Libnet.ro
UNICEF

07:30

Cine este Sfantul Dimitrie cel Nou sau Basarabov si de ce este considerat Ocrotitorul Bucurestilor

B1 B1,
Cine este Sfantul Dimitrie cel Nou sau Basarabov si de ce este considerat Ocrotitorul Bucurestilor

Sfantul Dimitrie cel Noua trait in vremea imparatilorromano-bulgari si era din satulBasarabov. La inceput a fost pastor, apoi monah la manastirea care era inauntrul pesterii. Se zice. continuă pe B1

Sfantul Dimitrie cel Nou (Basarabov) este sarbatorit azi. Legende si mituri despre Ocrotitorul Bucurestilor

SfantulDimitrie cel Nou, ocrotitorul Bucurestiului, numit si Basarabov este sarbatorit pe 27 octombrie, in calendarul ortodox. Moastele Sfantului Cuvios Dimitrie cel Nou se afla la Catedrala.

Patriarhul Daniel: in toamna lui 1989, comunistii au interzis inchinarea la sfintele moaste, de Sfantul Dimitrie cel Nou. Peste cateva luni, regimul a cazut. Dumnezeu nu se lasa batjocorit!

Patriarhul Daniel a sustinut, marti, ca autoritatile comuniste au interzis inchinarea la sfintele moaste in toamna anului 1989, iar in cateva luni intreg regimul a picat. A facut aceasta afirmatie la.

Prefectul Capitalei, dupa vizita la moastele Sfantului Dimitrie cel Nou: Fortele de Ordine sunt pregatite sa gestioneze orice fel de situatie (VIDEO)

Prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu a fost prezent duminica la ceremonia organizata la Patriarhie, cu ocazia sarbatorii de Sfantul Dimitrie cel Nou. Anul acesta, in contextul pandemiei de COVID-19, evenimentul.

Profetia Patriarhului Daniel catre Guvern. Totul de la Sfantul Dumitru cel Nou

Marti, la predica tinuta in fata a catorva sute de credinciosi prezenti la Catedrala Patriarhala, de sarbatoarea Sfantului Dimitrie Cel nou, Patriarhul Daniel a spus ca Dumnezeu nu se lasa batjocorit. El le-a vorbit credinciosilor si despre minunile Sfantului Dimitrie cel Nou. Profetia Patriarhului Daniel catre Guvern in predica de marti, Patriarhul Daniel a spus .

A treia zi de pelerinaj la racla Sfantului Dimitrie cel Nou Mai multi politicieni au venit la Sfanta Liturghie oficiata de Patriarhul Daniel (VIDEO)

Sute de oameni au stat la rand si luni noapte pe Dealul Patriarhiei pentru a ajunge la racla cu moastele Sfantului Dimitrie cel Nou, depusa in baldachinul din curtea lacasului de cult, informeaza B1 TV.

Sarbatoarea Sfantului Dimitrie cel Nou, in timpul pandemiei. Ce conditii trebuie sa respecte credinciosii

Sarbatoarea Sfantului Cuvios Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucurestilor, se va desfasuraloc in acest an in conditii speciale, de duminica pana marti. A fost format un culoar unic, astfel.

Cine a fost Sfantul Dimitrie Basarabov povestea unui singuratic facator de minuni

Sfantul Dimitrie cel Nou, mai cunoscut si drept Sfantul Dimitrie Basarabov. Muti crestini ortodocsi isi serbeaza astazi ziua onomastica, dar putini dintre acestia stiu cine a fost Sfantul Dimitrie Basarabov, care este povestea sa si ce minuni a savarsit acesta. Cine a fost Sfantul Dimitrie Basarabov facatorul de minuni Sfantul Cuvios Dimitrie cel Nou .

Reguli incalcate in dealul Mitropoliei. Noul prefect al Capitalei, inspectie la pelerinajul Sf. Dimitrie cel Nou

Pelerinajul de pe dealul Mitropoliei are loc in conditii speciale anul acesta, din cauza epidemiei de coronavirus. Circa o mie de persoane se mai afla constant la coada, iar timpul de asteptare e de circa o.

Patriarhul Daniel, avertisment subtil pentru guvernanti: Regimul comunist a cazut dupa ce a interzis pelerinajul la Sfantul Dimitrie

Patriarhul Daniel, prezent la ceremoniile religioase desfasurate de ziua Sfantului Dimitrie cel Nou, ocrotitorul Bucurestiului, a transmis un mesaj subtil guvernantilor. La predica din cadrul liturghiei, Prea Fericitul a amintit ca regimul comunist a cazut, dupa ce in anul 1989 a interzis pelerinajul de Sfantul Dimitrie.

Cate persoane au participat pana acum la pelerinajul de Sfantul Dimitrie din Bucuresti

Sarbatoarea Sfantului Cuvios Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucurestilor, va avea loc, in acestv an, cu masuri speciale,de duminica pana marti. Purtatorul de cuvant al Jandarmeriei Capitalei,.

ştiri de la B1

actualitate, 07:30

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2218 seconds )