Libnet.ro
UNICEF

12:16

Constantin Nita: Pretul energiei va creste cu 1% din ianuarie, dupa ce a scazut cu 7% in acest an

Adevărul Adevărul,
Constantin Nita: Pretul energiei va creste cu 1% din ianuarie, dupa ce a scazut cu 7% in acest an

Noile taxe pe care Guvernul le va introduce pe constructiile speciale nu vor avea un impact semnificativ in costurile electricitatii, pretul energiei urmand sa creasca cu 1% de la 1 ianuarie, dupa ce a scazut cu 7% in acest an, a declarat Constantin Nita, ministrul delegat pentru Energie. continuă pe Adevărul

Constantin Nita, ministrul Energiei, vorbeste la Adevarul Live despre armele pe care Romania le are in lupta pentru independenta energetica

Constantin Nita, ministrul delegat pentru Energie, va vorbi la Adevarul Live, incepand cu ora 11. 00, alaturi de jurnalistii Adina Vlad si Dan Marinescu, despre alternativele pe care Romania le are pentru a ajunge independenta din punct de vedere energetic.

Constantin Nita, despre efectele introducerii unor noi taxe: Principiul trebuie sa fie win-win, sa castige toata lumea

Ministrul delegat pentru Energie, Constantin Nita, considera ca noile taxe care vor fi introduse de la 1 ianuarie in domeniul energetic nu ar trebui sa afecteze foarte mult pretul energiei electrice si gazelor naturale. In opinia ministrului, astfel de taxe sunt normale. A dat ca exemplu SUA unde companiile petroliere ar plati 50. 000 dolari pe sonda/an. Nu vad de ce in Romania nu trebuie introduse asa numitele taxe de impact. Taxele nu afecteaza foarte mult preturile la energie, a spus Nita in cadrul unei conferinte organizate de Ziarul Financiar.

Constantin Nita sugereaza companiilor energetice de stat sa se imprumute, in conditiile in care acestea sunt obligate sa vireze 85% din profit la buget

Ministrul delegat pentru energie, Constantin Nita, sustine ca mizeaza foarte mult pe investitiile companiilor romanesti de stat. Nu putem accepta sa tinem companiile romanesti sub anonimat, a spus Nita in cadrul unei conferinte organizate de Ziarul Financiar. Insa, pentru a face investitii, aceste companii au nevoie de bani. In acest sens, solutia lui Nita este inhamarea lor la credite. Aceeasta in ciuda faptului ca toate companiile romanesti de stat sunt obligate sa transfere la bugetul de stat o cota de 85% din profitul obtinut.

Ministrul Energiei: Romania este pe locul noua intr-un top mondial al securitatii energetice

Constantin Nita, ministrul delegat pentru Energie, vorbeste, la Adevarul Live, alaturi de jurnalistii Adina Vlad si Dan Marinescu, despre alternativele pe care Romania le are pentru a ajunge independenta din punct de vedere energetic.

Accizele la carburanti vor fi majorate de Guvern cu 16-21%, din ianuarie / Accizele vor creste in 2014 cu aproape 5% peste cursul din 2012

Accizele la carburanti vor fi majorate de Guvern, incepand cu luna ianuarie a anului viitor, cu 16-21% comparativ cu valorile actuale, cresteri de taxe fiind pregatite pentru benzina cu plumb si fara plumb, pentru motorina, precum si pentru petrolul folosit drept combustibil pentru motor. Astfel, acciza la benzina cu plumb va fi majorata de la 547 euro/tona la 637,9 euro/tona, respectiv de la 421,19 euro/1. 000 litri la 491,19 euro/1. 000 de litri, conform unui proiect de ordonanta de urgenta obtinut de Mediafax. Accizele vor creste anul viitor cu 4,77%, rata medie anuala a inflatiei calculata in septembrie, Guvernul anticipand ca va incasa suplimentar la buget de 3,44 miliarde lei din aceasta indexare, din cresterea accizelor la benzina si motorina si din interzicerea primelor la vanzarea de tutun si alcool,.

Guvernul va interzice din ianuarie practica comerciala a vanzarilor cu prime pentru tutun si alcool

Guvernul va interzice, incepand cu luna ianuarie 2014, practica denumita vanzare cu prime pentru a-si creste incasarile din produsele accizabile. Altfel spus, comerciantii nu vor mai putea oferi gratuit.

Accizele la carburanti vor fi majorate de Guvern cu 16-21%, din ianuarie

Accizele la carburanti vor fi majorate de Guvern, incepand cu luna ianuarie a anului viitor, cu 16-21% comparativ cu valorile actuale, cresteri de taxe fiind pregatite pentru benzina cu plumb si fara plumb, pentru motorina, precum si pentru petrolul folosit drept combustibil pentru motor. Astfel, acciza la benzina cu plumb va fi majorata de la 547 euro/tona la 637,9 euro/tona, respectiv de la 421,19 euro/1. 000 litri la 491,19 euro/1. 000 de litri, conform unui proiect de ordonanta de urgenta obtinut de Mediafax.

Posta Romana urmeaza sa ofere servicii de brokeraj din ianuarie

Posta Romana este in proces de infiintare a unei noi societati de brokeraj in asigurari, Broker Posta Romana, prin care va intermedia vanzarea politelor firmelor de asigurari, servicii care vor fi lansate in luna ianuarie 2014, a declarat astazi, Ion Smeeianu, directorul general al Postei.

Posta Romana urmeaza sa ofere servicii de brokeraj in asigurari din ianuarie

Posta Romana este in proces de infiintare a unei noi societati de brokeraj in asigurari, Broker Posta Romana, prin care va intermedia vanzarea politelor firmelor de asigurari, servicii care vor fi lansate in luna ianuarie 2014, a declarat astazi, Ion Smeeianu, directorul general al Postei.

isi privea victimele fix in ochi. Ce a patit un barbat in Centrul Vechi din Capitala, dupa ce a fost sedus de un travestit

Un travestit de 18 ani a fost prins la o saptamana dupa ce a jefuit un barbat in Centrul Vechi din Capitala. Acesta reusise atunci sa fuga cu 56 de lei si 10 euro, dupa ce l-a sedus pe barbat si i-a luat.

ştiri din Economie

ştiri de la Adevărul

actualitate, 12:16

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2262 seconds )