Libnet.ro
UNICEF

17:30

Cea mai mare statuie din tara a lui Stefan cel Mare va fi salvata de la prabusire

Adevărul Adevărul,
Cea mai mare statuie din tara a lui Stefan cel Mare va fi salvata de la prabusire

Statuia lui Stefan cel Mare, amplasata in apropiere de Cetatea de Scaun a Sucevei, un simbol al Sucevei, a ajuns in paragina dupa ce autoritatile au lasat-o de izbeliste ani in sir. Primaria municipiului Suceava va repara statuia, proiectul vizand reabilitarea statuii ridicandu-se la suma de 562. 000 de lei, fara TVA. Statuia ar trebui sa fie gata pana la data de 28 noiembrie 2018, cand se implinesc 100 de ani de la unirea Bucovinei cu Romania. continuă pe Adevărul

Romanii care lucreaza in strainatate au stabilit un record cu banii trimisi in tara in 2017: Este cea mai mare suma din ultimii zece ani

Romanii plecati sa lucreze in strainatate au trimis in 201, in tara, aproximativ cinci miliarde de dolari, o suma record pentru ultimul deceniu, potrivit sarelor publicate de Banca Mondiala, informeaza.

Fuziune intre supermarketurile britanice Sainsburys si Asda, pentru a forma cea mai mare companie de profil din Marea Britanie

Sainsburys, a doua cea mai mare companie de supermarketuri din Marea Britanie, a convenit preluarea Asda, filiala locala a grupului american Walmart, pentru 7,3 miliarde de lire sterline 10 miliarde dolari), pentru a forma cel mai mare grup de profil de pe piata britanica in functie de cota de piata, peste liderul actual Tesco, transmite Reuters.

FOTO Chinezii si-au construit propriul Hollywood. Orasul cinematografiei este cea mai mare investitie din istoria lumii in acest domeniu

China are propriul sau Hollywood. Un enorm Oras al cinematografiei, cu o suprafata echivalenta cu cea a 500 de terenuri de fotbal, a fost inaugurat sambata cu scopul de a atrage case de productie din strainatate, dar si de a incuraja industria autohtona.

Misterul mortii Daliei Negre, neelucidat. De ce a fost aceasta cea mai cruda crima din istorie

Una dintre cele mai misterioase si crude crime din istoria Americii, cea a unei femei de 22 de ani supranumita Dalia neagra, nu a fost elucidata nici la aproape 70 de ani de cand s-a petrecut. Elizabeth Short.

Lipsa de forta de munca: Romnia, printre statele UE cu cea mai mare pondere a persoanelor inactive

Datele publicate, luni, de Eurostat par sa dea crezare patronilor romani care se plang de lipsa fortei de munca: Romania este peste media Uniunii Europene in ceea ce priveste ponderea persoanelor inactive.

Romania a avut cea mai mare crestere procentuala a salariului minim in ultimii 10 ani, dar nivelul este in continuare incomparabil mai mic decat in Occident

Dintre statele europene,Romania a inregistrat cea mai mare crestere procentuala a salariului minim in ultimii 10 ani, de 195%,Grecia fiind singurul stat european cu o scadere procentuala a salariului minim in acest interval, de 14%. Cu toate acestea, nivelul salarial de la noi este in continuare incomparabil mai mic decat cel din tarile occidentale.

De Ziua Muncii, sa ntrebam n cor: Oglinda, oglinjoara, care e cea mai robotizata tara?

Reducerea normei orare zilnice de lucru sta la originea semnificatiei zilei de 1 mai, aceea de sarbatoare internationala a muncitorilor. in anul 1872, circa 100 de mii de lucratori din New York, majoritatea din industria constructiilor, au facut greva, cerand reducerea timpului de lucru la 8 ore. De atunci, lucrurile s-au schimbat enorm; utilizarea robotilor s-a extins considerabil in intreaga lume, iar automatizarea productiei a urcat la 74 de roboti la 10000 de angajati. Densitatea medie a robotilor in Europa este de 99 de unitati la 10. 000 de salariati) in America de Sud e de 84 iar in Asia 63 de unitati. Topul celor mai automatizate tari din lume arata cam asa: Coreea de Sud, Singapore, Germania, Japonia, Suedia, Danemarca si SUA sursa: statisticile World Robot 2017, ale Federatiei Internationale de Robotica -IFR). Vezi in text pe ce loc se afla Romania din acest punct de vedere.

Printul Harry, rugaminte emotionanta pentru fratele lui mai mare, William

Pe19 mai, Printul Harry si Meghan Markle se vor casatori. Printul William, fratele sau mai mare, va avea un rol important la acest eveniment, dupa cum anunta Palatul Kensington. Cu cateva saptamani.

FOTO Cea mai desteapta casa din Romania apartine unui jurnalist. Este controlata prin telefon, produce caldura, dar si benzina pentru masina

Dintre cele noua case pasive premium care exista in lume una a fost construita in Romania, in apropiere de Bucuresti, si este visul devenit realitate al jurnalistului George Buhnici de la Pro TV. Weekend Adevarul va povesteste cum a fost construita, cat costa si cum este sa traiesti in casa super-tehnologizata, care-si produce singura energia necesara.

Cat de repede s-ar putea lichida cel mai mare fond de pensii romanesc

O nationalizare a sistemului de pensii ar avea efecte dezastruoase pe Bursa de Valori Bucuresti BVB), iar o fortare a fondurilor de pensii private sa isi lichideze actualele detineri le-ar pune intr-o situatie aproape imposibila. NN, cel mai mare fond.

ştiri de la Adevărul

actualitate, 17:30

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2029 seconds )