Libnet.ro
UNICEF

23:30

Comisia Europeana propune o revizuire majora a procedurilor de omologare a vehiculelor si doreste sa poata aplica sanctiuni financiare celor care incalca regulile

Hotnews Hotnews,
 Comisia Europeana propune o revizuire majora a procedurilor de omologare a vehiculelor si doreste sa poata aplica sanctiuni financiare celor care incalca regulile

Ca urmare a scandalului Volkswagen, Comisia Europeana a propus miercuri o reviziuire de amploare a procedurilor de omologare a vehiculelor in UE, dorinta Bruxelles-ului fiind sa aiba puteri sporite de supraveghere si de aplicare de sanctiuni, pentru a corecta erorile din sistem. Comisia ar vrea sa aiba dreptul sa impuna amenzi administrative de pana la 30. 000 euro pentru fiecare exemplar care incalca normele, iar sanctiunile s-ar putea aplica si institutiilor care se ocupa de teste. Comisia vrea sa aiba dreptul de a controla vehicule aflate in circulatie si de a le testa in propriul laborator de cercetare. CE vrea sa aiba in viitor si dreptul sa ordone rechemari. continuă pe Hotnews

Comisia Europeana vrea mai mult control asupra sectorului auto, in urma scandalului Volkswagen

Comisia Europeana a propus o revizuire majora a procedurilor de omologare a autovehiculelor in Uniunea Europeana. in acest sens, Bruxelles-ul vrea sa aiba puterea de a supraveghea si a sanctiona, pentru a acoperi o parte din deficientele scoase la lumina de scandalul motoarelor trucate de la Volkswagen.

Comisia Europeana cere un nou sistem de omologare a vehiculelor, pentru a evita scandaluri tip Volkswagen

Comisia Europeana propune, in contextul problemelor semnalate la grupurile auto Volkswagen si Renault, modificarea procedurilor de omologare a vehiculelor la nivelul Uniunii Europene.

Scandalul Volkswagen: Comisia Europeana vrea modificarea procedurilor de omologare a vehiculelor

Comisia Europeana propune, in contextul problemelor semnalate la grupurile auto Volkswagen si Renault, modificarea procedurilor de omologare a vehiculelor la nivelul Uniunii Europene si crearea unui sistem.

Comisia Europeana invita Romania sa puna in aplicare sistemul informatic de prevenire a conflictelor de interese imediat dupa adoptarea legii care reglementeaza functionarea acestuia

Comisia Europeana invita Romania sa puna in aplicare programul de verificare ex ante a conflictelor de interese in cadrul procedurilor de achizitii publice prin intermediul programului Prevent, se arata in raportul MCV publicat miercuri de Comisia Europeana. Sistemul informatic Prevent, care ar trebui sa identifice din fasa cazurile de incompatibilitate, a fost finalizat inca din luna iunie a anului trecut si asteapta ca Senatul sa adopte proiectul de lege prin care acesta poate deveni operational, dupa ce Camera Deputatilor l-a adoptat tacit la inceputul lunii decembrie. Potrivit proiectului legislativ, legea care reglementeaza functionarea sistemul ar putea intra in vigoare in totalitate abia dupa un an de la publicare in Monitorul Oficial. Vezi in articol cum ar trebui sa functioneze sistemul informatic Prevent.

Lucian Cernat, Comisia Europeana: Un acord TTIP excelent negociat de CE va fi complet inutil pentru Romania, daca tara nu este pregatita pentru el

Statele Unite sunt, din punct de vedere economic, un partener de trei ori mai putin strategic pentru Romania decat pentru o tara medie din Uniunea Europeana, apreciaza Lucian Cernat, economist-sef la DG Politici Comerciale, Comisia Europeana. La dezbaterea organizata marti de Ambasada Marii Britanii pe tema TTIP, acesta a expus nevoile Romaniei din punct de vedere al exporturilor, aratand ca un acord TTIP excelent negociat de Comisia Europeana va fi complet inutil pentru Romania, daca tara nu este pregatita pentru el.

Comisia Europeana a gestionat criza financiara in mod slab si inconsistent

Modul in care Comisia Europeana a gestionat programele de asistenta acordate tarilor afectate de criza financiara din 2008 a fost unul slab si inconsistent, se arata intr-un raport publicat marti de Curtea Europeana de Conturi, informeaza Reuters.

Consiliul Concurentei: Comisia Europeana impune restructurarea si divizarea CE Hunedoara

Bogdan Chiritoiu, presedintele Consiliului Concurentei spune ca pentru CE Hunedoara se negociaza cu Comisia Europeana un plan de restructurare, prin divizarea intr-o companie care sa cuprinda cele patru mine si alta cu cele doua termocentrale, iar pentru Oltchim se fac demersurile pentru reluarea privatizarii.

Curtea Europeana de Conturi: Comisia Europeana a gestionat slab si inconsistent criza financiara

Modul in care Comisia Europeana a gestionat programele de asistenta acordate tarilor afectate de criza financiara din 2008 a fost unul slab si inconsistent, se arata intr-un raport publicat marti de Curtea.

Primarul Iasiului terfeleste Comisia Europeana: Nici nu stiu unde e Iasiul pe harta Romaniei. De ce a fost eliminat orasul din lupta pentru capitala culturala

Publicarea motivarilor dosarelor de candidaturi la titlul de capitala europeana a starnit controverse la Iasi acolo unde primarul municipiului sustine ca orasul a fost discriminat. Edilul interimar al Capitalei Moldovei a atacat membrii comisiei de evaluare invocand chiar presupuse conflicte de interese ale acestora.

EXCLUSIV RAPORT Comisia Europeana, nepregatita pentru Marea Criza

In general, prezentarea unui raport al unei Curti de Conturi, fie ea si europeana, nu este ceva care, cel putin la Bruxelles, sa grupeze toata suflarea corespondentilor de presa si sa se constituie drept un eveniment de foarte mare interes jurnalistic. Nu este cazul si in acest an.

ştiri din Economie

ştiri de la Hotnews

actualitate, 23:30

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2282 seconds )