Libnet.ro
UNICEF

13:30

Cooperarea intre institutiile statului sub Presedintele Maia Sandu

Adevărul Adevărul,
Cooperarea intre institutiile statului sub Presedintele Maia Sandu

Alegerile prezidentiale in Republica Moldova s-au incheiat. Maia Sandu, candidatul pro-european si presedintele PAS, a fost aleasa Presedinte cu o majoritate zdrobitoare. Comisia Electorala Centrala va trimite dosarul alegerilor la Curtea Constitutionala, care urmeaza sa valideze rezultatul si sa o declare pe Maia Sandu Presedinte ales, scrie Iulian Chifu pentru blogurile Adevarul. continuă pe Adevărul

Maia Sandu: Trupele ruse trebuie evacuate de pe teritoriul R. Moldova

Presedintele ales, Maia Sandu, a declarat ca nu va accepta federalizarea Republicii Moldova ca solutie pentru solutionarea conflictului de pe Nistru. Totodata, Maia Sandu a subliniat ca in calitate de sef al statului va pleda pentru evacuarea trupelor ruse din regiunea transnistreana.

Maia Sandu, la intalnirea cu ambasadorul rus: Este misiunea mea sa scot tara din izolare internationala si sa dezvoltam relatii bune cu Federatia Rusa

Presedintele ales, Maia Sandu, a avut o intrevedere cu Ambasadorul Rusiei la Chisinau, Oleg Vasnetov, la care a multumit pentru felicitari Presedintelui Federatiei Ruse, Vladimir Putin, si au discutat despre agenda de cooperare bilaterala intre Republica Moldova si Federatia Rusa.

Analiza: cum au migrat voturile lui Usatai si Shor catre Maia Sandu si Igor Dodon?

Voturile acumulate in primul tur al alegerilor prezidentiale din Republica Moldova de catre Renato Usatai si Ilan Shor, ultimul prin Violeta Ivanov, au migrat in turul 2 catre Maia Sandu si Igor Dodon. O analiza a datelor arata ca electoratul lui Shor a votat masiv cu Maia Sandu, iar cel al lui Usatai s-a impartit aproximativ pe din doua intre cei doi candidati din turul 2, scrie istoricul Marius Diaconescu pe blogul sau de pe adevarul. ro.

Dodon a gasit o explicatie de ce Romania manifesta mai multa deschidere pentru Maia Sandu: Pentru ei e mare fericire ca un cetatean roman a devenit presedinte

Igor Dodon a gasit o explicatie de ce Romania manifesta mai multa deschidere pentru Maia Sandu decat pentru el, dupa ce presedintele Klaus Iohannis a acceptat invitatia Maiei Sandu de a veni in vizita la Chisinau. Igor Dodon considera ca Romania e mai deschisa spre colaborare cu Maia Sandu pentru ca ea detine si cetatenia romana.

Igor Dodon explica de ce Maia Sandu nu a primit protectie de stat imediat ce a fost aleasa in functie

Presedintele in exercitiu, Igor Dodon, a explicat de ce presedintele ales, Maia Sandu, a inceput sa beneficieze de protectia pazei de stat abia incepand cu 19 noiembrie, in a patra zi de cand a fost aleasa in functie.

Presedintele ales, Maia Sandu, s-a intalnit cu ambasadorul Rusiei in Republica Moldova

Presedintele ales al Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a intalnit, miercuri, cu ambasadorul Rusiei l.

Maia Sandu, intalnire cu ambasadorul roman:Romania a fost mereu un prieten bun pentru cetatenii nostri

Presedintele ales, Maia Sandu, a avut o intrevedere cu ambasadorul Romaniei in Republica Moldova, Daniel Ionita. Maia Sandu a adus multumiri pentru felicitarile presedintelui Romaniei, Klaus Iohannis, si ale prim-ministrului Romaniei, Ludovic Orban, si i-a multumit ambasadorului roman pentru sustinerea ferma si ajutorul constant oferit de Romania pentru R. Moldova.

Analiza: Maia Sandu l-a invins pe Igor Dodon pe retelele de socializare

Maia Sandu s-a impus pe retelele de socializare intre cele doua runde de vot si l-a invins pe Igor Dodon in turul doi din 15 noiembrie curent. in perioada dintre cele doua scrutine, ambii au incercat sa se apropie de alegatorii celorlalti sase candidati.

Maia Sandu s-a intalnit cu ambasadorul UE la Chisinau si cel al SUA: Izolarea internationala a R. Moldova s-a incheiat

Presedintele ales, Maia Sandu, a avut o intrevedere cu ambasadorul UE la Chisinau, Peter Michalko, si o alta intalnire cu ambasadorul SUA, Dereck Hogan.

Igor Dodon: Vreo 10-15% din alegatori au votat-o pe Maia Sandu pentru ca au obosit de COVID-19

Igor Dodon considera ca Maia Sandu a obtinut atat de multe voturi la prezidentiale inclusiv pentru ca ar fi fost votata de catre circa 10-15% din alegatoiri care pur si simplu au obosit de COVID-19.

ştiri de la Adevărul

actualitate, 13:30

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2788 seconds )