Libnet.ro
UNICEF

22:00

DOCUMENT PNL sesizeaza la Curtea Constitutionala modificarile la Statutul magistratilor, prima lege a justitiei

Hotnews Hotnews,
 DOCUMENT PNL sesizeaza la Curtea Constitutionala modificarile la Statutul magistratilor, prima lege a justitiei

PNL a contestat la Curtea Constitutionala prima lege din pachetul pe justitiei, Legea 303/2004, in sesizarea formulata precizandu-se ca legea a fost adoptata cu incalcarea principiului autonomiei Camerelor Parlamentului, principiul bicameralismului, dreptul de initativa legislativa, regulamentele parlamentare, dispozitiile referitoare la interzicerea paralelismului si normele de tehnica legislativa. continuă pe Hotnews

PNL a contestat la Curtea Constitutionala modificarile la Legea ANI, care invalideaza deciziile din 2007-2013

Liderul deputatilor PNL, Raluca Turcan, a declarat, miercuri, ca PNL a depus la Curtea Constitutionala CCR) sesizarea privind modificarile la Legea de functionare a Agentiei Nationale de Integritate ANI) si cere societatii sa strige din rasputeri demisia lui Liviu Dragnea.

PNL sesizeaza la CCR modificarile legislative referitoare la ANI si la statutul magistratilor

Parlamentarii PNL au anuntat astazi ca sesizeaza Curtea Constitutionala a Romaniei CCR) in privinta legii care modifica functionarea Agentiei Nationale de Integritate ANI) si cea care modifica Legea 303/2004 referitoare la statutul magistratilor.

Tudorel Toader: Magistratul trebuie sa infaptuiasca justitia. Daca legea e neclara, apeleaza la Curtea Suprema sau sesizeaza Curtea Constitutionala

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a afirmat marti ca magistratii, prin CSM, isi dau avizul pe legile Justitiei si nu cu privire la incriminarea sau dezincriminarea faptelor, precizand ca, daca legea este neclara, pot apela la Curtea suprema sau la Curtea Constitutionala a Romaniei.

Curtea Suprema sesizeaza Curtea Constitutionala in legatura cu modificarile facute de PSD-ALDE la Legea 303/2004 privind Statutul magistratilor

Actualizat ora 16:35): Sectiile Unite ale Inaltei Curti de Casatie si Justitie au decis joi sa sesizeze Curtea Constitutionala in legatura cu modificarea Legii 303/2004 privind Statutul magistratilor, potrivit unui comunicat al Curtii. Reamintim ca legea a fost votata marti de Senat, in calitate de camera decizionala, in lipsa opozitiei, care a parasit sala. PSD, ALDE si UDMR au votat noi prevederi privind raspunderea magistratilor - precum aceea ca statul se indreapta obligatoriu impotriva magistratului care a comis eroarea judiciara.

PNL a contestat la CCR legea privind statutul magistratilor

PNL a contestat la Curtea Constitutionala a Romaniei CCR) legea privind statutul magistratilor, a anuntat joi liderul deputatilor liberali, Raluca Turcan. PNL depune contestatie la Curtea.

ALERTA Adunarea generala a Inaltei Curti decide la ora 13:00 daca sesizeaza CCR in legatura cu modificarea Statutului magistratilor

Adunarea generala a Inaltei Curti de Casatie si Justitie va decide joi, la ora 13:00, daca sesizeaza Curtea Constitutionala in legatura cu modificarea Legii 303/2004 privind Statutul magistratilor. Legea privind Statutul magistratilor a fost votata marti de Senat, in calitate de camera decizionala, in lipsa opozitiei, care a parasit sala. S-au votat noi prevederi privind raspunderea magistratilor - precum aceea ca statul se indreapta obligatoriu impotriva magistratului care a comis eroarea judiciara.

Dan Barna: USR va contesta la CCR legea privind statutul magistratilor

Presedintele USR, Dan Barna, a declarat, marti, ca formatiunea sa va ataca la Curtea Constitutionala CCR) adoptarea de catre Senat a Legii 303/2004 privind statutul magistratilor, spunand ca trebuie utilizat orice instrument pentru a bloca intrarea in vigoare a acestei legi.

Adunarea Generala a iCCJ: CCR va fi sesizata pentru legea privind statutul magistratilor

Joi are loc la instanta suprema Sedinta importanta. Judecatorii de la inalta Curti de Casatie si Justitie au decis sa sesizeze Curtea Constitutionala in ceea ce priveste legile Justitiei,.

ACTUALIZAT Legile justitiei, ziua - si noaptea - a 12a. Comisia lui Iordache a finalizat modificarile de la Senat la Statutul magistratilor. Presedintele Romaniei va putea refuza o singura data numirile procurorilor-sefi/ Iordache a impins sedinta pana l

Comisia speciala parlamentara pentru legile justitiei, condusa de deputatul PSD Florin Iordache, a avut luni o sedinta de peste 8 ore care s-a terminat la ora 22. 00, desi Iordache ar fi vrut sa se lucreze pana la miezul noptii. S-au adus cateva amendamente la Senat la Legea 303/2004 privind Statutul judecatorilor si procurorilor, iar cand raportul pe aceasta prima lege din pachet a fost gata, la ora 21. 15, Iordache a trecut la urmatoarea lege, modificarile la Legea 304 privind organizarea judiciara. Cea mai importanta modificare fata de forma adoptata la Camera Deputatilor privind Statutul magistratilor este aceea ca presedintele Romaniei nu va putea sa refuza decat o data, motivat, numirile procurorilor de rang inalt. In ceea ce priveste Sectia speciala pentru investigarea infractiunilor din justitie, din a doua lege, PSD a propus ca presedintele acesteia sa fie numit de Presedintele Romaniei si a crescut numarul posturilor, de la 20 la 25, dintre care 10 sunt procurori. Marti, comisia se reuneste din nou de la ora 10. 00 cand vor avea loc dezbateri pe traspunerea Directivei europene privind prezumtia de nevinovatie, proiect la care au fost depuse mai multe amendamente de catre PSD, ALDE si UDMR de modificare a Codului penal si de procedura penala, puternic contestate in ultimele zile, care au dus la proteste in randul magistratilor. Proiectul de modificare al Legii 303/2004 va fi votat marti in plenul Senatului.

LIVEtext/VIDEO Senatul voteaza propunerea PSD-ALDE de modificare a Legii 303/2004 privind statutul magistratilor. Senatorii USR au venit peste Tariceanu in timp ce vorbea, cu palmele pe care scrie Toti pentru justitie si au intrerupt pentru scurt timp se

Plenul Senatului dezbate si urmeaza sa voteze marti proiectul PSD-ALDE de modificare a Legii 303/2004 privind statutul magistratilor. E prima lege din pachetul celor trei legi ale Justitiei care intra la votul final, dupa ce trecuse deja de votul Camerei Deputatilor. Atmosfera din sala e extrem de tensionata, dupa ce propunerile USR, PNL si PMP au cerut sa fie scos proiectul de pe ordinea de zi, dar majoritatea a respins la vot propunerile. Senatorii USR protesteaza in sala folosind mainile cu textul Toti pentru Justitie.

ştiri din Politica

ştiri de la Hotnews

actualitate, 22:00

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2087 seconds )