Libnet.ro
UNICEF

15:31

Coronavirus: 7 motive pentru care Estul se descurca mai bine decat Vestul

Hotnews Hotnews,
 Coronavirus: 7 motive pentru care Estul se descurca mai bine decat Vestul

Pe un ton incisiv si voit provocator, dar nefacand altceva decat sa reia idei adesea dezbatute in media din regiune in ultimele saptamani, comentatorul cotidianului economic ceh Hospodarske Noviny avanseaza 7 elemente de raspuns la aceasta intrebare, scrie Courier International. Din punctul de vedere al cazurilor de contaminare si al mortilor, este frapant sa constati in ce masura linia care separa tarile cele mai lovite de pandemie de cele care au fost relativ ferite seamana cu cea a fostei cortine de fier. in vreme ce de o parte victimele se numara cu zecile de mii in Italia, in Spania, in Franta sau in Regatul Unit, de cealalta, un calm relativ domneste in Republica Ceha, in Slovacia, in Ungaria, in tarile Baltice sau in cele din fosta Iugoslavie. De ce?. continuă pe Hotnews

Care este cel mai bine vandut single al anului 2019 VIDEO

Melodia bad guy, a artistei americane Billie Eilish, a fost cel mai bine vandut single din 2019, conform cifrelor publicate de Federatia Internationala a Industriei Fonografice IFPI).

Adrian Stanciu: Despre antifragilitate si de ce se va descurca Romania bine

Nu stiu daca ati citit cartea Antifragil, a lui Nassib Taleb. Daca nu, v-o recomand. Vorbeste despre sisteme care se intaresc in criza. E o idee simpla, asa de simpla incat atunci cand o citesti te intrebi de ce nu ti-a venit tie, atat e de evidenta. Umanitatea a incercat mereu sa-si construiasca sisteme de aparare la crize, sa isi dezvolte, mai intai, rezistenta la socuri, scrie Adrian Stanciu pe blogul sau. Rezistenta e proprietatea unui sistem de a nu-si schimba comportamentul sub efectul schimbarilor de mediu, chiar a celor majore. Am construit castele si fortarete. Cu timpul am inteles, insa, ca rezistenta nu e cea mai buna strategie, pentru ca sistemele rezistente tind sa fie fragile; rezista pana cand stresul le depaseste capacitatea de a rezista si apoi cedeaza brusc si catastrofal. E modelul rezistentei unui zid, explica Stanciu.

La munca, dupa restrictiile impuse de coronavirus. Situatia Laurei, care lucreaza intr-o mare companie din Bucuresti

Nu ne vom trezi intr-o societate precum cele din literatura SF dupa ce se vor ridica restrictiile sau dupa coronavirus. Nu vom vedea, in secunda doi, doar masini electrice pe strada si, nu toti cei care au fost nevoiti sa munceasca de acasa din cauza restrictiilor vor ramane sa-si continue munca din propriul camin. Anumite lucruri se schimba mai greu, cel putin in societatea romaneasca.

Orban: Stam mai bine decat ne asteptam, fata de unele previziuni VIDEO

Prim-ministrul Ludovic Orban a declarat ca incasarile la bugetul statului au fost mai mari decat cee.

Dacia si Ford reiau luni productia de vehicule, dupa mai bine de 40 de zile de pauza

Ford reia luni productia de vehicule si de motoare la Craiova, in timp ce Dacia reia productia de vehicule, dupa ce acum doua saptamani a redeschis uzina Mecanica. Ambii producatori au implementat masuri severe de distantare sociala si productia porneste de la un nivel minim si va creste in pasi mici. intreruperea a insemnat ca cele doua uzine au produs cu 75. 000 de automobile mai putin. Cele doua companii au oprit productia pe 19 martie.

Care sunt cele mai eficiente masti si de ce sunt obligatorii in public

Cele mai recente studii arata ca noul coronavirus poate fi raspandit inclusiv in timpul vorbirii, de aceea mastile de protectie ar trebui sa fie obligatorii in public. Chiar si cele facute in casa, daca respecta anumite reguli, pot fi eficiente in protectia impotriva Covid-19.

Horoscop dragoste pentru saptamana 4-10 mai. Taurii isi revigoreaza relatia, Fecioarele trebuie sa se relaxeze

Horoscop dragoste. Iata horoscopul de dragoste saptamanal 4-10 mai 2020. Este o saptamana importanta in astrologie pentru ca marti 5. 05 Nodurile Lunare, punctele de eclipsa, vor intra in zodiile Gemeni si Sagetator, schimband axa pe care erau de 18 ani, anume Rac-Capricorn. Aceasta miscare marcheaza o schimbare importanta in razele cosmice.

Horoscop pentru saptamana 4-10 mai. Berbecii sunt canalizati pe castiguri, Capricornii sunt protejati de divinitate

Horoscop. Iata horoscopul saptamanal 4-10 mai 2020; este o saptamana importanta in astrologie pentru ca marti 5. 05 Nodurile Lunare, punctele de eclipsa, vor intra in zodiile Gemeni si Sagetator, schimband axa pe care erau de 18 ani, anume Rac-Capricorn. Aceasta miscare marcheaza o schimbare importanta in razele cosmice.

Horoscop. Mesajele runelor pentru saptamana 4-10 mai. Leii au parte de suferinta, Scorpionii au parte de schimbari

Horoscop. Iata mesajele runelor pentru fiecare zodie in noua etalare dedicata saptamanii 4-10 MAI 2020. Etalarea si interpetarea runelor este una din cele mai vechi forme de divinatie disponibile si in zilele noastre. Este un instrument foarte valoros pentru cei ce cauta sfaturi profunde.

Care este cel mai frumos gol din istoria Champions League, in viziunea France Football, si ce loc a ocupat Gheorghe Hagi in ierarhie (VIDEO)

Golul inscris de Gheorghe Hagi, in partida dintre Galatasaray Istanbul si AS Monaco din 12 septembrie 2000, s-a clasat pe locul al 19-lea in ierarhia pe care France Football a dedicat-o celor mai frumoase reusite.

ştiri din Economie

ştiri de la Hotnews

actualitate, 15:31

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,216 seconds )