Libnet.ro
UNICEF

01:05

DOCUMENT Ce prevede proiectul de lege privind starea de alerta

Adevărul Adevărul,
DOCUMENT Ce prevede proiectul de lege privind starea de alerta

Parlamentul a primit proiectul de lege privind masurile pe care Guvernul le-ar vrea adoptate in urma instituirii starii de alerta. Potrivit unor surse politice, primul for care va dezbate si vota initiativa va fi Senatul, Camera Deputatilor fiind for decizional, au precizat surse politice pentru Adevarul. continuă pe Adevărul

Guvernul trimite Parlamentului proiectul de lege privind starea de alerta

Premierul Ludovic Orban a anuntat, in debutul sedintei de guvern de luni, inaintarea catre Parlament a unui proiect de lege care sa reglementeze masurile privind starea de alerta ce va intra in vigoare din 15 mai pentru a inlocui stare de urgenta ce nu a mai fost prelungita de catre presedintele Iohannis.

Orban spune ca Guvernul va emite ordonanta de urgenta daca CCR va declara neconstitutionala legislatia privind starea de alerta

Premierul Ludovic Orban a anuntat sambata ca, in cazul in care Curtea Constitutionala a Romaniei va declara neconstitutionala legislatia privind starea de alerta, Guvernul va emite o ordonanta de urgenta.

DOCUMENT Principalele masuri din legea privind combaterea COVID-19 in starea de alerta. Amenzile vor fi date in acord cu o ordonanta din 2001

Pe perioada starii de alerta, regimul juridic al contraventiilor este asimilat si pus in aport cu prevederile Ordonantei 22001 privind regimul juridic al contraventiilor) pentru a evita situatia ivita in contextul in care regimul contraventiilor stabilit in baza Ordonantei 11999 a fost declarat neconstitutional, a anuntat Ionel Danca, seful Cancelariei prim-ministrului, prezentand principalele masuri din proiectul de lege privind combaterea pandemiei de COVID-19, in perioada starii de alerta. Vezi ce alte masuri prevede legea.

Guvernul a adoptat proiectul de lege privind masurile instituite in perioada starii de alerta: Ce reguli trebuie sa respecte romanii incepand din 15 mai (VIDEO)

Ionel Danca, seful cancelariei premierului, a prezentat, luni, la finalul sedintei de Guvern cateva dintre prevederile cuprinse in proiectul de lege privind reglementarea starii de alerta care va intra in.

Senatorul PSD Robert Cazanciuc, despre proiectul Guvernului privind starea de alerta: E o alta dovada de incompetenta

Vicepresedintele Senatului, Robert Cazanciuc, a declarat, luni, ca Guvernul este iresponsabil pentru ca a prezentat tarziu proiectul privind starea de alerta.

GUVERNUL ORBAN: Parlamentul, decident legislativ privind starea de alerta

Decizia Curtii Constitutionale, de saptamana trecuta, care a hotarat ca reglementarea amenzilor din perioada starii de urgenta este neconstitutionala, si decizia asteptata miercuri cu privire la ordonanta de urgenta referitoare la starea de alerta, au pus in garda Cabinetul Orban referitor la adoptarea masurilor necesare a fi implementate incepand din 15 mai, cand expira starea de urgenta.

Este posibil ca pe 16 mai sa nu existe nicio restrictie privind Starea de Alerta. Doar recomandari

Ce trebuia sa faca de multa vreme, daca stia si dorea sa respecte Constitutia, s-a intamplat astazi. Guvernul a inteles, in sfarsit, ca restrangeri ale drepturilor si libertatilor fundamentale se pot face doar prin Lege organica. Nu prin OUG, sau alte acte de legislatie secundara. Indiferent de motivatie. Faptul ca guvernul apara dreptul la viata si sanatatea cetatenilor nu este un motiv sa le incalce alte drepturi si libertati cetatenesti.

Guvernul a adoptat proiectul de lege pentru reglementarea situatiei de alerta. in baza carei legi se vor da amenzile

Guvernul a adoptat, luni, un proiect de lege pentru reglementarea situatiei de alerta care va fi instituita dupa incetarea starii de urgenta.

CORONAVIRUS |Guvernul propune o lege pentru starea de alerta (VIDEO)

Guvernul PNL a propus, in sedinta de guvern de luni, un proiect de lege care poate fi pus in aplicare pe perioada starii de alerta, pentru protejarea vietii si sanatatii oamenilor, in cotextul pandemiei de co.

Ludovic Orban, catre Marcel Vela: CCR judeca miercuri sesizarea privind starea de alerta. Sa fim pregatiti sa dam replica legala, constitutionala si faptica (VIDEO)

Guvernul este pregatit sa reglementeze masurile din timpul starii de alerta prin ordonanta de urgenta daca Curtea Constitutionala CCR) va declara ca fiind neconstitutionala legislatia care va fi impusa.

ştiri din Politica

ştiri de la Adevărul

actualitate, 01:05

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2129 seconds )