Libnet.ro
UNICEF

01:05

Comisia Europeana vrea mai mult control asupra sectorului auto, in urma scandalului Volkswagen

Adevărul Adevărul,
Comisia Europeana vrea mai mult control asupra sectorului auto, in urma scandalului Volkswagen

Comisia Europeana a propus o revizuire majora a procedurilor de omologare a autovehiculelor in Uniunea Europeana. in acest sens, Bruxelles-ul vrea sa aiba puterea de a supraveghea si a sanctiona, pentru a acoperi o parte din deficientele scoase la lumina de scandalul motoarelor trucate de la Volkswagen. continuă pe Adevărul

Comisia Europeana propune o revizuire majora a procedurilor de omologare a vehiculelor si doreste sa poata aplica sanctiuni financiare celor care incalca regulile

Ca urmare a scandalului Volkswagen, Comisia Europeana a propus miercuri o reviziuire de amploare a procedurilor de omologare a vehiculelor in UE, dorinta Bruxelles-ului fiind sa aiba puteri sporite de supraveghere si de aplicare de sanctiuni, pentru a corecta erorile din sistem. Comisia ar vrea sa aiba dreptul sa impuna amenzi administrative de pana la 30. 000 euro pentru fiecare exemplar care incalca normele, iar sanctiunile s-ar putea aplica si institutiilor care se ocupa de teste. Comisia vrea sa aiba dreptul de a controla vehicule aflate in circulatie si de a le testa in propriul laborator de cercetare. CE vrea sa aiba in viitor si dreptul sa ordone rechemari.

Lucian Cernat, Comisia Europeana: Un acord TTIP excelent negociat de CE va fi complet inutil pentru Romania, daca tara nu este pregatita pentru el

Statele Unite sunt, din punct de vedere economic, un partener de trei ori mai putin strategic pentru Romania decat pentru o tara medie din Uniunea Europeana, apreciaza Lucian Cernat, economist-sef la DG Politici Comerciale, Comisia Europeana. La dezbaterea organizata marti de Ambasada Marii Britanii pe tema TTIP, acesta a expus nevoile Romaniei din punct de vedere al exporturilor, aratand ca un acord TTIP excelent negociat de Comisia Europeana va fi complet inutil pentru Romania, daca tara nu este pregatita pentru el.

Comisia Europeana invita Romania sa puna in aplicare sistemul informatic de prevenire a conflictelor de interese imediat dupa adoptarea legii care reglementeaza functionarea acestuia

Comisia Europeana invita Romania sa puna in aplicare programul de verificare ex ante a conflictelor de interese in cadrul procedurilor de achizitii publice prin intermediul programului Prevent, se arata in raportul MCV publicat miercuri de Comisia Europeana. Sistemul informatic Prevent, care ar trebui sa identifice din fasa cazurile de incompatibilitate, a fost finalizat inca din luna iunie a anului trecut si asteapta ca Senatul sa adopte proiectul de lege prin care acesta poate deveni operational, dupa ce Camera Deputatilor l-a adoptat tacit la inceputul lunii decembrie. Potrivit proiectului legislativ, legea care reglementeaza functionarea sistemul ar putea intra in vigoare in totalitate abia dupa un an de la publicare in Monitorul Oficial. Vezi in articol cum ar trebui sa functioneze sistemul informatic Prevent.

Comisia Europeana a gestionat criza financiara in mod slab si inconsistent

Modul in care Comisia Europeana a gestionat programele de asistenta acordate tarilor afectate de criza financiara din 2008 a fost unul slab si inconsistent, se arata intr-un raport publicat marti de Curtea Europeana de Conturi, informeaza Reuters.

Comisia Europeana cere un nou sistem de omologare a vehiculelor, pentru a evita scandaluri tip Volkswagen

Comisia Europeana propune, in contextul problemelor semnalate la grupurile auto Volkswagen si Renault, modificarea procedurilor de omologare a vehiculelor la nivelul Uniunii Europene.

Consiliul Concurentei: Comisia Europeana impune restructurarea si divizarea CE Hunedoara

Bogdan Chiritoiu, presedintele Consiliului Concurentei spune ca pentru CE Hunedoara se negociaza cu Comisia Europeana un plan de restructurare, prin divizarea intr-o companie care sa cuprinda cele patru mine si alta cu cele doua termocentrale, iar pentru Oltchim se fac demersurile pentru reluarea privatizarii.

John Kerry intreprinde o vizita la Beijing, unde va cere mai multa presiune asupra Coreii de Nord

Secretarul de stat american, John Kerry, a sosit marti seara intr-o vizita in China, careia ar urma sa-i ceara miercuri sa exercite mai multa presiune asupra aliatului sau Coreea de Nord, care a efectuat la inceputul lui ianuarie un al patrulea test nuclear, relateaza AFP.

Scandalul privind clientul Telekom si cum poti vorbi mai mult de 24 de ore intr-o zi

O inregistrare audio a unui client Telekom suparat pe operator circula pe Internet. Omul este nemultumit ca operatorul i-a suspendat serviciile pe motiv ca s-a folosit abuziv de acestea. Mai exact, dupa cum se aude din discutia cu angajata de la call-centerul Telekom, barbatul a vorbit mai mult de 24 de ore intr-o zi. Nu [].

BNR: in 2015, statul s-a imprumutat cu 5% mai mult, iar populatia si firmele au preferat sa-si economiseasca banii

Datele Bancii Nationale a Romaniei BNR) referitoare la evolutia masei monetare, a creditelor si a depozitelor bancare arata ca in anul 2015 statul si-a marit cu aproximativ 5% creditele atrase, in timp ce populatia si companiile au economisit semnificativ mai mult decat in 2014.

Doinita Oancea rupe tacerea: Lora si Ionut se iubesc de mai mult de opt luni

Lora si Ionut Ghenu si-au asumat in sfarsit relatia. Una care, potrivit propriilor declaratii, dureaza de opt luni. insa Doinita Oancea, femeia care a fost parasita pentru cantareata, crede ca idila lor dureaza de mai mult timp.

ştiri din Economie

ştiri de la Adevărul

actualitate, 01:05

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2243 seconds )