Libnet.ro
UNICEF

06:00

Calendar ortodox 21 mai. Mare sarbatoare astazi pentru crestinii ortodocsi

Antena3 Antena3,
Calendar ortodox 21 mai. Mare sarbatoare astazi pentru crestinii ortodocsi

Calendar ortodox 21 mai. Sfantul Constantin a fost fiul imparatului Constantius Chlorus si al Elenei. S-a nascut la 27 februarie 272, in cetatea Naissus astazi, Nis, in Serbia). Dupa moartea tatalui sau din 304, a fost proclamat imparat. Intra in conflict cu Maxentiu, fiul imparatului Maximian, pentru ca acesta dorea sa ocupe functia pe care el o detinea. continuă pe Antena3

Calendar ortodox 20 mai. Ce sfanta este sarbatorita astazi

Calendar ortodox 20 mai. Sfanta Lidia din Filipi este cinstita pe 20 mai. Este cunoscuta drept prima crestina din Europa. Din Faptele Apostolilor capitolul al 16-lea) aflam ca dupa ce Pavel predica mai multor femei adunate la un rau din apropierea cetatii Filipi, Lidia, o femeie vanzatoare de porfira, din cetatea Tiatirelor, a crezut in Hristos si a marturisit ca vrea sa devina crestina.

Calendar ortodox 19 mai. Ce sfant este sarbatorit astazi

Calendar ortodox 19 mai. Sfantul Patrichie a vietuit in primul secol crestin, in cetatea Prusa din Asia. Ca episcop al acestei cetati, a convertit multe persoane la credinta in Hristos.

Calendar ortodox 18 mai. Ce sfant este sarbatorit astazi

Calendar ortodox 18 mai. Sfantul Teodot a fost hangiu in timpul domniei imparatului Diocletian. El ii adapostea in han pe crestinii prigoniti. Teodot ii ajuta in taina cu toate cele necesare pe crestinii care scapasera de persecutii. Aduna trupurile crestinilor omorati si le ingropa.

Cine au fost sfintii Constantin si Elena, praznuiti in 21 mai si de Biserica Ortodoxa, si de cea Catolica

Astazi, atat Biserica Ortodoxa cat si cea Catolica ii sarbatoresc pe Sfintii Constantin si Elena. Data de 21 mai este una de mare sarbatoare la romani, avand in vedere si numeroasele zile onomastice.

Ce traditii arhaice au romanii de 21 mai: Sarbatoarea pasarilor salbatice sau Costandinul Puilor

Pe 21 mai, bisericile ortodoxa si catolica sarbatoresc pe Sfantul imparat Constatin si mama sa, Elena. Dar aceasta zi poarta semnificatii profunde pentru romani chiar dinaintea crestinarii lor. Astfel, in calendarul popular arhaic, aceasta era o sarbatoare a pasarilor salbatice, numita Constantin Graur sau Costandinul Puilor. Vechi traditii provenite din religia precrestina de pe aceste meleaguri spun ca in aceasta zi pasarile isi invata puii sa zboare.

Coronavirus in lume: Spitalele din cel mai mare oras al Braziliei, aproape de colaps

Primarul celui mai mare oras din Brazilia, Sao Paulo, a spus ca sistemul de sanatate ar putea sa se prabuseasca din pricina cererilor mari pentru paturi in lupta impotriva Covid-19, relateaza BBC.

Cine a distrus, de fapt, biblioteca din Alexandria. Cel mai mare mister al lumii antice

Unul dintre cele mai mari mistere ale lumii antice este distrugerea Bibliotecii din Alexandria, cel mai cunoscut asezamant cultural din istoria omenirii. Se spune ca aceasta ar fi fost distruza de Cezar, altii spun ca pur si simplu a luat foc, in timp ce unele surse arabe sustin ca vinovat de disparitia acesteia ar fi .

Horoscop dragoste 21 mai. Gemenii trebuie sa se elibereze de trecut, Capricornii sunt favoritii astrelor in amor

Horoscop dragoste 21 mai. Iata horoscopul zilei DRAGOSTE pentru azi JOI 21 MAI 2020. Venus, planeta iubirii, in miscare retrograda, face cuadratura cu super-sensibilul Neptun si va trebui sa fii foarte precaut.

Horoscop. Mesajul Fecioarei Maria pentru 21 mai. Gemenii sunt optimisti, Fecioarele traiesc un miracol

Primeste cu inima deschisa un mesaj al zilei de JOI 21 MAI 2020 cu scop de imputernicire, sustinere si claritate pentru calatoria ta de viata.

Horoscop. Sfatul Arhanghelului Mihail pentru zodii 21 mai. Fecioarele isi asculta dorintele inimii, Varsatorii se exprima creativ

Horoscop. Iata pentru JOI 21 MAI 2020 calauzirea pentru fiecare zodie de la Arhanghelul Mihail si ingerii sai. Arhanghelul Mihail este foarte puternic, fiind coordonatorul tuturor arhanghelilor si fiintelor de lumina.

ştiri de la Antena3

actualitate, 06:00

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2736 seconds )