintele Klaus Iohannis a venit cu un nou mesaj pentru .

FOTO Biserici cu usile larg deschise in Vinerea Mare, cu credinciosi care intra si saruta icoanele: Intrati, e deschis. Luati si pasca!

Preotii din Constanta nu se pot plange ca statul roman a inchis bisericile deoarece, in Vinerea Mare locasurile de cult erau deschise, iar credinciosi puteau saruta icoanele in voie, puteau lua pungulite cu pasca proaspat taiata si puteau lasa un ban in cutia milei.

ştiri de la Antena3

actualitate, 19:00

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2116 seconds )