Libnet.ro
UNICEF

08:15

Cele mai grele ierni din judetul Arad, in 1973 si 2003

Adevărul Adevărul,
Cele mai grele ierni din judetul Arad, in 1973 si 2003

Una dintre cele mai grele ierni din ultimii 30 de ani a fost in municpiul si judetul Arad in luna ianuarie a anului 2003. Meteorologii spuneau, la acea vreme ca ninsori similare au mai fost inregistrate in anul 1973. continuă pe Adevărul

Cele mai grele ierni din judetul Dolj, in 1954 si 2009

Doljenii au avut parte de cea mai grea iarna din istorie in anul 1954, zapada ajungand si la cinci metri inaltime. La inceputul lunii februarie s-a inregistrat cel mai puternic viscol in perioada respectiva.

Cele mai grele ierni la Pitesti:in 1907, termometrele coborau la - 27 de grade Celsius, iar in 1954, stratul de zapada depasea un metru

Februarie 1954 a fost, pentru Pitesti, cea mai grea luna de iarna, chiar daca recordul negativ de temparatura fost inregistrat mult mai devreme, la inceputul secolului trecut.

FOTO Cele mai frumoase fotografii din spatiu ale anului

Anul 2014 a fost unul in care oamenii au trimis ocapsula spatiala pe o cometasi am studiat planeta Marte. De asemenea, in anul acesta au fost realizate imagini spectaculoase cu spatiul. Iata cele mai bune 10 imagini.

Iarna anului 2012: utilaje de deszapezire stricate si drumul catre Transalpina, inchis e mai multe ori

Iarna anului 2012 le-a reamintit gorjenilor de zapezile de altadata. A fost una dintre cele mai grele ierni din ultima perioada, iar autoritatile au lucrat la foc continuu pentru a deszapezi drumurile si a debloca accesul catre localitati.

Niciun drum blocat in judetul Arad din pricina zapezii

Avand in vedere ninsoarea cazuta in ultimele 24 de ore, Cristian Dragan, administratorul judetului Arad, a declarat ca operatorii de drum au intervenit pe toate tronsoanele din judetul Arad unde s-au inregistrat caderi de zapada. Niciun drum nu este blocat la aceasta ora.

Cea mai scazuta temperatura din judetul Gorj: -25 de grade. La intorsura Buzaului s-au inregistrat -31 de grade

Cea mai scazuta temperatura din judetul Gorj s-a inregistrat, miercuri dimineata, in localitatea Apa Neagra, din comuna Pades: minus 25 de grade Celius. La nivel national, cea mai scazuta temperatura a fost indicata de statia meteo de la intorsura Buzaului unde mercurul din termometre a coborat pana la minus 31 de grade Celsius.

Una din cele mai mari petreceri de Revelion, aproape gata. Times Square are o noua infatisare

Pregatirile pentru una dintre cele mai mari petreceri din noaptea dintre ani au intrat pe ultima suta de metri. Cu patru zile inainte de Revelion, renumita sfera de cristal din Times Square a primit o noua.

FOTO Casa avion si vila cu gradina construita pe acoperisul unei cladiri, printre cele mai ciudate case din lume

Acasa poate insemna multe lucruri. Pe langa un acoperis deasupra capului, casa poate fi sanctuarul unei persoane, locul in care se simte in siguranta si confortabil. Unele case, insa sunt mai deosebite decat altele prin formele lor neobisnuite.

Iarna din 84, anul in care vasluienilor le-au crapat caloriferele in apartamente

Cosmarul alb care s-a abatut asupra judetului Vaslui in ultimele doua zile este departe de a concura cu cele mai grele ierni cu care s-a confruntat judetul de-a lungul anilor. 1984 este anul cand judetul Vaslui s-a confruntat cu una dintre cele mai cumplite ierni.

FOTO Calusarii de iarna, un obicei unic in Romania care inca se mai pastreza in comuna Gropeni din judetul Braila

In mediul rural din judetul Braila se mai pastreaza o parte din vechile obiceiuri de Craciun si de Anul Nou. Exista sate unde colindele si plugusorul nu si-au pierdut din farmec, iar colindatorii - care recita aceleasi versuri din vechime - sunt primiti cu drag in curtile gospodarilor. Special este cazul comunei Gropeni, unde inca se mai practica un obicei unic in tara, ce nu mai este intalnit altundeva in Romania: calusarii de iarna.

ştiri de la Adevărul

actualitate, 08:15

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2187 seconds )